Hvordan velge den beste programvaren for grafisk design

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge den beste programvaren for grafisk design
Hvordan velge den beste programvaren for grafisk design
Anonim

What to Know

  • De store navnene innen programvare for grafisk design er Adobe, Quark, Microsoft, Corel og Serif.
  • De fleste programmer kjennetegnes ved disse kategoriene: sidelayout, illustrasjon, fotoredigering og webdesign.
  • Adobe InDesign er det mest produktive sidelayoutprogrammet, og det fortsetter å bli bedre med hver nye versjon.

De beste programvareprogrammene for grafisk design er avanserte applikasjoner som hovedsakelig brukes i profesjonelle miljøer, men verdi og tilgjengelighet avhenger av om du er en in-house eller frilans grafisk designer. Her er noen tips for å finne den beste grafiske designprogramvaren for dine behov.

Velg programvare for grafisk design basert på oppgave

Det er nesten umulig å nevne den "beste" grafiske designprogramvaren, men blant de avanserte profesjonelle applikasjonene er Adobe InDesign det mest produktive sidelayoutprogrammet, og det fortsetter å forbedre seg med hver nye versjon. Sammen med sine partnere, Adobe Photoshop og Adobe Illustrator, er denne Creative Cloud-trioen uten tvil den beste grafiske designprogramvaren på markedet i dag.

Når det er sagt, er den beste programvaren for grafisk design programvaren som fungerer best for deg. Spesifikke programmer er bedre egnet for visse oppgaver enn andre. Selv om de tidligere nevnte programmene anses som industristandard, er de ikke de eneste valgene. Her er en FAQ for deg:

Image
Image

Publishers of Graphic Design Software

Det er fem store utgivere av programvare for grafisk design:

  • Adobe er produsent av InDesign, Photoshop, Illustrator, Framemaker, Dreamweaver og annen programvare.
  • Quarks kraftfulle sidelayoutprogramvare-QuarkXPress-er fortsatt enormt populær til tross for at den har mistet kronen til Adobe.
  • Microsoft produserer Publisher, som er allestedsnærværende på Windows-datamaskiner.
  • Corel utvikler blant annet CorelDraw og PaintShop Pro X9.
  • Serifs PagePlus, PhotoPlus, DrawPlus og WebPlus er rimelige alternativer.

Categories of Graphic Design Software

Her er de fire hovedprogramvarekategoriene for grafisk design:

  • Sideoppsett
  • Illustrasjon
  • Fotoredigering
  • Nettdesign

Minimumskrav for programvare for grafisk design

I tillegg til et tekstbehandlingsprogram, trenger hver designer enten sidelayout eller webdesignprogramvare (avhengig av fagfeltet) og bilderedigeringsprogramvare. De fleste trenger også et skalerbart vektorgrafikk-tegneprogram, men noen SVG-funksjoner er integrert i avansert sidelayoutprogramvare, så du kan kanskje klare deg med dem med mindre du driver med logodesign.

En logo designet i Photoshop kan ikke forstørres uten å miste kvalitet; en logo designet i et vektorkunstprogram (som Illustrator) kan tilpasses til å passe på et visittkort eller siden av en stor lastebil uten tap av kvalitet.

Hva med webdesignere?

Du må kunne HTML og CSS. Når du gjør det, kan du skrive et nettsted med bare et tekstbehandlingsprogram. Det betyr ikke at du kanskje ikke foretrekker å bruke et program for å hjelpe deg. Adobe Dreamweaver er akkurat et så avansert program, men det finnes rimelige alternativer som CoffeeCup og Kompozer.

Anbefalt: