Introduksjon til lydkomponenter

Innholdsfortegnelse:

Introduksjon til lydkomponenter
Introduksjon til lydkomponenter
Anonim

Komponentene i et stereolydsystem kan være forvirrende for de som nettopp har begynt å sette sammen et system. Hva er forskjellene mellom mottakere og forsterkere? Hvorfor ville du velge å ha et system med separate komponenter, og hva gjør hver av dem? Her er en introduksjon til komponentene i lydsystemer slik at du bedre kan forstå rollen hver enkelt spiller i lytteopplevelsen din.

Mottakere

Image
Image

En mottaker er en kombinasjon av tre komponenter: en forsterker, et kontrollsenter og en AM/FM-tuner. En mottaker er senteret i systemet, hvor alle lyd- og videokomponenter og høyttalere kobles til og kontrolleres. En mottaker forsterker lyden, mottar AM/FM-stasjoner, velger en kilde for lytting og/eller visning (CD, DVD, Tape, etc.) og justerer tonekvalitet og andre lyttepreferanser. Det er mange mottakere å velge mellom, inkludert stereo- og flerkanals hjemmekinomottakere. Avgjørelsen din bør være basert på hvordan du vil bruke mottakeren. Hvis du for eksempel liker å høre på musikk mer enn å se filmer, vil du sannsynligvis ikke ha en multikanalsmottaker. En stereomottaker og en CD- eller DVD-spiller og to høyttalere ville være et bedre valg.

integrerte forsterkere

Image
Image

En integrert forsterker er som en mottaker uten AM/FM-tuner. En grunnleggende integrert forsterker kombinerer en to- eller flerkanalsforsterker med en forforsterker (også kjent som en kontrollforsterker) for valg av lydkomponenter og betjening av tonekontroller. Integrerte forsterkere er ofte akkompagnert av en separat AM/FM-tuner.

Separate komponenter: forforsterkere og effektforsterkere

Image
Image

Mange seriøse lydentusiaster og svært kresne lyttere foretrekker separate komponenter fordi de gir den beste lydytelsen og hver komponent er optimalisert for sin spesifikke funksjon. I tillegg, fordi de er separate komponenter, er det mindre mulighet for interferens mellom forforsterkeren og de høyere strømtrinnene til en effektforsterker.

Service eller reparasjon kan også være viktig, dersom det skulle bli nødvendig. Hvis en del av en a/v-mottaker trenger reparasjon, må hele komponenten tas med til et servicesenter, noe som ikke er tilfellet for separat. Det er også enklere å oppgradere separate komponenter. Hvis du liker forforsterkeren/prosessoren, men ønsker mer forsterkerkraft, kan du kjøpe en bedre forsterker uten å bytte ut forforsterkeren.

bunnlinjen

En forforsterker er også kjent som en kontrollforsterker fordi det er der alle komponentene er koblet til og kontrollert. En forforsterker gir en liten mengde forsterkning, bare nok til å sende signalet til effektforsterkeren, som forsterker signalet nok til å drive høyttalere. Mottakere er utmerkede, men hvis du vil ha den beste ytelsen uten kompromiss, bør du vurdere separate komponenter.

Power Amplifiers

En effektforsterker gir den elektriske strømmen til å drive høyttalere, og de er tilgjengelige i to-kanals eller flere flerkanalskonfigurasjoner. Effektforsterkere er den siste komponenten i lydkjeden før høyttalerne og bør matches med egenskapene til høyttalerne. Generelt bør effektutgangen til forsterkeren samsvare nøye med høyttalernes krafthåndteringsevne.

Anbefalt: