Hva er telefoner med to kameraer?

Innholdsfortegnelse:

Hva er telefoner med to kameraer?
Hva er telefoner med to kameraer?
Anonim

En telefon med to kameraer er en smarttelefon med to separate bakkameraer. Disse telefonene bruker to kameralinser, plassert ved siden av hverandre på baksiden av telefonen.

Dobbelkameratelefoner ble først introdusert av Samsung i 2007, men de fikk ikke mye oppmerksomhet før rundt 2016 - da LG lanserte LG G5 - at doble kameraer begynte å ta tak og doble kameraer ble nesten standard på de fleste smarttelefoner.

Generelt gir telefoner med to kameraer deg tilgang til funksjoner som tidligere ble henvist til avanserte DSLR-kameraer. Med dem kan du få bokeh, vidvinkelbilder og til og med 3D-bilder fra telefonen din.

De fleste telefoner med to kameraer har bare to kameraer på baksiden av telefonen. Noen få modeller inkluderer imidlertid en ekstra linse foran på telefonen din, for å ta vidvinkelselfies. De med ett enkelt kamera foran og ett enkelt kamera på baksiden regnes som telefoner med to kameraer, i stedet for telefoner med to kameraer.

Image
Image

Hvordan fungerer telefoner med to kameraer?

Telefoner med to kameraer bruker to kameraer samtidig for å levere en annen type bilder. Det er et primært og et sekundært kamera. Det primære kameraet gjør det meste av bildefangstarbeidet; den tar bilder omtrent som du forventer.

Det er sekundærkameraet som legger til spesifikke funksjoner. Det øker klarheten til bilder tatt med monokrome (svart-hvitt) funksjoner, tilbyr ekstra zoomfunksjoner eller hjelper til med å ta vidvinkelbilder, eller i noen tilfeller brukes ett kamera til å ta bildet mens det andre er fokusert på å ta bilder dybdeskarpheten.

Ulike typer telefoner med to kameraer

Telefoner med to kameraer er ikke utskiftbare fordi disse kameraene er bygd for å utføre forskjellige, men spesifikke oppgaver.

  • Kamera med dybdesensor: Dybdesensoren er det som lar deg ta høykvalitets bokeh (mykt uskarp bakgrunn) eller portrettbilder. Sensoren oppdager dybden til et bilde og gjør deretter det den anser for å være bakgrunnen rundt motivet i bildene dine uskarpe.
  • Kamera med en monokrom sensor: Dette kameraet tar bedre svart-hvitt-bilder og gir mer lys og bedre kontrast i bildene det tar.
  • Kamera med vidvinkelobjektiv: Et vidvinkelkamera tar bilder som er mye bredere enn vanlig. Du har kanskje sett vidvinkellandskapsbilder som et vanlig smarttelefonkamera aldri kunne tatt. En telefon med to kameraer kan øke fokusvinkelen for å få mye mer av naturen rundt deg.
  • Kamera med teleobjektiv: Et kamera med teleobjektiv har to store fordeler. For det første gir det mulighet for zoom-funksjoner (eller nærbilde) av bedre kvalitet, ofte med 2x optisk zoom, noe som betyr at nærbilder ser skarpe og rene ut. Et teleobjektiv gir deg også dybdeskarphet som, som en dybdesensor, lar deg oppnå en fin bokeh-effekt med bildene dine som du kanskje ser fra et DSLR-kamera.

Trenger jeg en telefon med to kameraer?

Image
Image

Telefoner med to kameraer kan øke bildene du tar og deler med familien, og de tilbyr mange fordeler. Selv om du ikke er en proff, kan du dra nytte av de forskjellige funksjonene en telefon med to kameraer leverer. Men som telefoner som Googles Pixel-linje har vist, trenger du ikke to kameraer for å ta og dele flotte bilder.

Anbefalt: