Hva er STEM (Science Technology Engineering Math)?

Innholdsfortegnelse:

Hva er STEM (Science Technology Engineering Math)?
Hva er STEM (Science Technology Engineering Math)?
Anonim

STEM-utdanning er en læreplan som fokuserer sterkt på naturvitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk.

STEM-skoler og -programmer nærmer seg disse sentrale utdanningsfagene på en integrert måte, slik at elementer fra hvert enkelt gjelder de andre. STEM-fokuserte læringsprogrammer spenner fra førskole til mastergradsprogrammer, avhengig av ressurser innenfor en gitt skolekrets eller region.

Hva er STEM?

STEM er en voksende bevegelse innen utdanning over hele verden, ikke bare i USA. STEM-baserte læringsprogrammer tar sikte på å øke studentenes interesse for å satse på høyere utdanning og karriere innen disse feltene. STEM-utdanning bruker vanligvis en modell for blandet læring som kombinerer tradisjonell klasseromsundervisning med nettbasert læring og praktiske aktiviteter. Denne modellen tar sikte på å la elevene oppleve ulike måter å lære og problemløsning på.

Vi skal se nærmere på hvert STEM-element.

STEM Science

Klasser i vitenskapskategorien for STEM-programmer inkluderer biologi, økologi, kjemi og fysikk. STEM-vitenskapskurs inkluderer imidlertid også teknologi, ingeniørvitenskap og matematikk i vitenskapelige studier.

STEM-teknologi

Teknologitimer har endret seg dramatisk gjennom årene. I dag kan teknologikurs omfatte digital modellering og prototyping, 3D-utskrift, mobilteknologi, dataprogrammering, dataanalyse, tingenes internett (IoT), maskinlæring og spillutvikling.

Hvis du er interessert i digital modellering, kan du lære om vanlige modelleringsfallgruver nybegynnere ofte opplever og hvordan de kan unngå dem.

STEM Engineering

Ingeniørkurs kan omfatte sivilingeniør, elektronikk, elektroteknikk, maskinteknikk og robotikk.

STEM Math

I likhet med naturfag er matematikk én STEM-kategori med klasser som vil høres kjent ut, for eksempel algebra, geometri og kalkulus. Men når det gjelder STEM-matematikk, lærer barna mer avansert matematikk i yngre aldre, med introduksjon til algebra og geometri som starter så tidlig som i tredje klasse for noen elever, selv de som ikke er påmeldt et STEM-program. STEM-matematikk inneholder konsepter og øvelser som anvender vitenskap, teknologi og ingeniørfag i matematikk.

Image
Image

Hva er fordelene med STEM?

STEM har blitt et buzzword innen utdanning. Dessverre har mange mennesker en overfladisk forståelse av STEM-læringsprogrammer, men noen forstår deres innvirkning på det større bildet av utdanning i USA. STEM-utdanning moderniserer læringsprosessen for barn, og gir dem oppdaterte ferdigheter og kunnskaper som er mest relevante i dagens samfunn.

STEM-initiativer legger vekt på inkludering, likhet og mangfold for å finne og støtte talenter. Mangfold og inkludering øker innovasjon, kreativitet, produktivitet og inntekter innen STEM-felt.

Utbredt STEM-utdanning hjelper folk å få karrierer innen datanettverk, IT og ingeniørfag. Disse jobbene er etterspurt, og STEM-fagfolk er mangelvare.

Hva sier STEM-kritikere?

Kritikere av STEM-utdanning er bekymret for at dybdefokuset på naturfag, teknologi, ingeniørvitenskap og matematikk forkorter elevenes læring og erfaringer med andre fag som også er viktige, som kunst, musikk, litteratur og skriving. Disse ikke-STEM-fagene bidrar til hjerneutvikling og kritiske lese- og kommunikasjonsferdigheter.

Det er også bekymring for at lærere ikke får klare retningslinjer og læreplaner å følge i STEM-utdanning. For eksempel er det ingen standardisert STEM-sertifisering for lærere. Videre har elever som velger et STEM-fokus på videregående skole og utover et så utfordrende pensum – de mestrer fire disipliner – at det er lite rom for morsomme klasser eller eksponering for nye ideer.

Hva er STEAM?

STEAM (Science, Technology, Engineering, the Arts, and Mathematics) er en utløper av STEM som inkluderer kunst for å gi et mer berikende pedagogisk fokus. Tanken er å integrere konsepter med en virkelig tilnærming og skape kritiske tenkere.

STEAM-bevegelsen er et svar til kritikere som føler at STEM-utdanning ikke hjelper barn til å trives på grunn av dets mer begrensede fokus. STEAM legger kreativitet og innovasjon til STEM og utvider læringspaletten for barn og unge voksne. Det gir et blandet læringsmiljø som bruker vitenskapelig tenkning på alle aspekter av livet.

Hva er populære STEM-karrierer?

Populære og etterspurte STEM-relaterte karrierer inkluderer:

  • Computing: Databehandling omfatter programvareutviklere, systemanalytikere, statistikere og mer.
  • Ingeniør og fysiske vitenskaper: Karrierer i denne brede kategorien inkluderer sivile, elektriske og mekaniske ingeniører. Også inkludert er uventede karriereveier som kartografer, kjeveortopeder og biokjemikere.
  • Life sciences and Mathematics: Karrierer i denne kategorien er litt mer begrenset, men har fortsatt god plass for vekst. Eksempler inkluderer økonomer, matematikere og kliniske forskningsmedarbeidere.

Anbefalt: