5 måter å kjøle ned en bærbar datamaskin

Innholdsfortegnelse:

5 måter å kjøle ned en bærbar datamaskin
5 måter å kjøle ned en bærbar datamaskin
Anonim

Bærbare datamaskiner blir naturlig varme på grunn av formen og størrelsen. Men hvis de holder seg varme i lengre perioder, kan de overopphetes, bremse eller bli permanent skadet. Enten du opplever advarselsskiltene og farene ved en overopphetet bærbar PC eller ikke, kan du følge disse enkle og rimelige forholdsreglene nedenfor for å holde datamaskinen kjølig og i fungerende stand.

Keeping Your Laptop Cool

Image
Image

Vi har funnet ut at følgende trinn kan senke den interne temperaturen til en gammel og farlig varm bærbar PC fra 181 ° Fahrenheit (83 ° Celsius) til 106 ° F (41 ° C) - en forskjell på 41 prosent etter en time med å bruke den aktive bærbare kjøleputen og få romtemperaturen ned til 68 grader.

Utover disse tilnærmingene, se etter problemer i øyeblikket som ikke er en indikasjon på et miljøproblem, men som likevel kan påvirke den bærbare datamaskinen negativt. Den kanskje viktigste bidragsyteren til midlertidig overoppheting er å legge datamaskinen i fanget, polstret av isolatorer som tepper som både fanger varmen og blokkerer viftene.

Strøminnstillinger

Endre strøminnstillingene på den bærbare datamaskinen fra høy ytelse til en balansert eller strømsparende plan. Denne justeringen vil fortelle systemet bare å bruke kraften som kreves for å kjøre applikasjonene dine i stedet for alltid å bruke maksimal prosessorhastighet. Hvis du trenger å spille spill eller annet intensivt arbeid, kan du bytte tilbake til høyytelsesplanen etter behov.

komprimert luft

Bruk støvfjernerspray for å rengjøre den bærbare datamaskinens ventiler. Støv samler seg i den bærbare datamaskinens vifteventiler - et problem som raskt løses med en boks med trykkluft, vanligvis mindre enn $10. Slå av datamaskinen og spray ventilen for å fjerne støvet.

Laptop Cooling Pad

Bruk en bærbar kjølepute som har vifter. Bærbar pads har ventiler som kan øke luftstrømmen rundt den bærbare datamaskinen, men en vifte er den beste måten å gå for mer omfattende kjølebehov. Belkin F5L055 kan kjøpes for mindre enn $30 og er en pålitelig løsning, men mange andre alternativer er tilgjengelige.

Romtemperatur

Hold arbeidsmiljøet eller datarommet så behagelig som mulig. Datamaskiner, som folk flest, fungerer mye bedre i luftkondisjonerte miljøer. I følge Server Fault opererer de fleste serverrom eller datasentre ved 70 grader Fahrenheit eller mindre, og det virker som en ideell temperaturanbefaling også for hjemmekontorer.

Power Down

Slå av datamaskinen når den ikke er i bruk, spesielt når du ikke er hjemme. Det siste du trenger når du kommer hjem er å finne ut at den bærbare datamaskinen er en brannfare – en av farene ved overoppheting av bærbare datamaskiner.

Anbefalt: