Hvordan bruke delfinemulatoren

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke delfinemulatoren
Hvordan bruke delfinemulatoren
Anonim

Dolphin Emulator er en videospillemulator tilgjengelig for flere operativsystemer. Hvis du vet hvordan du bruker Dolphin Emulator, kan du spille klassiske GameCube- og Nintendo Wii-spill på datamaskinen eller smarttelefonen din.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Dolphin 5.0 for Windows- og macOS-operativsystemene.

Hvordan laste ned Dolphin Emulator

Dolphin Emulator er et åpen kildekode-program, noe som betyr at alle kan laste det ned og bidra til kildekoden. Besøk den offisielle Dolphin Emulator-nettsiden for å laste ned Dolphin for ditt operativsystem. Du kan velge mellom den stabile versjonen eller utviklingsversjonen. Utviklingsversjonen gir deg tilgang til de siste nye funksjonene og oppdateringene, men det er ikke garantert at de fungerer som de skal.

Image
Image

Hvis du vil spille flere klassiske spill på PC-en din, bruk RetroArch til å laste ned videoemulatorer for andre konsoller.

Hvordan få ROM-er for Dolphin Emulator

Du trenger dine egne ROM-er i ISO-format for å spille GameCube- og Wii-spill. Hvis du har en fysisk kopi av et spill, kan du rippe CD-en til datamaskinen. Et annet alternativ er å laste ned ROM-er fra torrent-nettsteder.

Ikke alle spill er kompatible med Dolphin Emulator. Dolphin Wiki inneholder informasjon om kompatibilitetsproblemer samt ulike forbedringer.

Selv om bruk av emulatorer er lovlig, er det ulovlig å laste ned eller distribuere ROM-er med spill du ikke allerede eier.

Hvordan bruke Dolphin Emulator på PC

Før du begynner, anbefales det å legge alle ROM-ene dine i én enkelt mappe. La oss nå spille GameCube- og Wii-spill med Dolphin Emulator.

  1. Åpne Dolphin Emulator og velg Config.

    Image
    Image
  2. Velg fanen Paths.

    Image
    Image
  3. Velg Add.

    Image
    Image
  4. Velg mappen som inneholder spillene dine.

    Image
    Image
  5. Lukk Configuration-vinduet og velg Refresh. Spillene dine vises på hovedmenyen.

    Image
    Image
  6. Dobbeltklikk spillet du vil spille for å starte Dolphin Emulator.

    Image
    Image
  7. For å lagre spillet ditt, gå til Emulation > Save State i Dolphin-hovedmenyen. Velg Load State for å laste en lagringsfil.

    Ikke lukk emulatoren før du lagrer, ellers vil du miste fremgangen din.

    Image
    Image

Slik konfigurerer du kontroller for Dolphin Emulator

Dolphin Emulator støtter mange PC-gamepads i tillegg til Xbox 360- og Xbox One-kontrollere. Hvis du kobler en PlayStation 3- eller 4-kontroller til PC-en, kan du bruke den også. Det er til og med mulig å bruke den originale GameCube-kontrolleren hvis du har riktig adapter.

For å spille Wii-spill trenger du en ekte Wii-fjernkontroll og en Bluetooth-bevegelsessensor. Mayflash DolphinBar-tilbehøret gjør det enkelt å synkronisere Wii-kontrollere med PC-en. Du kan også finne kontrollerprofiler for Dolphin Emulator som automatisk konfigurerer knappemapping for spesifikke spill som Super Mario Galaxy.

Slik konfigurerer du kontrollerinnstillingene.

  1. Velg Controllers på Dolphin Emulator-hovedmenyen for å åpne Controller Configuration-vinduet.

    Image
    Image
  2. Velg Port 1 under GameCube Controllers og velg hvilken type kontroller du vil bruke, og velg deretter Configure.

    Image
    Image
  3. Konfigurer knapptilordningen etter eget ønske, og velg deretter OK.

    For å lagre kontrollerinnstillingene dine, skriv inn et navn under Profile og velg Save.

    Image
    Image
  4. Velg Wiimote 1 under Wiimotes og velg hvilken type kontroller du vil bruke, og velg deretter Configure.

    Du kan bruke tastaturet eller en håndkontroll til å spille Wii-spill, men du vil ikke kunne bruke funksjoner for bevegelseskontroll.

    Image
    Image
  5. Når Wii-fjernkontrollen er konfigurert, still inn Sensor Bar Position, velg Aktiver høyttalerdata, og klikk deretter OK.

    Image
    Image

Konfigurasjonsfiler for Dolphin Emulator er lagret i My Documents > Dolphin Emulator-mappen på datamaskinen din. Behold alle egendefinerte ressurser i denne mappen.

Dolphin Emulator Game Configuration

Du kan også lage egendefinerte innstillinger for hvert spill. For eksempel, her er hvordan du aktiverer juksekoder for et spill.

  1. Høyreklikk spillet i Dolphin-hovedmenyen og velg Properties.

    Image
    Image
  2. Velg AR-koder-fanen.

    Image
    Image
  3. Sjekk av i boksene ved siden av juksene du ønsker å aktivere.

    Endringene trer i kraft etter at du lukker vinduet.

    Image
    Image

Dolphin Display Settings

Hvis du har en avansert spill-PC, bør den ikke ha noe problem med å kjøre GameCube- og Wii-spill med de opprinnelige hastighetene eller enda raskere. For å tilpasse skjerminnstillingene, velg Graphics på Dolphin Emulator-hovedmenyen.

Image
Image

Under fanen Generelt kan du velge grafikkortet ditt ved å merke av i boksen ved siden av Backend. Det er best å la Fullskjermoppløsning og Aspect Ratio være satt til Auto med mindre du har problemer med et bestemt spill.

Enhancements-fanen inneholder flere effekter du kan legge til. Sett for eksempel Anti-Aliasing til 4X MSAA for å jevne ut de taggete kantene på 3D-grafikk, og velg Disable Fogfor å forbedre langdistansegjengivelse.

Image
Image

Hvordan bruke Dolphin Emulator for Android

Dolphin Emulator-appen er fortsatt i beta, og den er kun tilgjengelig for Android 9.0 (Pie). Hvis du har et spesielt kraftig nettbrett, kan du komfortabelt spille GameCube-spill ved hjelp av berøringsskjermoverlegget eller en ekte kontroller. Å spille Wii-spill er vanskeligere på grunn av den nåværende mangelen på støtte for bevegelseskontroll.

Anbefalt: