Hvor mye båndbredde kreves for Skype HD-videosamtaler?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mye båndbredde kreves for Skype HD-videosamtaler?
Hvor mye båndbredde kreves for Skype HD-videosamtaler?
Anonim

Hvis du ønsker å foreta Skype HD (high-definition) videosamtaler, trenger du et godt HD-webkamera, en kraftig nok datamaskin og tilstrekkelig båndbredde, noe som betyr en internettforbindelse som er rask nok til å ta med mesteparten av videorammer. høy kvalitet. I denne veiledningen går vi gjennom hvor mye båndbredde du trenger og hvordan du oppnår best samtalekvalitet.

Image
Image

Why Bandwidth Matters

High Definition-video bruker mye data. Videoen er en strøm av bilder i høy kvalitet som stryker forbi øynene dine på skjermen med en hastighet på minst 30 bilder (teknisk k alt frames) per sekund. Det foregår vanligvis noe (eller mye) komprimering, noe som reduserer dataforbruket og forhindrer etterslep, men hvis du vil ha HD-video, vil komprimeringen gå tilbake.

Skype er en av VoIP-appene som har høy videokvalitet. Skype bruker spesielle kodeker og andre teknologier for å levere skarpe bilder og video av høy kvalitet, men dette koster penger.

Hvis du er logget på Skype, men ikke ringer, bruker appen i gjennomsnitt mellom 0 og 4 kbps (kilobit per sekund). Når du ringer, bruker Skype i gjennomsnitt mellom 24 og 128 kbps.

Derfor, selv om du har alt nødvendig utstyr for HD-videosamtaler med Skype, men ikke har nok båndbredde, vil du aldri få klar, skarp og lys HD-videokvalitet. Du kan til og med mislykkes i å ha en anstendig samtale. Rammer vil gå tapt, og lyden - som er viktigere enn det visuelle i en samtale - kan også lide. Noen velger å deaktivere webkameraene sine og ofre videoen for en ren samtale.

Hvor mye båndbredde er tilstrekkelig?

Så, hvor mye båndbredde er nok? For enkle videosamtaler anbefaler Skype 300 kbps (kilobit per sekund). Det står at du trenger 500 kbps hvis du vil ha den samtalen i høy kvalitet. For HD-video trenger du minst 1,2 Mbps (megabit per sekund). Du har garantert god kvalitet med 1,5 Mbps. Det er for en en-til-en-samtale.

Hvis det er flere deltakere, legg til ytterligere 1 Mbps per person for komfortable videokonferanser. For eksempel, for en gruppevideosamtale med 7 eller 8 personer, bør 8 Mbps være tilstrekkelig for HD-videokvalitet.

Tips for bedre Skype HD-videosamtaler

Hvis du har problemer med å foreta Skype HD-videosamtaler, anbefaler Skype å lukke andre applikasjoner som bruker internett, spesielt video- og musikkstrømmetjenester som Netflix og Spotify. Sett også på pause eller avbryt eventuelle filoverføringer som pågår.

Du kan også teste internetthastigheten din for å være sikker på at du får båndbredden du betaler for; hvis du ikke er det, kontakt Internett-leverandøren din.

Anbefalt: