Veiledning for valg av nettbrett basert på størrelse og vekt

Innholdsfortegnelse:

Veiledning for valg av nettbrett basert på størrelse og vekt
Veiledning for valg av nettbrett basert på størrelse og vekt
Anonim

Nettbrett er vanligvis tynnere og lettere enn tradisjonelle bærbare datamaskiner og ultrabooks, men likevel store nok til komfortabelt å utføre oppgaver som er vanskeligere på en smarttelefonskjerm. I tillegg til skjermkvalitet og operativsystem, er størrelse og vekt nøkkelfaktorer å vurdere når du kjøper et nettbrett.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder bredt for en rekke enheter. Sjekk spesifikasjonene til individuelle produkter før du foretar et kjøp.

Image
Image

Vanlige nettbrettstørrelser

Det er fem generelle skjermstørrelser tilgjengelig for nettbrett, selv om spesifikke modeller varierer i nøyaktige dimensjoner. Den annonserte størrelsen på et nettbrett gjenspeiler en diagonal måling av skjermen, så to 10-tommers nettbrett kan ha litt forskjellige proporsjoner. Noen avanserte enheter, som Samsung Galaxy View, har skjermer som er større enn 18 tommer. Likevel passer de fleste nettbrett inn i en av følgende kategorier:

Visningsstørrelse Dimensjoner (høyde, bredde, tykkelse) Weight
5-tommers nettbrett 6" x 3,2" x.4" .5 pund
7-tommers nettbrett 7,5" x 4,75" x,35" .7 pund
9-tommers nettbrett 9.3" x 6" x.35" .85 pund
10-tommers nettbrett 9.8" x 7" x.4" 1,0 pund
13-tommers nettbrett 12" x 8" x.4" 1,5 pund

Tilbehør som ladere er ikke inkludert i størrelsen og vekten til et nettbrett.

Høyde og bredde for nettbrett

Høyden og bredden på et nettbrett bestemmes av størrelsen på skjermen. Et nettbretts størrelse og form påvirker dens bærbarhet og hvor lett det er å holde i ulike retninger. De fleste nettbrett er for store til å bære i lommen, men de fleste passer i en veske, koffert eller ryggsekk.

Produsenter oppgir vanligvis dimensjonene til nettbrettene sine. De inkluderer ofte skisser eller bilder for å vise hvordan høyde og bredde forholder seg til fysiske funksjoner på enheten, for eksempel kameraer og hjemknapper.

Nettbrettets tykkelse og holdbarhet

Generelt, jo tynnere nettbrettet er, jo lettere er det. Tykkelsen spiller også en rolle for nettbrettets holdbarhet. En tynn nettbrett laget av billige materialer er lett å knuse og utsatt for skade, spesielt hvis du bærer den rundt i en pose der andre gjenstander kan presses mot den.

Det er lurt å kjøpe et beskyttelsesdeksel til nettbrettet ditt, uansett størrelse.

Nettbrettvekt

De fleste nettbrett er lettere enn bærbare datamaskiner. Imidlertid er en bærbar datamaskin designet for å sitte på en overflate, mens et nettbrett vanligvis holdes i hendene. Jo tyngre nettbrettet er, desto vanskeligere er det å holde i lengre perioder.

Fordelingen av vekten i et nettbrett kan også ha betydning. De beste designene fordeler vekten jevnt over hele nettbrettet, slik at det kan holdes komfortabelt i stående eller liggende modus. Noen design kan flytte vekten til den ene siden, som er produsentens foretrukne orientering for å holde den. Dette er vanligvis ikke beskrevet i dokumentasjonen av produsenter, så håndter nettbrettet fysisk før du kjøper for å få en ide om hvordan det føles når du bruker det.

Anbefalt: