Google for å legge til åpenhet i hvordan apper bruker data

Google for å legge til åpenhet i hvordan apper bruker data
Google for å legge til åpenhet i hvordan apper bruker data
Anonim

Google planlegger å gi Android-brukere større innsikt i hvordan smarttelefonappene deres bruker personlige data.

I et blogginnlegg publisert torsdag, skrev teknologigiganten at en ny sikkerhetsseksjon i Google Play ville gi mer åpenhet i dataene som apper samler inn og deler.

Image
Image

Google sa at den nye sikkerhetsdelen ville få utviklere til å avsløre hvilken type data som samles inn og lagres i appene deres og hvordan disse dataene brukes (dvs. for appfunksjonalitet eller personalisering). Selskapet sa at eksempler på personlige data inkluderer brukerplassering, bilder og videoer, personlig informasjon, kontakter og mer.

Alle apper i Google Play-butikken, inkludert Google-eide apper, må dele dataopplysningene sine i henhold til de nye retningslinjene. Selskapet sa at utviklere eller apper som ikke gir nøyaktig informasjon, må fikse det og/eller være underlagt håndhevelse av retningslinjer.

Men Google gir utviklerne litt tid til å tilpasse seg de nye åpenhetsreglene. Teknologigiganten sa at det ikke ville kreve nye appinnsendinger og appoppdateringer for å gi datainformasjon før våren 2022. Android-brukere kan forvente å begynne å se sikkerhetsdelen på Google Play innen begynnelsen av 2022.

Alle apper i Google Play-butikken, inkludert Google-eide apper, må dele dataopplysningene sine i henhold til de nye retningslinjene.

Google ser ut til å prioritere personvern for apper i det siste. I forrige måned introduserte selskapet en ny policy som gjør det vanskeligere for enkelte apper å få tilgang til informasjon om andre apper på smarttelefonen din.

Apper i Google Play-butikken må gi en akseptabel grunn for å få tilgang til informasjonen om andre apper på en brukers telefon. Tillatte årsaker inkluderer «enhetssøk, antivirusapper, filbehandlere og nettlesere» i henhold til de nye retningslinjene.

Google er ikke den eneste som prioriterer appsikkerhet. Apple introduserte nylig funksjonen App Tracking Transparency i iOS 14.5-oppdateringen, som lar brukere slå på og av muligheten for apper til å spore deg bak kulissene.

Anbefalt: