DSK-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)

Innholdsfortegnelse:

DSK-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
DSK-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
Anonim

What to Know

  • En DSK-fil er enten et diskbilde, prosjektfil eller databasefil.
  • Åpne en med henholdsvis PowerISO, Delphi eller Simple ID.
  • De samme programmene kan kanskje konvertere filen.

Denne artikkelen forklarer de forskjellige filformatene som bruker DSK-filtypen, inkludert hvordan du åpner og konverterer hver type.

Hva er en DSK-fil?

En fil med DSK-filtypen kan være en diskbildefil opprettet av forskjellige programmer for lagring av bilder av disker for sikkerhetskopieringsformål.

Noen filer som ender på. DSK kan i stedet være Borland-prosjektskrivebordsfiler som lagrer prosjektrelaterte filer og referanser brukt av Delphi IDE eller annen programmeringsprogramvare.

Hvis DSK-filen din ikke er i noen av disse formatene, er det mest sannsynlig en Simple IDs-databasefil som lagrer ID-kort.

Image
Image

Bokstavene "dsk" brukes ofte som en forkortelse for "disk", som betyr harddisk, så det brukes også i noen datamaskinkommandoer som chkdsk (sjekk disk). Den kommandoen og andre lignende har imidlertid ingenting å gjøre med DSK-filene nevnt på denne siden.

Hvordan åpner du en DSK-fil

Diskbildefiler kan kanskje åpnes med Partition Doctor, WinImage, PowerISO eller R-Studio. Mac-er gir innebygd støtte for DSK-filer med Diskverktøy-verktøyet.

Det er usannsynlig at alle DSK-filer kan åpnes med hvert av disse programmene. Det er best å bruke det samme programmet som opprettet filen for å åpne den igjen.

Noen DSK-filer kan bare være ZIP-arkiver som bruker. DSK-filtypen. Hvis det er tilfelle, kan du åpne en med en arkivdekomprimering som 7-Zip eller PeaZip.

Borland-prosjektets skrivebordsfiler kan åpnes ved å bruke Embarcaderos Delphi-programvare (tidligere kjent som Borland Delphi før Embarcadero kjøpte selskapet i 2008).

Simple IDs-databasefiler lagrer ID-kort som brukes av DSKEs ID-kortskaperprogram k alt Simple IDs. Vi har ingen nedlastingslink for det, men det er programmet du trenger for å åpne denne typen DSK-fil.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne filen, men det er feil program, eller du heller vil at et annet installert program åpner det, se vår guide for hvordan du endrer programmet som åpner en spesifikk filtype for å lære hvordan du gjør den endringen i Windows.

Hvordan konvertere en DSK-fil

MagicISO eller en av de andre åpnerne ovenfra kan kanskje konvertere en DSK-bildefil til et annet bildefilformat som ISO eller IMG.

Hvis filen din er i et vanlig arkivformat som ZIP, og du vil konvertere en av filene inne i arkivet, må du først trekke ut alt innholdet slik at du har tilgang til de faktiske dataene som er lagret inni. Deretter kan du kjøre en av disse filene gjennom en filkonvertering.

DSK-filer som brukes av Delphi-programmet kan kanskje konverteres til et annet format hvis du ser etter alternativet i menyen. Vanligvis skal et program som Delphi støtte konverteringer via File > Lagre som-menyen eller en slags Exporteller Konverter-knapp.

Simple IDs-databaser kan bare åpnes med Simple IDs, så hvis du tilfeldigvis har tilgang til det programmet, se i en lignende meny for å finne konverterings alternativet, hvis det finnes.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, dobbeltsjekk filtypen. Du kan forveksle en annen filtype for denne, noe som betyr at du kan forveksle et annet format for denne, og det er grunnen til at filen ikke åpnes i programmene nevnt ovenfor.

For eksempel bruker DockX-skinfiler filtypen DSKIN, som ser ganske lik ut som DSK, men du trenger faktisk et helt annet program for å åpne disse filene, nærmere bestemt DockX. En lignende er SKD, som er reservert for huddatafiler som brukes av Max Payne-spillet.

Andre eksempler kan også gis her, som innstillingsfiler som bruker DKS-utvidelsen. Uavhengig av filens suffiks, må du gjøre litt research for å se hvilket program du trenger for å åpne eller konvertere det.

Anbefalt: