Slik bruker du trygt flyplassladestasjoner

Innholdsfortegnelse:

Slik bruker du trygt flyplassladestasjoner
Slik bruker du trygt flyplassladestasjoner
Anonim

What to Know

  • Angripere kan sende skadevare til en tilkoblet enhet (telefonen din) ved å installere modifiserte USB-kontakter i en flyplasss ladestasjon.
  • Koble til en USB-datablokkering for å sikre at USB-kabelen bare lader enheten din og ikke gir tilgang til dataene dine.
  • Bruk en strømførende USB-kabel, som bare overfører strøm fra ladestasjonen til telefonen, så det er ingen måte skadelig programvare kan nå enheten din.

Denne artikkelen forklarer hvordan du trygt lader telefonen på en flyplassladestasjon.

bunnlinjen

USB-kabler har to funksjoner. USB-kabler overfører data mellom enheter og lader tilkoblede enheter. Du kan koble til en USB-datablokkering som Juice-Jack Defender eller PortaPow USB Data Blocker for å sikre at USB-kabelen bare lader enheten din og ikke gir tilgang til dataene dine.

Bruk en USB-kabel med kun strøm

Hvis du ikke trenger å lade flere enheter med forskjellige tilkoblinger, kan det være mer praktisk å ha med seg en USB-kabel som kun er strømførende.

USB-kabler med bare strøm ser identiske ut som vanlige USB-kabler. Disse kablene tillater imidlertid kun overføring av strøm fra ladestasjonen til telefonen. Uten dataforbindelse mellom enheten og ladestasjonen, er det ingen vei for skadelig programvare for å nå enheten din.

Image
Image

Hvorfor du bør bruke en USB-datablokkering eller strømkabel i flyplassladestasjoner

Angripere kan overføre skadelig programvare til en tilkoblet enhet (telefonen din) ved å installere modifiserte USB-kontakter i en flyplasss ladestasjon. Den ondsinnede koden i disse USB-kontaktene kan overføre data fra telefonen din til angriperens eksterne servere, selv etter at smarttelefonen din er koblet fra USB-kontakten.

Når du kobler til en USB-datablokkering eller en USB-kabel som kun er strømførende, er det eneste som går mellom flyplassladestasjonen og telefonen din strøm.

Du kan trygt bruke USB-ladestasjoner for flyplasser

Selv om trusselen om datatyveri er reell, bør du ikke la den avskrekke deg fra å bruke USB-ladestasjoner. Med en barriere mellom laderen og flyplassladestasjonen kan du forhindre datatyveri og skadelig programvareangrep.

Anbefalt: