Alt om iMovie-bilderedigering

Innholdsfortegnelse:

Alt om iMovie-bilderedigering
Alt om iMovie-bilderedigering
Anonim

Apples iMovie-programvare er en gratis nedlasting for nye og nylige Mac-kjøpere og et rimelig alternativ for eiere av eldre Mac-er. Med iMovie har du kraftige, lettfattelige redigeringsverktøy for å lage dine egne filmer. Disse filmene inneholder vanligvis videoklipp, men du kan legge til stillbilder til filmene dine. Du kan til og med lage en effektiv film med kun stillbilder ved å bruke bevegelseseffekter og overganger.

Hvordan legge til bilder i et iMovie-prosjekt

Alle bilder som finnes i Photos-, iPhoto- eller Aperture-biblioteket ditt er tilgjengelig for bruk i iMovie. Hvis bildene du vil bruke i iMovie-prosjektet ditt ikke finnes i et av disse bibliotekene, legger du dem til i biblioteket før du åpner iMovie. Apple anbefaler at du bruker bildebiblioteket når du arbeider med iMovie.

Du kan bruke alle bilder i størrelse eller oppløsning i iMovie, men store bilder av høy kvalitet ser best ut. Kvalitet er viktig hvis du skal bruke Ken Burns-effekten, som zoomer inn på bildene dine.

  1. Start iMovie og start et nytt prosjekt eller åpne et eksisterende prosjekt.
  2. I venstre panel, under Libraries, velg Photos.

    Image
    Image
  3. Velg fanen My Media øverst i nettleseren for å bla gjennom innholdet i Fotobiblioteket.

    Image
    Image
  4. Velg et bilde for prosjektet ditt ved å klikke på det.

    For å velge flere bilder samtidig, Shift+ klikk for å velge sekvensielle bilder eller Kommando + klikk for å velge bilder tilfeldig.

  5. Dra de valgte bildene til tidslinjen, som er det store arbeidsområdet nederst på skjermen. Du kan legge til bildene på tidslinjen i hvilken som helst rekkefølge og omorganisere dem senere.

    Image
    Image

    Når du drar et bilde til tidslinjen, plasser det mellom andre elementer, ikke oppå et eksisterende element. Hvis du drar det direkte oppå et annet bilde eller et annet element, erstatter det nye bildet det eldre elementet.

  6. Når du legger til bilder i iMovie-prosjektet ditt, blir de tildelt en bestemt varighet (4–6 sekunder). For å endre hvor lenge et bilde forblir på skjermen, dobbeltklikk på det på tidslinjen. Klikk og dra på enten venstre eller høyre side av bildet for å angi hvor lenge du vil at bildet skal forbli på skjermen.

Legg til effekter i iMovie-bilder

Dobbeltklikk på et bilde for å åpne det i forhåndsvisningsvinduet, som inneholder flere sett med kontroller for å bruke endringer og effekter på bildet. Velg Klippfilter-ikonet fra raden med ikoner over forhåndsvisningsbildet. Klikk på Clip Filter-feltet for å åpne et vindu med effekter som inkluderer duotone, svart og hvitt, røntgen og andre. Du kan bare bruke én effekt per bilde, og du kan bare bruke den effekten på ett bilde om gangen.

Image
Image

Endre utseendet til iMovie-bildene dine

Bruk ikonene over bildet i forhåndsvisningsvinduet for å fargekorrigere bildet, endre lysstyrke og kontrast, justere metning.

Image
Image

Juster Ken Burns Effect Movement

Ken Burns-effekten er standard for hvert bilde. Når Ken Burns er valgt i Stil-delen, vil du se to bokser lagt over forhåndsvisningen som indikerer hvor animasjonen av stillbildet begynner og slutter. Du kan justere den animasjonen i forhåndsvisningsvinduet. Du kan også velge Crop eller Crop to Fit i stildelen.

Image
Image

Tilpass et bilde til iMovie-skjermen

Hvis du vil at hele bildet skal vises, velg alternativet Fit i stildelen. Dette avslører hele bildet uten beskjæring eller bevegelse hele tiden det er på skjermen. Avhengig av størrelsen og formen på originalbildet, kan du ende opp med svarte streker langs sidene eller toppen og bunnen av skjermen.

Image
Image

Beskjær bilder i iMovie

Hvis du vil at et bilde skal fylle opp hele skjermen i iMovie, eller hvis du vil fokusere på en bestemt del av bildet, bruker du Crop to Fit-innstillingen. Med denne innstillingen velger du den delen av bildet du vil se i filmen.

Image
Image

Roter et bilde

Mens et bilde er åpent i forhåndsvisningsvinduet, kan du rotere det til venstre eller høyre ved å bruke rotasjonskontrollene over bildet. Du kan også spille av filmen fra dette vinduet for å se effektene, beskjæringen og rotasjonen du har brukt på bildet.

Anbefalt: