Hvordan koble en trådløs mus til en Chromebook

Innholdsfortegnelse:

Hvordan koble en trådløs mus til en Chromebook
Hvordan koble en trådløs mus til en Chromebook
Anonim

Denne artikkelen forklarer hvordan du kobler en trådløs mus til en Chromebook. Instruksjonene gjelder for alle enheter med Chrome OS så lenge de er Bluetooth-kompatible eller har en USB-port.

Hvilken trådløs mus har du?

Du tror kanskje det bare er én type trådløs mus, den typen som ikke trenger en ledning! Det er imidlertid to typer trådløs teknologi produsenter bruker for å lage trådløse mus. Den trådløse musen du velger vil påvirke hvordan du kobler den til Chromebooken din.

  • Bluetooth Mus: Disse musene kommuniserer til datamaskinen din via Bluetooth-protokollen og krever ingen USB-mottaker for å fungere.
  • Radio Frequency (RF) Mus: Disse musene bruker en RF-sender (i musen) og mottaker (plugget til USB-porten) for å omgå behovet for eventuelle ledninger.

Enhver type trådløs mus vil fungere med Chromebooken din, siden de fleste Chromebook-enheter har Bluetooth-funksjon, og de har også mange USB-porter. Men hvis du foretrekker å bruke Chromebookens USB-port for andre enheter, kan den trådløse Bluetooth-musen være det beste alternativet.

Koble en Bluetooth-mus til en Chromebook

Hvis du har en trådløs Bluetooth-mus, er det like enkelt å koble den til Chromebooken som å koble til en hvilken som helst annen Bluetooth-enhet.

  1. Snu Bluetooth-musen og finn strømbryteren. Sørg for at den er slått til ON. Du bør se det optiske lyset slå på (vanligvis rødt). Plasser musen flatt tilbake på musematten.

    Image
    Image
  2. På Chromebooken, velg nederst til høyre på oppgavelinjen. I vinduet som dukker opp velger du Bluetooth-ikonet.

    Image
    Image
  3. Hvis Bluetooth-statusen er av for øyeblikket, aktiver vippebryteren for å aktivere Bluetooth. Når den er aktivert, vil du se en skannestatus når Chromebooken ser etter aktive Bluetooth-enheter i nærheten. Når den trådløse musen din vises, kan du velge den for å pare og koble til den.

    Image
    Image

    Hvis Bluetooth-musen din ikke vises, prøv å slå musen av og på igjen. Du kan også deaktivere Bluetooth på Chromebook og deretter aktivere den igjen også. Noen ganger kan det være vanskelig å etablere Bluetooth-tilkoblinger første gang, men når du har koblet musen til Chromebooken, kobles de automatisk til senere.

  4. Når Chromebooken din har koblet til den trådløse Bluetooth-musen din, vil du legge merke til at musepekeren beveger seg når du beveger musen.

Koble en radiofrekvensmus (RF) til en Chromebook

Den mest populære typen trådløs mus å bruke med en Chromebook er RF-musen. Disse kommer med en liten mottakerenhet som du kan koble direkte til USB-porten på Chromebooken din. Det er ingen konfigurasjon nødvendig. Du må imidlertid sørge for å kjøpe en RF-mus som er kompatibel med Chrome OS.

  1. Når du kjøper RF-musen din, sørg for å kjøpe en som fungerer med Chromebook-sertifisert. Denne sertifiseringen er viktig fordi ingen RF-mus som krever installasjon av driverprogramvare vil fungere på en Chromebook (siden du ikke kan installere driverprogramvare).
  2. Musen din kommer med en liten USB-mottaker. Koble denne lille mottakeren til en hvilken som helst USB-port på Chromebooken din.

    Image
    Image
  3. Snu musen og vri strømbryteren til ON. Så snart musen er koblet til USB-mottakeren, bør du kunne begynne å bruke den umiddelbart uten ytterligere oppsett.

    Mange produsenter av trådløst tilbehør bruker en "samlende mottaker." Denne enkle USB-mottakeren kan motta input fra flere trådløse enheter laget av samme produsent. Det er ofte en god idé å bruke dette oppsettet hvis du har begrensede USB-porter.

Anbefalt: