Hva gjør COM Surrogate på min Windows-PC?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør COM Surrogate på min Windows-PC?
Hva gjør COM Surrogate på min Windows-PC?
Anonim

Hvis du er bekymret for COM Surrogate, er sjansen stor for at du har kommet over det i oppgavebehandlingen din og er bekymret for at det kan være et virus. Før du går og formaterer maskinen eller erstatter maskinvare, må du vite at det nesten ikke er det. Og i begge tilfeller vil du ikke slette den. COM surrogat-prosessen er nødvendig for å laste DLL-filer og er faktisk ganske viktig.

Informasjonen og instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Windows 10, Windows 8 og Windows 7.

Hva er COM Surrogate?

COM Surrogate er et overordnet navn for en prosess k alt dllhost.exe som har vært i Windows siden Windows 7 og også finnes i Windows 8 og Windows 10. Du kan se dette selv hvis du åpner oppgavebehandling, høyreklikker (eller trykker og holder) COM Surrogate, og deretter velger Gå til detaljer Det kjører på brukernavnet ditt, i stedet for System eller Local Service.

COM Surrogate er en samlebetegnelse for en rekke prosesser som utfører en rekke oppgaver og effektivt isolerer DLL-er fra hovedfilutforskeren i Windows. Den kan brukes til ganske dagligdagse oppgaver, som å ta miniatyrbilder for bilder eller dokumenter i en mappe. Grunnen til det er hvis noe går g alt med disse DLL-ene - si at de krasjer, av en eller annen grunn - de vil ikke ta med seg Windows Utforsker.

Det er i utgangspunktet Windows sin måte å isolere seg fra problematiske biter av kode som kan forårsake stabilitetsproblemer. COM-surrogater gjør Windows-PC-en din mer stabil.

bunnlinjen

COM Surrogatprosesser bruker noen systemressurser, men bare en svært liten mengde. Vi snakker en til to prosent av CPU-en din hvis du ender opp med et stort antall COM Surrogate-prosesser som kjører samtidig. Det burde ikke være spesielt merkbart.

Er COM-surrogat et virus?

Det korte svaret er nei. COM Surrogat-prosesser i seg selv kan ikke være virus. Det betyr imidlertid ikke at virus og skadelig programvare ikke kan forkle seg som en COM Surrogate-prosess.

Hvordan sjekke om COM Surrogate er skadelig programvare

Du kan sjekke om COM Surrogate-prosessene dine er potensiell skadelig programvare i Oppgavebehandling. Høyreklikk (eller trykk og hold) COM Surrogate, og velg deretter Åpne filplassering.

Image
Image

Hvis det fører deg til C:> Windows> System32-mappen og en filen som heter dllhose.ext, så kan du være rolig og vite at COM Surrogate nesten ikke er forfalsket skadelig programvare.

Hvis det tar deg et annet sted, spesielt til en fil eller mappe du ikke gjenkjenner, vil det være en god idé å foreta en skanning mot skadelig programvare. Be den målrette den spesifikke filen eller mappen for å være dobbelt sikker.

Du bør kanskje vurdere å starte Windows i sikker modus først, siden aktiv kjørende skadelig programvare noen ganger kan skjule eller kopiere seg selv når de står overfor karantene eller sletting.

Anbefalt: