IPhone 13-modeller kan ha bildestabilisering i kroppen

Innholdsfortegnelse:

IPhone 13-modeller kan ha bildestabilisering i kroppen
IPhone 13-modeller kan ha bildestabilisering i kroppen
Anonim

Key takeaways

  • Hele iPhone 13-serien vil få en stabilisert sensor som iPhone 12 Pro Max.
  • Sensorstabilisering er raskere og mer effektiv enn objektivstabilisering.
  • Stabiliserte bilder er ikke bare for bruk i dårlig lys.
Image
Image

Apple kan legge til sensorskift bildestabilisering til hele iPhone 13-serien, ifølge MacRumors, som siterer en rapport fra den taiwanske publikasjonen DigiTimes. I dag er det bare den enorme iPhone 12 Pro Mac som har denne funksjonen.

Sensor-shift-stabilisering, også k alt in-body image stabilization (IBIS), beveger kameraets sensor for å kompensere for vaklende hender mens du tar bilder. Den lar deg ta bilder som er skarpere, selv i svært lite lys. Og det kan være i alle iPhone 13.

"Generelt sett vil bedre stabilisering i kameraer gi skarpere bilder ved langsommere lukkerhastigheter," sa fotograf Nathan Hill til Lifewire via Twitter, "da det hjelper med å kompensere for små bevegelser mens bildet blir tatt som vanligvis vil forårsake uskarphet. Betyr vanligvis forbedrede bilder med lite lys på telefonkameraer."

Anti-Wobble

Det finnes to typer bildestabilisering. Den ene flytter selve linsen, den andre flytter sensoren. Begge typer har sine fordeler. På et kamera med utskiftbare objektiver kan stabilisering i objektivet skreddersys til det spesielle objektivet.

Til slutt er telefonkameraer allerede gode nok for folk flest. De er allerede bedre enn lommefilmen og digitalkameraene vi alle pleide å bruke.

IPhone har ikke et slikt krav, og derfor er IBIS et bedre alternativ. In-body, eller sensorstabilisering, trenger bare å flytte en liten sensor i stedet for en tung linse. Med tanke på at det kompenserer for små, raske bevegelser, kan forskjellene i momentum være betydelige.

Hvordan du stabiliserer ting, er resultatet det samme. Du kan holde kameraet i hånden for lengre eksponeringer, uten at de skjelvende hendene dine introduserer bevegelsesuskarphet. Dette er mest nyttig om natten eller innendørs, der lysnivåene er lave.

For å fange mer lys vil kameraet åpne lukkeren i lengre tid. Hvis du beveger deg mens den er åpen, gjør du vanligvis bildet uskarpt. Stabilisering kompenserer ved å oppdage de små bevegelsene dine og flytte sensoren eller linsen i motsatt retning for å oppheve dem.

Ikke bare lite lys

Stabilisering er ikke bare nyttig for bilder med lite lys. Du kan også bruke en langsommere lukkerhastighet for spesialeffekter i vanlig lys. Klisjeen her er et bilde av vann i bevegelse, en raskt rennende elv eller en foss. Du kan bruke en lengre lukkerhastighet for å gjøre vannet uskarpt.

Image
Image

Vanligvis må du bruke stativ slik at resten av bildet forblir skarpt, men med bildestabilisering kan du holde slike bilder for hånd.

Et annet fint eksempel er et portrett tatt i en travel gate. Du kan la de omkringliggende menneskene bli uskarpe, mens motivet som ikke er i bevegelse forblir skarpt. Dette kan se bra ut.

Image
Image

Datakameraer

IPhone og andre smarttelefoner har en enorm fordel fremfor vanlige kameraer fordi de har kraftige datamaskiner innebygd. Høykvalitets speilløse kameraer har mye datakraft om bord, men det er spesialisert bildebehandlingsmaskinvare.

Telefoner er datamaskiner for generell bruk, og kan selvfølgelig kjøre apper som drar nytte av maskinvaren deres.

Det er denne tette integreringen av maskinvare og programvare som gjør funksjoner som nattmodus, videostabilisering, HDR og portrettmodus mulig. Akkurat nå har spesialbygde kameraer fortsatt fordeler – mer ergonomisk design, større sensorer og bedre, utskiftbare objektiver – men disse forskjellene blir stadig uthulet av smarttelefonprodusenter.

Og til syvende og sist er telefonkameraer allerede gode nok for folk flest. De er allerede bedre enn lommefilmen og digitalkameraene vi alle pleide å bruke.

Anbefalt: