Hvordan bruke Android 12s adaptive varslingsrangering

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke Android 12s adaptive varslingsrangering
Hvordan bruke Android 12s adaptive varslingsrangering
Anonim

What to Know

  • For å bruke forbedrede varsler, gå til Settings > Notifications > Enhanced Notifications.
  • For å administrere forbedrede varsler, gå til Settings > Varslinger > Nylig sendt.

Denne artikkelen gir instruksjoner for hvordan du bruker Android 12s rangering av adaptive varsler.

Forbedrede varsler erstatter adaptive varsler

Android 10 la til Adaptive Notifications, en funksjon som brukte AI til å justere rekkefølgen varslene ble arrangert i. Android 12 endres til Adaptive Notifications og endrer navnet til Enhanced Notifications, selv om forskjellen ikke er åpenbar.

Android 12 legger til en funksjon k alt Enhanced Notifications. Dette har forårsaket en del forvirring fordi forbedrede varsler er effektivt adaptive varsler med noen få UI-justeringer (som, fordi Android 12 for øyeblikket er i beta, kan endres). Android 12-brukere som ser etter funksjonene til adaptive varsler, vil gjerne bruke forbedrede varsler.

En annen kilde til forvirring er den adaptive varslingsrangeringsbryteren inkludert i utviklermodusen. Dette er ikke lenger til stede i betaversjonen og vil antagelig ikke vises i den endelige versjonen av Android 12.

Hvordan bruke Android 12s forbedrede varsler

Slik slår du på den nye funksjonen for forbedrede varsler.

  1. Sveip opp fra Android-startskjermen for å åpne appvelgeren.
  2. Trykk på Settings-appen.
  3. Velg Varslinger.
  4. Rull til bunnen for å finne Forbedrede varsler-innstillingen. Trykk på bryteren for å slå på forbedrede varsler.

    Image
    Image
  5. En popup vil vises og forklarer funksjonen for forbedrede varsler. Trykk Ok.

Funksjonen for forbedrede varsler er nå aktivert. Du vil sannsynligvis ikke legge merke til en umiddelbar endring. Funksjonen er utviklet for å administrere varslene dine uten å trekke mer oppmerksomhet til dem, så den er ganske subtil.

Med andre ord, det er ingen måte å angi rangering av forbedrede varsler eller tilpassede varsler manuelt. I stedet bestemmer AI-algoritmen prioritet basert på hvor ofte du bruker eller avviser varsler.

Hvordan administrere forbedrede varsler

Spesifikasjonene for hvordan Enhanced Notifications prioriterer varslene dine er vage. Det er ingen innstilling i Android 12 som lar deg angi manuelt hvordan Googles AI prioriterer varslene dine.

Android tilbyr imidlertid fortsatt detaljert kontroll over hvilke varsler som vises. Slik endrer du varslingsinnstillingene for en bestemt app.

  1. Sveip opp fra Android-startskjermen for å åpne appvelgeren.
  2. Trykk Innstillinger.
  3. Utvalg Varslinger.
  4. Du vil se en kategori k alt Nylig sendt, som inkluderer apper som har sendt et varsel de siste 7 dagene. Trykk på en app i denne listen for å åpne varslingsinnstillingene.

    Image
    Image

De spesifikke varslingsinnstillingene du ser vil avhenge av appen, selv om alle apper tilbyr en Alle varslinger-veksling. Hvis du slår av denne bryteren, blokkeres alle varsler fra den appen.

Under denne hovedinnstillingen ser du en liste over appfunksjoner som kan generere et varsel. De som har generert et varsel nylig, vil inkludere en etikett som forteller deg hvor mange varsler som sendes hver dag.

Hver funksjon vil ha en bryter ved siden av seg. Slå av bryteren for å deaktivere varsler for den appfunksjonen. For eksempel, i skjermbildet nedenfor, er det en bryter for å deaktivere innkommende meldingsvarsler fra Messages-appen.

Image
Image

Skal jeg slå av forbedrede varsler?

Du trenger ikke å bruke forbedrede varsler. Hvis du slår dem av, går du tilbake til Android 11s varslingssystem.

Det er vanskelig å si om du vil merke forskjell i begge tilfeller. En umiddelbar endring var ikke merkbar i testingen vår. Imidlertid har AI-funksjoner en tendens til å forbedres over tid, så det kan være en mer åpenbar forskjell etter flere måneder med bruk av funksjonen for forbedrede varsler.

Det er én konkret grunn til at du kanskje vil slå av forbedrede varsler. Funksjonen advarer at den "kan få tilgang til varslingskontakt, inkludert personlig informasjon som kontaktnavn og meldinger." AI bruker antagelig denne informasjonen for å sortere varsler bedre. Den kan for eksempel merke at en tekstmelding ser ut som spam og fjerne den.

Personvernorienterte Android-brukere kan imidlertid finne denne advarselen illevarslende og bestemme seg for å slå av forbedrede varsler.

FAQ

    Hva er forskjellen mellom Android Adaptive Notifications og Notification Assistant?

    Android Adaptive Notifications brukte AI for å justere rekkefølgen på varsler. Android Notification Assistant-tjenesten gjør varslingsassistent-justeringer av varsler, for eksempel å legge til kontekstuelle alternativer i et varsel. Den kan for eksempel gi deg muligheten til å ringe et nummer sendt til deg i en SMS-melding.

    Hva gjør Android System Intelligence?

    Device Personalization Services bruker systemtillatelser for å gi smarte spådommer. For å få tilgang til den, gå til Settings > Personvern > Android System Intelligence Du kan se forslag basert på innhold du ser på og sletter enhetens lærte data.

Anbefalt: