Videoredigering nybegynnerveiledning og verktøyliste

Innholdsfortegnelse:

Videoredigering nybegynnerveiledning og verktøyliste
Videoredigering nybegynnerveiledning og verktøyliste
Anonim

Videoredigering trenger ikke være vanskelig eller komplisert, men det krever riktig utstyr. Kom i gang på riktig måte med denne nybegynnerveiledningen.

Videoredigeringsdatamaskin

Image
Image

Videoredigering krever ikke en dyr datamaskin, spesielt hvis du er nybegynner. Du trenger en anstendig skjerm og skjermkort, som begge kommer installert på de fleste nye datamaskiner. Hvis du har en eldre datamaskin, sjekk den mot spesifikasjonene for videoredigeringsprogramvaren for å sikre at den fungerer for videoredigering. Dessverre er mange eldre datamaskiner ganske enkelt ikke raske nok for videoredigering, og du må oppgradere hele systemet.

Når du velger en ny videoredigeringsdatamaskin, kjøp en med stor harddisk eller minnekapasitet. Velg en som har de nødvendige kontaktene for videokameraet og den eksterne harddisken, hvis du har det.

Velg også en datamaskin som kan oppgraderes hvis du bestemmer deg for å legge til minne senere. Hvis du ikke allerede har en preferanse, anses en Mac-datamaskin vanligvis for å være lettere for nybegynnere å jobbe med, mens en PC er foretrukket for middels og profesjonell redigering, men begge plattformene er fine for nybegynnere.

Videoredigeringsprogramvare

Å velge programvare for videoredigering kan være skremmende. Det finnes mange typer videoredigeringsprogramvare, alle til forskjellige priser og med forskjellige funksjoner. Hvis du er ny på videoredigering, start med gratis videoredigeringsprogramvare for PC eller Mac. Videogrensesnitt har en tendens til å være kompliserte, men med litt prøving og feiling med noen av disse programmene, vil du snart redigere dine egne opptak. Ta deg tid til å jobbe gjennom en veiledning for programvaren du velger.

  • VideoPad Video Editor er en gratis nedlasting for Windows XP, Vista og Windows 7, 8 og 10. Den er også tilgjengelig for Mac OS X, iOS og Android-mobilenheter. Med denne programvaren kan du redigere filmen din og legge til et musikkspor.
  • VSDC Video Editor er en gratis nedlasting for Windows Vista, 7, 8 og 10. Det finnes også en bet alt versjon hvis du liker det du ser. Alternativer for filmeksport inkluderer formater for PC, iPhone, web og DVD.
  • Shotcut er gratis åpen kildekode-programvare på tvers av plattformer for Linux, Windows og Mac OS X. Snarvei eksporterer video i mange formater, inkludert MP4-filer og stillbilder i-j.webp" />
  • iMovie leveres på alle nye Mac-datamaskiner, og tilleggsapper kan lastes ned på iOS-mobilenheter. iMovie er ikke så brukervennlig som de fleste Mac-programvare, men den er fullverdig og gratis. Den integrerer video, stillbilder og musikk sømløst, og du kan jobbe på datamaskinen og mobile enheter.

Videoredigeringstilbehør

Før du starter et videoprosjekt, sørg for at det er nok plass på datamaskinen til å lagre alle nødvendige filopptak. For eksempel tar en time med 1080i-video som du får fra et mini-DV-videokamera nesten 42 GB fillagring. Hvis datamaskinens interne harddisk eller flash-minne ikke kan lagre alle opptakene, er løsningen å kjøpe en ekstern stasjon.

Du trenger flere kabler, vanligvis Firewire eller USB, for å koble til datamaskinen, den eksterne harddisken og et kamera. Ulike datamaskiner og kameraer godtar forskjellige kontakter, så sjekk håndbøkene før du kjøper noe.

Forbered opptak for videoredigering

Før du kan begynne å redigere, trenger du videoopptak å jobbe med. De fleste programmer godtar en rekke formater for videoredigering, så lenge de er digitale fra videokameraer eller smarttelefoner. Hvis du tar opp videoen på en hvilken som helst digital enhet, er det enkelt å importere opptakene til programvaren.

Hvis du vil redigere analog video, for eksempel innholdet på et VHS-bånd, må du få det konvertert til et digit alt format før du kan importere det for videoredigering.

Videoredigeringstips

Uansett hvilket videoredigeringsprogram du bruker, er det noen tips og triks som vil forbedre videoredigeringen din. Å ha riktig datamaskin, programvare og tilbehør er avgjørende, men til slutt kommer god videoredigering fra øvelse og tålmodighet.

  • Skyt mer opptak enn du tror du trenger. Ta med opptak som forbedrer historien eller setter scenen. Du kan bruke den for jevne overganger i filmen din.
  • Bruk et stativ med mindre du går for en håndholdt effekt, noe som kan være svimlende for publikum.
  • Begrens akkompagnerende musikk til instrumentaler. Tekstene kan distrahere fra selve filmen.
  • Ikke bruk alle videoeffekter i programvaren din i samme film. Noen ganger er mindre mer.
  • Medium rekkevidde og nærbilder er bedre enn brede bilder for å holde seerens interesse.
  • Ta en pause etter den første redigeringsrunden. Friske øyne kan avsløre noe ufølsomme øyne ikke så.

Anbefalt: