Hvordan rengjøre telefonen og skjermen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rengjøre telefonen og skjermen
Hvordan rengjøre telefonen og skjermen
Anonim

Eksperter sier at riktig rengjøring, desinfisering og desinfisering av telefonen kan bidra til å forhindre infeksjon fra virus, bakterier og bakterier. Som en bonus vil enheten din se flott ut og fungere på sitt beste. Her er det du trenger å vite om rengjøring, desinfisering og desinfisering av telefonen og skjermen, sammen med veiledning om hvordan du ikke rengjør den digitale enheten.

Den beste måten å holde telefonen, nettbrettet og andre digitale enheter rene på er å vaske hendene ordentlig før bruk. Ta for vane å vaske hendene før du tar opp enheten for å holde den så bakteriefri som mulig.

Image
Image

Rengjøring: Slik rengjør du telefonen

Før du tar noen rengjøringstiltak, koble telefonen fra laderen eller fjern den fra en trådløs ladepute og slå av enheten. Dette vil vise deg hvor skitten skjermen er, og forhindrer deg i å ringe noen ved et uhell eller åpne en app.

Bruk en mikrofiberklut

Din første forsvarslinje er en mikrofiberklut. Du har sannsynligvis noen av disse liggende, siden disse klutene vanligvis kommer med kjøp av skjermbeskyttere, solbriller eller vanlige briller. Disse klutene er lett tilgjengelige hos lokale forhandlere hvis du ikke har en hendig. Slik bruker du en mikrofiberklut riktig for å rengjøre telefonen.

Bruk aldri blekemiddel, ammoniakk, skurepulver eller ufortynnet alkohol til å rengjøre telefonen. For en mer omfattende liste, fortsett å lese.

  1. Plasser mikrofiberkluten på telefonskjermen og flytt den forsiktig i horisontal eller vertikal retning gjentatte ganger.
  2. For tøff skitt eller klebrige flekker, fukt et hjørne av mikrofiberkluten med litt vann (ingenting annet, bare vann) og flytt den forsiktig i horisontal eller vertikal retning på telefonskjermen gjentatte ganger til skitten er borte.
  3. Bruk et rent, tørt hjørne av kluten (eller en annen mikrofiberklut) for å fjerne overflødig fuktighet fra skjermen.

    Hvis du ikke har en mikrofiberklut, bruk en stripe med tape (eller en lapp). Fest tapen til overflaten av skjermen og skrell den forsiktig av for å fjerne skitt og skitt. Gjenta etter behov, forsiktig, for å rengjøre hele skjermen.

Bruk en rengjøringsserviet

Forhåndsfuktede rengjøringsservietter som er laget spesielt for telefoner, er en praktisk måte å rengjøre skjermen på mens du er på farten. Det finnes en rekke merker, inkludert iCloth og Well-Kept, som er praktiske å ha i en reiseveske, bil eller kontorpult.

Forsikre deg om at hvilket merke du velger har en lav eller null alkoholprosent for å holde skjermen trygg. Rengjøringsservietter skiller seg fra desinfiseringsservietter (se nedenfor).

Desinfisering: Slik desinfiserer du telefonen

Det er noen enkle måter å desinfisere telefonen på. Bruk spesialservietter eller -løsninger, eller lag en sikker desinfiseringsløsning med destillert vann og hvit eddik eller isopropylalkohol.

I følge CDC betyr rengjøring å fjerne smuss, bakterier og urenheter. Desinfisering refererer til å senke antall bakterier på en overflate til et trygt nivå, mens desinfisering refererer til å drepe nesten 100 prosent av bakterier på overflater eller gjenstander.

Desinfiseringsservietter og løsninger

Mens rengjøringsservietter fjerner smuss, skitt, fingeravtrykk og andre rester, desinfiserer desinfiseringsservietter eller -løsninger overflater. Desinfiserende produkter som er trygge for telefoner og skjermer inneholder en fortynnet mengde isopropylalkohol, så det er nok til å drepe bakterier, men ikke nok til å skade telefonen.

Et godt eksempel på et trygt forhåndslaget telefondesinfeksjonsmiddel er Whoosh, som er et enhets- og overflatedesinfeksjons- og desinfeksjonsmiddel.

Destillert vann og hvit eddik eller rødsprit

For å spare penger og lage ditt eget desinfeksjonsmiddel, bruk en fortynnet løsning av vann og hvit eddik eller isopropylalkohol. Dette fjerner ikke bare fete fingeravtrykk og klebrige flekker, men dreper også bakterier på overflaten. Sørg for å bruke destillert vann siden springvann kan ha urenheter og andre mineraler som riper opp telefonskjermen.

Å fortynne enten eddik eller rødsprit er kritisk fordi sterkere konsentrasjoner kan skade beleggsprodusentene på telefonskjermene. Eddik og rødsprit kan også skade skjermbeskyttere.

  1. Tilbered en blanding av 50 % destillert vann og 50 % hvit eddik i en sprayflaske. Alternativt kan du bruke en-til-en-forholdet destillert vann og 70 % isopropylalkohol.
  2. Rist flasken godt.
  3. Spray et hjørne av mikrofiberkluten til den er lett fuktet (men ikke gjennomvåt).

  4. Beveg kluten forsiktig i horisontal eller vertikal retning på telefonskjermen gjentatte ganger.
  5. Bruk et tørt, rent hjørne av kluten for å fjerne overflødig fuktighet fra skjermen og gi den en siste gang.

Sanitizing: Sanitizing Your Phone

Desinfisering av telefonen og skjermen reduserer antallet bakterier til et trygt nivå, og reduserer risikoen for spredning av infeksjoner. Ultrafiolette desinficeringsmidler er unike enheter du plasserer en telefon i. Disse desinfiseringsmidlene bruker spesielle pærer som avgir riktig mengde UV-C-lys som trengs for å drepe mer enn 99 % av bakterier på en telefon.

De beste telefondesinfeksjonsmidlene er enkle å bruke, ødelegger bakterier og bakterier, og kan lade en telefon under desinfiseringsprosessen.

What Not Do: How Not to Clean Your Phone

Nå som du vet hvordan du rengjør, desinfiserer og renser telefonen og skjermen, er det på tide med en påminnelse om hva du ikke skal bruke når du rengjør telefonen.

Du kan bli fristet til å bruke noen av disse rengjøringsmidlene og gjenstandene hvis du ikke har de riktige verktøyene for hånden, men motstå denne fristelsen for enhver pris. Selv med en skjermbeskytter kan disse rengjøringsmidlene forårsake uopprettelig skade på en telefon hvis væsken kommer inn.

Unngå følgende for enhver pris:

  • Vindusspussere eller husholdningsvaskere
  • Trykkluft (for høyttalerne og portene)
  • Aerosolsprayrens
  • harde løsemidler som aceton, tennvæske og bensin
  • Oppvaskmiddel
  • Bleach
  • Ammoniakk
  • Ufortynnet alkoholbaserte rengjøringsvæsker
  • Slipepulver
  • hydrogenperoksid

Anbefalt: