Hvordan bruke Nearby Share aka AirDrop for Android

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke Nearby Share aka AirDrop for Android
Hvordan bruke Nearby Share aka AirDrop for Android
Anonim

What to Know

  • Aktiver det ved å gå til Settings > Google > Device Connections >Deling i nærheten > Slå på > trykk på enhetssynlighet > Velg kontakter.
  • Del ved å trykke på Share > Nærliggende > bring de to telefonene nær hverandre > trykk på telefonnavnet.
  • For å motta bilder, linker og mer, må mottakeren trykke Godta når noe deles med dem.

Denne artikkelen dekker hvordan du aktiverer nærdeling og hvordan du sender og mottar bilder, linker og filer med andre Android-brukere på enheter som er kompatible (noen Android-enheter, piksler og Samsung-enheter).

Hvordan aktiverer du deling i nærheten

Nærdeling lar deg dele bilder, nettsider og filer umiddelbart med andre Android-brukere. Den er tilgjengelig på enkelte Android-telefoner og vil være på flere enheter, inkludert Chromebooks i fremtiden. Den kan bruke Bluetooth, Wi-Fi eller WebRTC, så den fungerer enten du er online eller offline.

Både avsenderen og mottakeren må ha Nearby Share aktivert på enheten sin.

  1. Gå til Settings > Google > Device Connections > Nærliggende Del.

    Image
    Image
  2. Sørg for at bryteren øverst er slått til On.
  3. Trykk Enhetssynlighet.
  4. Velg hvilke kontakter du vil skal kunne se deg.

    For å bruke Nearby Share, må begge parter være i hverandres kontakter. Du kan velge å dele med alle kontakter, velge kontakter eller gjøre enheten skjult. Når enheten din er skjult, kan du dele med andre, men de kan ikke dele med deg.

    Image
    Image

Hvordan bruke nærdeling

Når alt er satt opp og du er sammen med en bruker som også har Nearby Share, er det ganske enkelt å bytte data. I dette eksemplet skal vi bruke en nettside, men dette fungerer for alle typer filer, bilder eller hva som helst med en deleknapp.

  1. Trykk Del.
  2. Trykk Nærliggende.
  3. Ta med telefonen og mottakerens telefon innen noen få fots avstand fra hverandre.
  4. Trykk på telefonen du vil sende filen til.

    Image
    Image
  5. På mottakerens telefon trykker du på Godta.

    Image
    Image
  6. Tilbake på telefonen din vil du se at filen ble sendt og delingsarket forsvinner. Filen er sendt!

På mottakerens enhet vil den sendte filen åpnes i hvilken som helst app som er utpekt til å åpne den typen fil. I dette tilfellet var det i Google Chrome, telefonens standardnettleser. Andre filer vil bli håndtert i henhold til Androids regler.

Jeg har ikke deling i nærheten ennå. Hvordan kan jeg få det?

Nearby Share er for øyeblikket tilgjengelig for Pixel-telefoner og Samsung Galaxy-telefoner. Google vil rulle ut funksjonen til andre OEM-er i løpet av de kommende månedene. Hvis du ikke har en av disse typene telefoner, men du vil ha Nearby Share nå, kan du registrere deg for Nearby Share betaprogrammet for Google Play Services.

Image
Image

Husk at bruk av en betatjeneste har sine egne vanskeligheter og fallgruver. Det er enkelt å komme ut av programmet ved å gå til den samme lenken og følge instruksjonene på den siden.

Image
Image

Så er Nearby Share Just Airdrop for Android?

Nearby Share ligner mye på Apples AirDrop, som lar deg sende filer, bilder og URL-er til andre Apple-enheter ved hjelp av Wi-Fi eller Bluetooth. De to tjenestene er veldig like hverandre, men det er to hovedforskjeller:

  • Nearby Share legger til WebRTC til Bluetooth og Wi-Fi som protokoller den kan bruke.
  • Brukere er ikke begrenset til én enkelt enhetsprodusent. Akkurat nå kan Samsung-brukere dele med Google Pixel-brukere, og listen vil utvides til andre OEM-er i fremtiden.

Anbefalt: