Defragmenter din Windows 7-datamaskin

Innholdsfortegnelse:

Defragmenter din Windows 7-datamaskin
Defragmenter din Windows 7-datamaskin
Anonim

Defragmentering av harddisken er noe av det beste du kan gjøre for å få fart på Windows-datamaskinen. Tenk på harddisken din som et arkivskap. Hvis du er som folk flest, har du papirene dine lagret i alfabetiserte mapper slik at du enkelt kan finne ting.

Image
Image

Tenk deg imidlertid om noen tok etikettene av mappene, byttet plassering av alle mappene, flyttet dokumenter inn og ut av mapper tilfeldig. Det ville ta deg mye lengre tid å finne noe fordi du ikke ville vite hvor dokumentene dine var.

Det er liksom det som skjer når harddisken din blir fragmentert: Det tar datamaskinen mye mer tid å finne filer som er spredt her, der og over alt. Defragmentering av harddisken gjenoppretter orden til det kaoset, og gjør datamaskinen raskere – noen ganger mye.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft Windows 7 lenger. Vi anbefaler å oppgradere til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Windows 7.

Finn Windows 7-defragmenteringen

Defragmentering har vært tilgjengelig siden Windows XP, selv om det er noen forskjeller mellom de ulike versjonene av Windows. Den viktigste forskjellen er at Windows 10, 8, 7 og Vista tillater planlegging av defragmentering: du kan sette den til å defragmentere harddisken din hver tirsdag klokken 03.00 hvis du vil - selv om det sannsynligvis er overkill og kan gjøre mer skade enn nytte. I XP måtte du defragmentere manuelt.

Det er like viktig å defragmentere en nyere Windows-datamaskin med jevne mellomrom, men det er noen nye alternativer og et nytt utseende. For å komme til defraggeren, gjør følgende:

  1. Velg Windows Start.

    Image
    Image
  2. Velg Alle programmer.

    Image
    Image
  3. Gå til Accessories > System Tools og velg Diskdefragmentering.

    Image
    Image

Hoveddefragmenteringsskjermen

Hvis du har brukt defraggeren i Vista og XP, er det første du vil legge merke til at det grafiske brukergrensesnittet, eller GUI, har blitt fullstendig redesignet. Dette er hovedskjermen der du administrerer alle defragmenteringsoppgavene dine. I midten av GUI er en skjerm som viser alle harddiskene som er koblet til systemet ditt som kan defragmenteres.

Det er også her du kan planlegge automatisk defragmentering, eller starte prosessen manuelt.

Hvordan planlegge defragmentering i Windows 7

  1. For å automatisere defragmentering, velg Konfigurer tidsplan i Diskdefragmenteringsvinduet.

    Image
    Image
  2. I dialogboksen Diskdefragmentering endre tidsplan velger du rullegardinmenyen ved siden av Frequency, Day og Time for å sette opp tidsplanen for hvor ofte du skal defragmentere.

    Image
    Image

    Natt er best, ettersom defragmentering av en stasjon kan suge opp mye ressurser som kan redusere hastigheten på datamaskinen din

  3. Velg Velg disker for å velge hvilke harddisker som skal defragmenteres.

    Image
    Image
  4. I dialogboksen Select Disks For Schedule velger du stasjonene du vil planlegge for defragmentering og velger OK.

    Image
    Image
  5. Velg OK igjen for å gå tilbake til hovedskjermbildet for Diskdefragmentering. Du bør se den planlagte oppgaven i Schedule-delen.

    Image
    Image
  6. Velg Close for å fullføre.

Vi anbefaler at du setter opp disse alternativene, og at defragmentering skjer automatisk; det er lett å glemme å gjøre det manuelt, og så ender du opp med å bruke timer på å defragmentere når du trenger å få gjort noe annet.

Hvordan analysere harddisker i Windows 7

Hoveddiskdefragmenteringen viser alle harddiskene som er kvalifisert for defragmentering. For å analysere en harddisk, gjør følgende:

  1. I Current status-delen av hovedskjermbildet for Diskdefragmentering, velg en av stasjonene og velg deretter Analyze disk.

    Image
    Image
  2. Nivået av fragmentering for den valgte disken vises i kolonnen Last Run.

    Image
    Image

Microsoft anbefaler å defragmentere alle disker som har mer enn 10 prosent fragmentering.

En av fordelene med Windows 7s defragmentering er at den kan defragmentere flere harddisker samtidig. I tidligere versjoner måtte en stasjon defragmenteres før en annen kunne bli det. Nå kan stasjoner defragmenteres parallelt. Det kan være en stor tidsbesparelse hvis du for eksempel har en intern harddisk, ekstern stasjon og en USB-stasjon, og alle må defragmenteres.

Se fremgangen din

Hvis du liker å kjede deg eller bare er en nerd av natur, kan du overvåke statusen til defrag-økten din. Etter å ha valgt Defragment disk (forutsatt at du gjør en manuell defragmentering, som du kanskje vil gjøre første gang du defragmenterer under Windows 7), får du detaljert informasjon om hvordan defragmenteringen går i sanntid i kolonnen Fremdrift.

Image
Image

En annen forskjell mellom defragmenteringen i Windows 7 og eldre versjoner av Windows er mengden informasjon som gis under en defragmenteringsøkt. Windows 7 er mye mer detaljert i det den forteller deg om fremdriften.

I Windows 7 kan du stoppe defragmenteringen når som helst, uten å skade diskene dine på noen måte, ved å velge Stopp operasjon.

Anbefalt: