Videokurator - Hva er videokurering?

Innholdsfortegnelse:

Videokurator - Hva er videokurering?
Videokurator - Hva er videokurering?
Anonim

En videokurator har en evne til å finne edelstenene i fjell av nettvideoer. Videokuratorer ser hundrevis av videoer, samler de beste videoene i spillelister på YouTube eller et annet nettsted, og distribuerer kanalen til et nettverk av fans.

De beste videokuratorene har stor interesse for emnene som videokanalene deres dekker. Du finner kuraterte videokanaler med fokus på alt fra skateboarding til kattunger, raske biler til strikking.

Hvordan bli videokurator

På et grunnleggende nivå er det enkelt å bli videokurator. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg for en YouTube-konto, lage en spilleliste med favorittvideoene dine og publisere den på videokanalen din. Bare sånn er du en videokurator.

Image
Image

Hvis du vil ha mer kontroll over din kuraterte videokanal, lag en videoblogg, som er en egen nettside som du bruker til å vise kuraterte videoer, under ditt eget design og merkevarebygging. Bruk video SEO for å bygge en fanbase for de kuraterte videoene dine, og du kan bli den neste smaksmakeren for videofaget ditt.

Uansett, velg et eller flere emner som interesserer deg, og fokuser de kuraterte videoene dine på det valgte emnet. Det er mer sannsynlig at du tiltrekker deg seere når videonettstedet ditt har en tydelig definert personlighet.

bunnlinjen

Personlig valg av videoer for nettstedet ditt er den beste måten å sikre at innholdet er rettet mot målgruppen din, men det finnes programmer som kan kurere videoer for deg automatisk. Programmer som Viral Video Curator Pro søker på internett etter videoer som oppfyller dine spesifiserte kriterier. Selv om automatisk kurering kan høres attraktivt ut for noen med lite tid å bruke på å se gjennom hundrevis av videoer, er de mest kuraterte videonettstedene utført av mennesker, ikke programvare.

Populære kuraterte nettsteder

Hvis kuratere dine egne videoer ikke er på listen, men se kuraterte videoer er det, sjekk ut noen av de populære nettstedene som tilbyr kuraterte videoer for seerglede. Mange av dem har spesialiteter for visse interesser også.

  • Screenings - fokuserer på flotte designvideoer i alle kategorier, inkludert animasjon, dokumentarer, fotografi, logodesign, prototyping og mye mer.
  • Findie – sporer opp videoer som matcher seergleden din etter humør, tema eller sjanger. Nettstedet spør deg hvordan du vil at videoene skal få deg til å føle deg, og det tar levering på alvor.
  • Uncrate – leverer oppdaterte videoer folk surrer om. Uncrate er stedet for å finne de mest spennende videoene på nettet. Søk etter kategori, se de nyeste eller mest populære videoene eller få opp tilfeldige videoer. Favorittemner inkluderer biler, teknologi, husly, skrustikker og stil.
  • The Kid Should See This – stedet å gå for barnevennlig innhold som barn kan se uten å skje med noe upassende. Gå over til The Kid Should See This og sjekk ut det enorme biblioteket med kuraterte, barnesikre videoer. Selv om den er rettet mot barn, kan voksne glede seg over de underholdende videoene.
  • BestOfYouTube – noe begrenset i funksjoner, men det er ikke noe enklere sted å gå for å se de siste virale sensasjonene fra YouTube. Mens du er der, stem på videoene – enten tommel opp eller tommel ned.
  • Brain Pump – gir næring til nysgjerrigheten din. Dette nettstedet spesialiserer seg på videoer om emner som psykologi, kjemi, finans, teknologi og spilldesign.
  • Digg Video – lastet med videoer om aktuelle hendelser og virale vinnere. Det er vanskelig å identifisere kategoriene som dekkes her, men hver video er fascinerende.

Som de fleste andre ting kan videokurering kreve litt øvelse, men det kan være svært givende å runde opp akkurat de videoene du har lyst til å se eller dele. Begynn med YouTube-spillelister, del videoene du synes utmerker seg, og se hvor det tar deg.