Hvordan kopiere & Lim inn uten mus

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kopiere & Lim inn uten mus
Hvordan kopiere & Lim inn uten mus
Anonim

What to Know

  • Snarvei for å kopiere tekst: Ctrl+ C (Windows) eller Command+ C (macOS).
  • Snarvei for å lime inn tekst: Ctrl+ V (Windows) eller Command+ V (macOS).
  • Snarvei for å klippe tekst: Ctrl+ X (Windows) eller Command+ X (macOS).

Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker hurtigtaster til å kopiere, lime inn og klippe ut innhold på Windows- eller Mac-datamaskiner. De fleste programmer støtter snarveiene som er inkludert i denne artikkelen, så du trenger ikke å bekymre deg for å lære andre snarveier for kopiering og innliming.

Hvordan kopiere og lime inn med Ctrl/Command-tasten

Følg disse trinnene for å kopiere og lime inn tekst eller bilder i Windows og macOS.

  1. Fremhev det du har tenkt å kopiere.

    Hvis programmet ikke lar deg bruke musen til å markere, velg Ctrl+ A på tastaturet for å velge all tekst, eller Command+ A hvis du bruker en Mac.

  2. trykk lenge Ctrl eller Command-tasten, og velg C-tasten én gang. Du har nettopp kopiert innholdet til utklippstavlen.
  3. Plasser markøren der du vil lime inn det kopierte innholdet.
  4. trykk lenge på Ctrl eller Command-tasten, og velg V-tasten én gang for å lime inn innholdet.
Image
Image

Hvordan kutte innhold med Ctrl/Command-tasten

Trinnene ovenfor er nyttige hvis du vil beholde det originale innholdet og bare lage en kopi et annet sted. Hvis du for eksempel vil kopiere en e-postadresse fra et nettsted og lime den inn i e-postprogrammet ditt.

Det er en annen snarvei du kan bruke til å kopiere og lime inn og deretter automatisk slette det originale innholdet, k alt cut. Dette er nyttig når du omorganiserer avsnitt i en e-post og du vil fjerne teksten eller bildet og sette det inn et annet sted.

For å klippe ut tekst eller bilder, bruk Ctrl+ X snarveien i Windows eller Command + X i macOS. I det øyeblikket du velger Ctrl/Command+ X, forsvinner informasjonen og lagres i utklippstavlen. For å lime inn innholdet, bruk Ctrl/Command+ V snarveien.

Anbefalt: