Hvordan bruke Apple Stage Manager

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke Apple Stage Manager
Hvordan bruke Apple Stage Manager
Anonim

What to Know

  • På macOS: Klikk på Control Center > Stage Manager.
  • På iPadOS: Sveip opp for å åpne Control Center, og trykk på Stage Manager.
  • Stage Manager krever macOS Ventura eller iPadOS 16.

Denne artikkelen forklarer Apple Stage Manager og hvordan du bruker denne nyttige funksjonen i både macOS og iPadOS. Stage Manager for Mac krever macOS Ventura.

Hvordan Stage Manager fungerer på en Mac

Stage Manager på en Mac er et vindusorganiseringsverktøy som lar deg se alle vinduene dine samtidig uten å miste fokus på appen du bruker for øyeblikket. Det fungerer ved å åpne alle dine aktive vinduer og plassere dem på siden av skjermen, og med appen du jobber med for øyeblikket på et fremtredende sted. Ved å klikke på en hvilken som helst annen app fra dokken din, eller et vindu til venstre, settes vinduet eller appen i sentrum, mens den forrige appen stokkes av til vingene.

Slik bruker du Stage Manager på en Mac:

  1. Klikk Kontrollsenter på menylinjen.

    Image
    Image
  2. Klikk Stage Manager.

    Image
    Image
  3. Det aktive vinduet vises midt på skjermen, med de andre vinduene til venstre. Klikk på et vindusminiatyrbilde til venstre for å flytte det til midten.

    For å se skrivebordet ditt, klikk på desktop. Klikk en mappe eller file på skrivebordet eller en app på dokken for å gjøre det til ditt aktive vindu.

    Image
    Image
  4. Klikk på den grønne knappen på hovedappen, så fyller den skjermen.

    Image
    Image
  5. Appen utvides for å fylle hele skjermen, og vinduskontrollene forsvinner. Flytt musepekeren til toppen av skjermen for å få kontrollene tilbake.

    Image
    Image
  6. Klikk på den grønne knappen igjen, og appen går tilbake til Stage Manager-modus.

    Image
    Image
  7. For å slutte å bruke Stage Manager, åpne kontrollsenteret, klikk Stage Manager og klikk på toggle.

    Image
    Image

Hvordan Stage Manager fungerer på en iPad

Stage Manager på en iPad fungerer mye som Stage Manager på Mac. Den bringer den aktive appen din i sentrum, med andre apper synlige i små vinduer til venstre på skjermen. Med Stage Manager aktiv på iPad-en din kan du endre størrelsen på hovedappvinduet, dra rundt vinduet og til og med overlappe flere vinduer på skjermen samtidig.

Hvis du kobler iPad-en til en ekstern skjerm, lar Stage Manager deg ha opptil åtte apper på skjermen samtidig, og du kan gruppere forskjellige apper for enklere administrasjon. Grensesnittet ligner veldig på Stage Manager på Mac og gir iPad-en en skrivebordslignende opplevelse.

Stage Manager for iPad krever en M1 iPad og iPadOS 16.

Slik slår du på og bruker Stage Manager på iPad:

  1. Sveip ned fra øverste venstre hjørne av skjermen for å åpne Kontrollsenter. Trykk på Stage Manager (tre vertikale prikker ved siden av en avrundet firkant).

    Når Stage Manager er aktiv, vises ikonet hvitt.

    Image
    Image
  2. For å endre størrelse på gjeldende app, trykk og hold resize-indikatoren nederst til høyre i appen.

    Dra fingeren for å endre størrelsen på appen. For å flytte rundt på appvinduet, trykk og hold inne øverst i midten av vinduet og dra. Løft fingeren for å slutte å flytte vinduet.

    Image
    Image
  3. For å gruppere apper, åpne en av appene du vil gruppere, og dra og slipp en andre app til den første appen.

    Du kan dra en app fra de nylige appene til venstre eller fra dokken.

    Image
    Image
  4. For å fjerne grupperingen av en app, trykk på tre horisontale prikker øverst i midten av appen du vil fjerne.

    Image
    Image
  5. Trykk på dash-ikonet for å fjerne grupperingen av appen.

    Image
    Image
  6. For å forstørre en app slik at den fyller hele skjermen, trykk på tre horisontale prikker øverst i midten av appen, og trykk deretter på filled box -ikon.

    For å gå tilbake til Stage Manager-modus, trykk på tre horisontale prikker > utfylt boksikon igjen.

    Image
    Image

Hva er Apple Stage Manager?

Apple Stage Manager er en multitasking-funksjon som gjør det enklere å se alle dine aktive vinduer og bytte mellom dem. macOS har andre multitasking-funksjoner, som Mission Control, som er utviklet for å hjelpe deg med å bytte mellom aktive vinduer, men Stage Manager plasserer faktisk de nyeste vinduene dine på skjermen rett ved siden av det aktive vinduet.

Stage Manager organiserer appvinduene dine i tillegg til å bare vise dem. Hvis du har flere vinduer åpne i samme app, som flere forekomster av Safari, vises de i en stabel i stedet for hver for seg. Du kan også gruppere flere vinduer sammen på måter som gir mening for din egen arbeidsflyt ved å dra vinduets miniatyrbilder inn i midten av skjermen og deretter klikke på ett.

Stage Manager er også tilgjengelig på iPad, og den har alle de samme funksjonene som skrivebordsversjonen. Hvis du kobler iPad-en til en ekstern skjerm, fungerer den omtrent på samme måte som skrivebordsversjonen, slik at du kan se flere apper på skjermen samtidig, overlappe appvinduer og gruppere vinduer for enklere multitasking.

FAQ

    Hvilke apper fungerer Apple Stage Manager med?

    Alle offisielle Apple-apper støtter Stage Manager, og det samme gjør de fleste populære tredjepartsapper som Microsoft Teams, Google Meet og Zoom.

    Hvordan bruker jeg iPad Task Manager?

    For å åpne iPad Task Manager, gå til Settings > General > Multitasking & Dockog sørg for at Gestures er aktivert. Dobbeltklikk deretter Hjem-knappen og sveip opp fra bunnen av skjermen.

Anbefalt: