Hvordan beskjære videoer på iPhone

Innholdsfortegnelse:

Hvordan beskjære videoer på iPhone
Hvordan beskjære videoer på iPhone
Anonim

What to Know

  • iOS 13+: Åpne videoen i Photos-appen. Velg Rediger, trykk på Crop-ikonet, og dra håndtakene for å beskjære eller omforme lerretet.
  • Video Crop-appen: Trykk på Crop-ikonet, velg en video, trykk på avkrysningsmerket. Trykk og dra ett hjørne for å beskjære.
  • Du må bruke en tredjepartsapp for å beskjære enheter med versjoner av iOS tidligere enn iOS 13.

Denne artikkelen forklarer hvordan du beskjærer videoer på iPhone-, iPod touch- og iPad-enheter med iOS 11 eller nyere. Instruksjonene inkluderer hvordan du bruker den innebygde beskjæringsfunksjonen på iOS-enheter og hvordan du bruker en tredjeparts beskjæringsapp, som er nødvendig for å beskjære videoer på alle enheter med iOS 12 eller tidligere.

Hvordan beskjære en video i iOS 13 og iPadOS

I iOS 13 for iPhone og iPadOS introduserte Apple innebygd videobeskjæring på sine mobile enheter. Prosessen ligner på å beskjære bilder i tidligere versjoner av operativsystemet. Hvis du er vant til å gjøre det, vil den nye funksjonen være lett å finne.

Slik gjør du det:

  1. Åpne Photos-appen.
  2. Naviger til og velg videoen du vil beskjære.

    I noen versjoner av iOS kan du se alle videoene dine på ett sted. Gå til Albums-fanen, rull ned og velg Videos-albumet for å se alle videoer.

  3. Velg Rediger.

    Image
    Image
  4. Velg Crop-knappen, angitt med en firkant med sirklende piler i menyen nederst på skjermen.
  5. Bruk håndtakene på kantene av videoen for å omforme lerretet slik at de uønskede områdene skyggelegges.
  6. Velg Ferdig for å lagre endringene dine.

    Image
    Image

Hvordan beskjære en video på iPhone med videobeskjæring

Hvis du har en iPhone, iPad eller iPod touch med en versjon av iOS tidligere enn iOS 13, må du bruke en tredjeparts beskjæringsapp. Slik bruker du Video Crop-appen:

  1. Last ned Video Crop fra App Store.
  2. Åpne Video Crop på iPhone, iPod touch eller iPad.
  3. Velg crop-ikonet midt på skjermen. Du får en liste over videofilene du har spilt inn på iPhone.
  4. Velg videoen du vil beskjære for å spille den av, og velg deretter avkrysningsmerket i øvre høyre hjørne.

    Image
    Image
  5. Trykk og dra et av hjørnene av boksen for å begynne å beskjære videoen, og trykk på midten av boksen for å flytte den.

    Forhåndsinnstilte sideforhold er tilgjengelige nederst på skjermen hvis du trenger en bestemt størrelse for videoen din.

  6. Velg knappen i øvre høyre hjørne for å gjengi den beskårede videoen.
  7. Se den beskårede videoen din i appen. Hvis du er fornøyd med den, velg Lagre for å lagre den på iPhone, eller velg More for å dele den.

    Image
    Image

    Lagre en beskåret video vil ikke overskrive originalen.

  8. Når du er ferdig, velg Hjem-ikonet i øvre høyre hjørne for å gå tilbake til appens velkomstskjerm.

bunnlinjen

Beskjæring refererer til prosessen med å velge et område i et bilde eller en video og slette alt utenfor det. Denne prosessen resulterer nesten alltid i å endre størrelsen på kildemediet, og det kan noen ganger påvirke sideforholdet. Praktiske bruksområder for beskjæring inkluderer å fjerne andre mennesker fra selfies eller gjøre en widescreen-video om til en firkantet.

Er beskjæring det samme som trimming?

Begrepene beskjæring og trimming brukes ofte om hverandre, men disse oppgavene er teknisk forskjellige. Mens beskjæring endrer det du ser når du ser på en videofil, endrer trimming videoens lengde eller kjøretid.

Trim for eksempel en video fra ett minutt til 30 sekunder, men beskjær en video for å få den til å fylle hele skjermen når den brukes som en Instagram-historie. Trimming gjør en video kortere; beskjæring endrer hvor mye av videoen du ser til enhver tid.

Hvorfor bør jeg beskjære en video?

Det er flere grunner til at du kanskje vil beskjære en video på iPhone, iPod touch eller iPad:

  • For å fjerne et objekt eller en person: Hvis du filmet en fantastisk video, men det er noen i bakgrunnen som ødelegger bildet, kan du beskjære dem som du ville gjort med et bilde.
  • For å optimalisere videoen for sosiale medier: Mange beskjærer bredskjermsvideoer til et kvadratisk sideforhold før de deler på sosiale medier-apper som Twitter og Facebook. Firkantede videoer vises større i sosiale medier og er mer synlige på små skjermer.
  • For å optimalisere for Instagram Stories: Widescreen-videoer vises enten små i Instagram Stories eller fokuserer på midten av skjermen når du zoomer inn. Beskjæring av en video før du laster den opp til Instagram sikrer videoen fokuserer på det du vil ha.

Hvorfor bør jeg beskjære en video på iPhone?

Når du tar opp og lagrer en video på iPhone, er det mer praktisk og tidseffektivt å beskjære videoen på en iPhone enn å overføre videoen til en datamaskin for redigering. Videoredigeringsapper på iOS-enheter er også enklere å bruke og har strømlinjeformede eksport alternativer som krever lite teknisk kunnskap.

Selv om det er enklere å redigere en iPhone-video på en iPhone, kan du sende den til en annen enhet og redigere den der. De fleste videoredigeringsapper støtter iPhone-videoer.

Anbefalt: