Bekymre deg aldri om porter igjen med denne Thunderbolt Dock

Innholdsfortegnelse:

Bekymre deg aldri om porter igjen med denne Thunderbolt Dock
Bekymre deg aldri om porter igjen med denne Thunderbolt Dock
Anonim

Key takeaways

  • $250 CalDigit TS3+ tilbyr USB, Thunderbolt, Ethernet, strøm og mer, alt via én enkelt kabel.
  • Det fungerer med alle Thunderbolt-datamaskiner, men er flott med Mac-maskiner.
  • Hvis du har en M1 Mac, bør du virkelig vurdere en Thunderbolt-dokkingstasjon.
Image
Image

Hvis du har en ny M1 Mac, trenger du en dock. Og den dokken bør sannsynligvis være en Thunderbolt-dokkingstasjon, så du trenger bare én kabel for å gjøre MacBook Air, Pro eller Mac mini om til en hypertilkoblet stasjonær maskin.

En Thunderbolt-dokkingstasjon er som en luksuriøs USB-hub. Den lar deg koble til ikke bare USB-drivere og eksterne enheter, men også til skjermer, Ethernet, lydenheter og mer. Jeg har brukt en CalDigit TS3+ Thunderbolt-dokkingstasjon med en Mac mini de siste ukene, og den er ganske bra.

The CalDigit TS3+

For $250 er CalDigit TS3+ en av de mest anbef alte dokkene som finnes. Det er Wirecutters beste valg, og når man leser rundt på nettet, er det nesten ingen som sier noe dårlig om det. Etter å ha brukt en en stund, må jeg si meg enig. Den blir varm, og den har en irriterende blå LED foran, men den har vært helt pålitelig for meg. Men først, hva gjør det?

Jeg har svært få klager på CalDigit TS3+.

TS3+ kommer med en (stor) strømadapter og en Thunderbolt-kabel. Det siste er viktig, fordi en anstendig Thunderbolt-kabel kan koste rundt $30 alene. Du kobler til strømmen, og kobler den deretter til din Mac (eller PC). Med denne enkeltkabelen har din lille MacBook Air nå:

  • 5 USB A-porter
  • 2 USB-C-porter
  • DisplayPort
  • Ethernet
  • SD-kortleser
  • Audio inn/ut-kontakter
  • Digital optisk S/PDIF-lydkontakt
  • Noen Thunderbolt-port

Dokken driver og lader også MacBook-en via den samme kabelen.

Image
Image

Først virker oppsettet litt rart, delt mellom foran og bak, men i praksis gir det mening. De mer permanente tilkoblingene er på baksiden, mens mindre brukte porter-SD-kort, hodetelefoner-er på forsiden.

Det er også verdt å merke seg at ikke alle disse USB-portene er like. Bare én av USB-C-portene er for eksempel USB-C 3.1 gen 2. Den andre er den tregere USB-C 3.1 gen 1, som matcher USB A-portene. For våre formål må du bare vite at gen 2 USB-porten er dobbelt så rask (10 GB/sekund) som alle de andre (5 GB/s), så det er der du bør koble til en rask, ekstern SSD.

I oppsettet mitt har jeg CalDigit TS3+ koblet til en M1 Mac mini via Thunderbolt-kabel. Den eneste andre kabelen som går inn i Mac-en er en vanlig gammel USB 2.0-kabel fra et lydgrensesnitt. Lydutstyr liker vanligvis å være koblet direkte til datamaskinen, selv om denne dokken har vært så god at jeg kan prøve å koble til den i stedet. Det er fordelen med Thunderbolt fremfor USB-dokkingstasjoner. Thunderbolt-produkter må gjennomgå sertifisering, noe som burde bety at de er av høyere kvalitet enn de billige USB-hubene som oversvømmer Amazon.

Koblet til dokken har jeg en gammel USB 3.0-harddisk for sikkerhetskopiering, en Dell-skjerm (via DisplayPort) og en rask USB-C SSD, der jeg oppbevarer bildene mine og andre store filer. Det er det.

Image
Image

Displays

Skjermen min kan også kobles til via USB-C, men hvis jeg gjør det, vil ikke Mac mini kobles til den ved oppstart. Jeg kontaktet Apple-støtte, og de sa at de jobber med en løsning, men inntil da ser DisplayPort like bra ut. Det betyr at du må kjøre en ekstra USB-kabel til skjermen hvis du vil bruke skjermens egne USB-porter, men mellom dokken og Mac mini er det mye til overs.

Hvis du bruker en Intel MacBook, kan du koble to skjermer til dokken og bruke begge samtidig – én via DisplayPort og én via ekstra Thunderbolt-port (som også er kompatibel med USB-C-skjermer). Med en M1 MacBook kan du bare bruke én skjerm uten hacks. M1 Mac mini kan drive to skjermer samtidig, selv om den ene bør kobles til miniens egen HDMI-port.

I Use

Jeg har svært få klager på CalDigit TS3+. Den ene er at den blir varm, men det er tilsynelatende en Thunderbolt-ting. Likevel er det ironisk at dokken alltid er mye varmere enn datamaskinen. Apples M1 Mac-maskiner blir aldri varme.

Det andre "problemet" er forårsaket av selve Mac-en. Fordi M1 Mac-er egentlig aldri sover (de er mer som iPhones enn PC-er og eldre Mac-er), kobler de ofte til dokken, selv mens Mac-en selv ikke våkner ordentlig. Dette trikset kalles noen ganger "mørkt våkne", og det betyr at dokkens blå LED lyser når dette skjer. Dette plager deg kanskje ikke. Hvis den gjør det, kan du teipe over LED-en.

CalDigit TS3+ er en av de mest anbef alte dokkene som finnes.

Avslutningsvis er CalDigit TS3+ et kompetent og pålitelig tilbehør. Du kommer sannsynligvis til å trenge en form for portutvidelse på din M1 Mac, fordi de har så få egne porter. Hvis du er villig til å bruke pengene, er Thunderbolt et godt valg, fordi den gjør alt over en enkelt kabel, inkludert strøm. Og denne spesielle kaien, etter min erfaring, gjør jobben helt fint.

Anbefalt: