Øretelefoner kontra øreplugger

Innholdsfortegnelse:

Øretelefoner kontra øreplugger
Øretelefoner kontra øreplugger
Anonim

Selv om selskaper liker å strekke definisjoner for å passe deres markedsføringsbehov, koker forskjellen mellom øretelefoner og ørepropper i hovedsak ned til én ting: Øretelefoner (også k alt in-ear-hodetelefoner eller in-ears) settes inn i øregangen, og øreplugger hviler utenfor øregangen. Vi har laget en sammenligningsguide for å hjelpe deg med å avgjøre hvilken type hodetelefoner som passer best for deg.

Image
Image
  • Enklere å rengjøre.
  • Subpar lydytelse.
  • Mindre sikker passform.
  • Overlegen lydkvalitet.
  • Snugger fit.
  • Mindre holdbar.

Øreplugger har vanligvis ikke puter, men noen har det. I stedet for å sitte inne i øregangen, er øreproppene ment å holdes på plass av concha-ryggen i midten av det ytre øret. Disse er ofte one-size-fits-all, som kanskje ikke er behagelige å ha på seg. Avhengig av formen på øreryggene dine, kan det hende at øreplugger ikke sitter ordentlig og kan falle ut ofte. Denne mangelen er irriterende, spesielt hvis du bruker ørepropper til sport og trening. Noen har vinger eller løkker å stikke under ørekantene for å holde dem på plass.

Øretelefoner, eller in-ear-hodetelefoner, har ofte forskjellige størrelser og typer øreputer for å oppnå en mest mulig behagelig passform. Eksempler på puter inkluderer minneskum, gummi og silikon. Noen er formet for å låse seg inn i concha og har et fremspring som strekker seg lenger inn i øregangen. Du kan også få eksklusive øretelefoner som er tilpasset øret ditt med en ørepropp utført av en audiograf.

Fordeler og ulemper med øreplugger

  • Generelt rimeligere.
  • Ikke avbryt støy fullstendig.
  • Svakere volum og bass.
  • Mer sannsynlighet for å falle ut mens du trener.

Øreplugger slipper inn omgivelsesstøy slik at du kan høre hva som skjer rundt deg. På den måten føler du deg ikke forseglet fra omgivelsene, noe som gir et lite mål for sikkerhet for utendørs trening som å løpe eller gå mens du har på ørepropper.

Den gode nyheten er at øreplugger ofte er rimeligere enn øretelefoner og øretelefoner. Hvis du vil ha noe til treningsstudioet som du ikke har noe imot å banke på, eller hvis du trenger det femtende paret til tenåringen din, er øreplugger vennene dine.

Øretelefoner Fordeler og ulemper

  • Sterkere volum og base.
  • Støyreduserende alternativer.
  • Ulike putestørrelser.
  • High-end øretelefoner er dyre.
  • Mindre behagelig.

Som med øreplugger, kan du oppleve at øretelefoner faller ut hvis passformen ikke er tettsittende nok, og øretelefoner er kanskje ikke komfortable hvis passformen er for stram. Den typen som er designet for å låse seg inn i conchaen din kan være sikrere, men du kan også bytte ut litt komfort. Ledningene kan strekke seg rett ned, gå opp og over øret, eller svinge for begge konfigurasjonene.

Til tross for den lille størrelsen, kan øretelefoner komme inn i den ekstremt høye enden av pris- og ytelsesspekteret. Mange modeller har også støyreduserende funksjoner.

Trådløse øreplugger og øretelefoner

Trådløse versjoner av øreplugger og øretelefoner, samt smarte ørepropper, har ofte en større øreplugg for å romme Bluetooth-mekanismen og kontrollene for hodetelefonene. Noen modeller kommer med en tykkere snor bak nakken. Disse funksjonene gir ekstra bulk og vekt, og hodetelefonene har batterier som du må lade opp etter noen timers bruk.

Etter at Apple eliminerte lydkontakten med utgivelsen av iPhone 7, har mange design kommet inn på markedet for trådløse øretelefoner og øretelefoner. Apple lanserte AirPods, som er lette og har lang batterilevetid. Samsung kom inn i spillet med Galaxy Buds, etterfulgt av Amazon, som introduserte Echo Buds. Sistnevnte jobber med Alexa, Amazons virtuelle assistent.

Endelig dom

Øretelefoner og øreplugger er ikke skapt like, så eksperimenter med forskjellige typer før du utelukker begge alternativene. Hvis lydkvalitet er din høyeste prioritet, bør du investere i noen kraftige øretelefoner.

Uansett om du velger hodetelefoner, øretelefoner eller øreplugger, må disse rengjøres med jevne mellomrom for å fjerne opphopning av oljer, ørevoks og smuss som kan samle seg. Regelmessig rengjøring forlenger levetiden til lytteapparatene dine og reduserer sjansen for irritasjon.

Anbefalt: