Hvordan kjøpe et kabelmodem for bredbåndsinternett

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe et kabelmodem for bredbåndsinternett
Hvordan kjøpe et kabelmodem for bredbåndsinternett
Anonim

What to Know

  • Finn ut om de tre hovedversjonene av DOCSIS-modem: DOCSIS versjoner 1.0 og 1.1, DOCSIS 2.0 og DOCSIS 3.0 og 3.1.
  • De fleste bredbåndsleverandører tilbyr enheter som integrerer funksjonene til en trådløs ruter og bredbåndsmodem i én enhet.
  • Leie kan spare penger i det lange løp. Sjekk om tjenesteleverandøren din krever at du bruker medfølgende utstyr.

Kabelmodemer kobler et hjemmenettverk til boligkabelen til en internettleverandør. Disse modemene kobles til en bredbåndsruter i den ene enden, vanligvis med en USB- eller Ethernet-kabel, og en stikkontakt i den andre. Leverandører av kabelinternett leier ut disse modemene til abonnenter, men du kan også kjøpe et. Slik finner du en som dekker dine behov.

DOCSIS og kabelmodem

DocsIS-standarden (Data Over Cable Service Interface Specification) støtter kabelmodemnettverk. Alle kabelbaserte bredbåndsinternettforbindelser krever bruk av et DOCSIS-kompatibelt modem.

Det finnes tre hovedversjoner av DOCSIS-modemer:

  • DOCSIS versjoner 1.0 og 1.1 ble tilgjengelig på slutten av 1990-tallet. De er foreldet nå i de fleste deler av verden. Disse modemene støtter opp til 38 Mbps nedlastinger og 9 Mbps opplastinger.
  • DOCSIS 2.0 støtter de samme nedlastingshastighetene på 38 Mbps som 1.x, men øker den maksimale opplastingsbåndbredden til 27 Mbps. Nyere D2.x-modemer støtter også IPv6. Sjekk produktdokumentasjonen for å bekrefte.
  • DOCSIS 3.0 og 3.1 støtter IPv6 og tilkoblinger med høyere båndbredde (over 100 Mbps) enn D1.x/D2.x. Disse modemene er bakoverkompatible med eldre DOCSIS-versjoner og nettverk.

Et D3-modem passer for moderne kabelinternett. Selv om prisene for nye D3-modemer kan være høyere enn for eldre versjoner, har prisforskjellen blitt betydelig mindre de siste årene. D3-produkter gir lengre levetid enn eldre versjoner og kan muliggjøre tilkoblinger med høyere hastighet enn eldre modemer.

Når du ikke skal kjøpe et kabelmodem

Sjekk vilkårene for Internett-tjenesten for å forsikre deg om at leverandøren ikke krever at du kun bruker levert utstyr. Hvis du vurderer å bytte internettleverandør, kan du også spare penger ved å leie inntil videre.

Kjøp et kabelmodem fra en kilde som tar imot returer, slik at du kan prøve ut og bytte det om nødvendig.

Leie av kabelmodem

Å kjøpe et kabelmodem sparer vanligvis penger i det lange løp fremfor å leie et. Til gjengjeld for å tilby en enhet som garantert er kompatibel, belaster internettleverandører vanligvis minst $5 per måned. Enheten kan brukes, og hvis den svikter fullstendig (eller spesielt har periodiske problemer), kan leverandøren være treg med å erstatte den.

For å sikre at du kjøper et bredbåndsmodem som er kompatibelt med Internett-leverandørens nettverk, sjekk med venner eller familie som bruker samme leverandør. Nettbutikker og tekniske hjelpesider har også lister over modemer som er kompatible med de store leverandørene.

Opplastnings- og nedlastingshastigheter avhenger av grensene satt av kabelinternettleverandøren og tjenestenivået.

Trådløse gatewayer for kabelinternett

De fleste bredbåndsleverandører tilbyr enheter som integrerer funksjonene til en trådløs ruter og bredbåndsmodem i én enhet. Disse trådløse gatewayene har innebygde DOCSIS-modemer.

Abonnementer på kombinerte internett-, TV- og telefontjenester krever bruk av disse enhetene i stedet for frittstående modemer. Som frittstående modemer er de tilgjengelige for kjøp gjennom de vanlige utsalgsstedene. Sjekk leverandørens nettsted for å sikre kompatibilitet.

Er kabelmodemet ditt kompatibelt?

Hvis du vurderer å kjøpe et modem, sjekk for kompatibilitet med leverandøren din.

Image
Image

Mange leverandører av kabelinternett tilbyr lister og verktøy for å sjekke om modemet du vurderer er kompatibelt med deres tjenester. Noen få eksempler er:

  • Xfinity
  • Spectrum
  • Cox

Anbefalt: