Ta digitale bilder med videokameraet

Innholdsfortegnelse:

Ta digitale bilder med videokameraet
Ta digitale bilder med videokameraet
Anonim

Nesten alle videokameraer kommer med en mulighet for å ta stillbilder, som effektivt gjør enheten om til et digitalkamera. Det er også mulig å ta digitale stillbilder fra videoene dine. Lær om de forskjellige måtene du kan ta bilder på et videokamera.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder bredt for alle digitale videokameraer. Se bruksanvisningen til enheten eller produsentens nettsted for mer spesifikk informasjon.

Image
Image

bunnlinjen

Fotomodus er en funksjon på enkelte videokameraer som lar deg fryse en ramme mens du spiller inn en video. Når du spiller av videoen, vil bildet vises på skjermen i en kort periode, og avbryter opptaket. Mange analoge videokameraer inkluderer denne funksjonen, men den har begrenset bruk siden bildet ikke lagres separat fra videoen.

Fang digitale stillbilder med videoredigeringsprogramvare

Hvis du vil ta et digit alt stillbilde fra en video du har spilt inn, kan du importere videoen til datamaskinen din og fryse en ramme i hvilken som helst videoredigeringsprogramvare. De fleste redigeringsprogrammer lar deg bla gjennom videoer etter individuelle rammer, slik at du kan velge det nøyaktige øyeblikket du vil fange. Dessverre er oppløsningen på stillbilder tatt med denne metoden vanligvis ganske lav. Bildene ville være gode nok til å sende e-post til venner, men de ville ikke ha utskriftskvalitet.

Innebygde digitale kameraer

Et videokamera som har et innebygd digitalkamera vil ha et minnekort. Minnekortet er der de digitale bildene dine blir lagret, og du kan laste dem ned til datamaskinen din via en USB-kabel.

Innebygde digitale kameraer varierer mye i kvalitet og oppløsning. Generelt er alt under to megapiksler ikke godt nok for en kvalitetsutskrift. Hvis du liker å ta mange bilder, vil du sannsynligvis ha det bedre med både et digitalkamera og et videokamera.

Kontinuerlig modus

Mange digitale videokameraer lar deg ta et bilde mens du tar opp video. Denne funksjonen kalles ofte kontinuerlig modus. Noen videokameraer kan ta bilder og spille inn video samtidig, og andre vil avbryte opptaket for å ta et stillbilde.

Anbefalt: