Er det farlig å bruke en smarttelefon mens den lades?

Innholdsfortegnelse:

Er det farlig å bruke en smarttelefon mens den lades?
Er det farlig å bruke en smarttelefon mens den lades?
Anonim

Det er mange regler som flyter rundt om de beste måtene å lade mobiltelefonen din på. Du har kanskje hørt ryktet om at mobiltelefoner kan eksplodere hvis du bruker dem mens de lader, men dette er ikke nøyaktig. Flere tilfeller av mobiltelefoner som tok fyr ble omt alt i nyhetene, men ingen av dem ble sporet til samtidig bruk og lading av telefonen.

Image
Image

Hvor begynte ryktet?

Den originale nyheten som sannsynligvis startet ryktet, rapporterte ikke de fullstendige detaljene. Historien, som dukket opp i 2013, sa at en kinesisk flyvertinnes iPhone 4 eksploderte da hun brukte den mens den ble ladet.

Som det viser seg, brukte assistenten en ettermarkedslader, ikke Apple-laderen som følger med telefonen. Den defekte laderen var nesten helt sikkert årsaken til hendelsen.

Er det farlig å lade mens du bruker en mobiltelefon?

Det er sannsynlig at det ikke vil oppstå noen eksplosjon i det normale hendelsesforløpet hvis du bruker telefonen mens den lades med et produsentgodkjent batteri og lader.

Kjøp nye ladere og kabler fra en anerkjent produsent. Hvis du ikke er sikker, kontakt telefonprodusenten for å få akseptable alternativer.

Hvordan kan jeg unngå ladeproblemer?

For å begrense risiko:

  • Bruk batterier og strømforsyninger som er kompatible med enheten din.
  • Bruk en overspenningsvern når du lader telefonen, spesielt når du er på reise.
  • Ikke la telefonen ligge i en varm bil. Varme kan skade batteriet.

Anbefalt: