Hva skal inkluderes i et fjernarbeidsforslag

Innholdsfortegnelse:

Hva skal inkluderes i et fjernarbeidsforslag
Hva skal inkluderes i et fjernarbeidsforslag
Anonim

Et eksternt arbeidsforslag er en skriftlig forespørsel om å jobbe hjemmefra eller et annet virtuelt kontorsted utenfor bedriftens lokasjon. Detaljerte forslag til fjernarbeid kan hjelpe deg med å overbevise overordnet eller arbeidsgiver om å tillate deg å distansere, i det minste deltid.

Skriv forslaget om å jobbe hjemmefra fra din arbeidsgivers perspektiv og svar på spørsmål eller bekymringer om at du ikke er fysisk på kontoret.

Det er noen ting du bør vite før du ber om å få jobbe hjemmefra.

Fjernarbeidsforslagstips

Nedenfor er spørsmålene du bør svare på i ditt forslag til fjernarbeid. Tanken er å svare på hva veilederen din mest sannsynlig vil lure på når det gjelder om du bør få en jobb hjemmefra eller ikke.

Image
Image

Hva er arbeidsplanen din?

Gi en beskrivelse av den foreslåtte arbeidsplanen, med detaljer om planens lengde og den foreslåtte prøveperioden.

Dette er viktig fordi du vil at forslaget kun skal utformes som en prøveperiode. Du foreslår ikke et ultimatum eller legger press på selskapet for å ta en beslutning akkurat nå. De kan måle ytelsen din mens du jobber hjemmefra og se om det til slutt vil være en fordel.

Her er et eksempel:

Jeg vil gjerne utforske muligheten for å utføre mine oppgaver som webutvikler fra hjemmekontoret mitt tre dager i uken. Jeg foreslår at vi kan gjøre en tre-måneders prøveordning med fjernpendling som starter 1. mars og deretter evaluere fortsettelsen av den arbeidsordningen basert på min produktivitet og kvaliteten på arbeidet.

Er det noen formildende omstendigheter?

Hvis du har presserende grunner til at du trenger å jobbe hjemmefra, fortsett og nevne dem, men hvis ikke, ikke gjør det opp.

Kanskje du er gravid, men du vil fortsette å jobbe mens du er hjemme med babyen din. Eller kanskje din kone eller barn nettopp gikk bort - eller du ble nylig skadet og kan knapt gå - å jobbe hjemmefra ville bidra til å lette overgangen fra hjemmeopphold til å gå tilbake til jobb.

En annen grunn kan være at det er vanskelig å forholde seg til kollegene dine. Kanskje de er ekstremt distraherende eller lite hjelpsomme, og å jobbe hjemmefra vil gi deg den sårt tiltrengte sjelefreden. Men husk å virkelig vurdere om dette er verdt å nevne fordi det kan føre til en splid mellom deg og de andre arbeiderne eller til og med sjefen din.

Hvordan vil selskapet dra nytte av det?

Et viktig spørsmål arbeidsgiveren din definitivt vil lure på, er hvor fordelaktig det vil være for avdelingen og selskapet å jobbe hjemmefra. Hvis det ikke er til fordel for dem økonomisk, er det sannsynligvis en no-go.

Oppgi alt du kan tenke deg for hvordan telependling vil komme bedriften til gode. Her er noen ideer som kan gjelde for din situasjon:

  • Kostnadsbesparelser: De vil ikke kjøpe kaffen din, ta deg med ut på lunsj, bestille kontorrekvisita til skrivebordet ditt, eller betale for strøm- og vannforbruket ditt, osv. Det samme gjelder for deg: du trenger ikke å betale for bensin for å komme deg på jobb, eller tog-/Uber-/bussavgifter.
  • Økt produktivitet: Mange mennesker som jobber hjemmefra forklarer at med færre distraksjoner og null over-skulder-administrasjon, er det lettere å få arbeidet gjort og holde på oppgaven i lengre tid tidsperioder. Beskriv hvordan du tror arbeidet ditt vil bli bedre når du er borte fra kontoret.
  • Større ansattes moral: Det kan være vanskelig å være entusiastisk for arbeidet ditt når du er omgitt av dårlige ansatte og den typiske kontormiljøet. Forklar i forslaget om eksternt arbeid at det å være hjemme eller i en mer avslappet setting er akkurat det du trenger for å holde deg motivert og begeistret for arbeidet ditt.
  • Fleksibel timeplan: Noen mennesker som jobber hjemmefra klarer å avtale med firmaet at de skal jobbe timene de ønsker så lenge arbeidet blir gjort i tide. Denne typen timeplan kan være veldig nyttig for selskapet fordi de kan stole på deg stort sett når som helst på dagen, eller til og med i helgene.

Bekreft at du har vært en verdifull medarbeider og at du tror du kan opprettholde eller til og med øke produktiviteten og arbeidskvaliteten hjemmefra, der det er færre avbrudd enn på kontoret. Hvis bedriften din allerede har retningslinjer for fjernpendling, kan du ta med fakta om det her.

Hvordan vil du kommunisere med kontoret?

Angi om din nåværende tidsplan vil forbli den samme eller ikke, og hvilken effekt det kan ha på arbeidsflyten. Merk for eksempel om du vil være på kontoret på dager da vanlige møter pleier å finne sted, eller om du vil være tilgjengelig for møter andre dager personlig eller via fjernkonferanser.

Forsikre arbeidsgiveren din om at du vil være tilgjengelig hjemmefra i vanlig arbeidstid for å holde kontakten med din overordnede, medarbeidere og kunder.

Hvordan vil hjemmekontoret ditt fungere?

Oppgi en beskrivelse av jobbadressen din, plasseringen og telefonnummeret ditt, samt arbeidsområdet ditt. Legg vekt på måtene det sikrer personvern, gir frihet fra avledninger og øker fokus.

Det kan til og med være en god idé å sette opp hjemmekontoret ditt på forhånd, selv om du er usikker på om forslaget om fjernarbeid vil bli akseptert, slik at du kan få en følelse av hvordan det ser ut og føles. Dette vil hjelpe deg å forklare hvordan det hele fungerer.

Hva trenger du fra oss?

Trenger du utstyr og andre ressurser fra bedriften? Skisser ditt nåværende oppsett og hva selskapet kan trenge å tilby.

For eksempel kan hjemmekontoret ditt være fullt utstyrt med alt som trengs for å utføre jobben din effektivt: bredbåndstilgang til Internett, en datamaskin, et dedikert arbeidstelefonnummer og et webkamera.

Du må imidlertid kanskje foreslå at du må bruke selskapets etablerte VPN-oppsett for å koble til skrivebordet på kontoret og overføre filer sikkert over nettverket.

Nevn maskinvare eller programvare som trengs for dine spesifikke jobboppgaver. Du trenger sannsynligvis ikke et skrivebord eller en datamaskinstol, men hvis du for eksempel har mange ting som må skrives ut og tas med inn på kontoret med noen ukers mellomrom, kan du spørre om skriverpapir og blekk. Eller hvis arbeidsdatamaskinen din kjører spesifikk programvare som du trenger hjemme, må du også be om det.

VPN-er og annen fjerntilgangsprogramvare vil være nyttig i denne situasjonen. I stedet for å be om programvarekopier for hjemmedatamaskinen, kan du forklare at programmer for fjerntilgang lar deg bruke arbeidsdatamaskinen hjemmefra; ingen ekstra programvarelisenser eller installasjoner nødvendig.

Ytterligere forsikringer

Inkluder alle fakta om jobben din som er spesielt egnet for fjernpendling og strategiene dine for å holde deg produktiv og ansvarlig.

Du kan for eksempel nevne at du sender ukentlige statusrapporter på e-post og opprettholder tilgjengeligheten gjennom direktemeldinger.

Anbefalt: