Hvordan finne en bilradiokode

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finne en bilradiokode
Hvordan finne en bilradiokode
Anonim

What to Know

  • Enkleste metode: Kontakt din lokale forhandlers serviceavdeling for å få koden eller for å tilbakestille bilradioen for deg.
  • Andre metode: Gå til bilprodusentens nettsted med bilens informasjon og be om koden.
  • Tredje metode: Stol på gratis eller bet alte nettressurser og databaser.

Denne artikkelen forklarer alternativene for å finne en bilradiokode. Du kan kontakte en lokal forhandler og snakke med serviceavdelingen, gå direkte til nettstedet til bilprodusenten som produserte kjøretøyet ditt, eller stole på gratis eller bet alte ressurser og databaser på nettet.

Hvordan finne en bilradiokode

Noen bilradioer har en tyverisikringsfunksjon som slår inn når de mister batteristrøm. Denne funksjonen låser vanligvis enheten til riktig bilradiokode er tastet inn. Koden er nesten alltid spesifikk for radioens merke og modell og den eksakte enheten.

Hvis koden for hovedenheten din ikke er skrevet ned noe sted i brukermanualen din, trenger du noen få opplysninger før du kan fortsette, inkludert:

  • Kjøretøyets merke, modell og år.
  • Kjøretøyets identifikasjonsnummer (VIN) til kjøretøyet.
  • Merket, serienummeret og delenummeret til radioen

Etter at du har denne informasjonen, velg en av de tre metodene for å finne bilradiokoden.

For å få merke, serienummer og delenummer til radioen din, må du vanligvis fjerne den. Hvis du er ukomfortabel med å fjerne og installere en bilstereo, ta bilen med til en lokal forhandler og be serviceavdelingen om å tilbakestille radioen for deg.

Offisielle OEM-bilradiokodekilder

For å få tak i en bilradio fra en offisiell OEM-kilde kan du kontakte en lokal forhandler eller be om en kode direkte fra produsenten.

Image
Image

De fleste bilprodusenter henviser deg til din lokale forhandler. Likevel, en håndfull, som Honda, Mitsubishi og Volvo, lar deg be om koden din på nettet.

Etter at du har samlet relevant informasjon om bilen og radioen din, bruk følgende tabell over populære kjøretøyprodusenter for enten å finne en lokal forhandler eller den offisielle nettsiden for forespørsel om bilradiokode.

OEM Forhandlersøk Nettkodeforespørsel
Acura Yes Yes
Audi Yes Nei
BMW Yes Nei
Chrysler Yes Nei
Ford Yes Nei
GM Yes Nei
Honda Yes Yes
Hyundai Yes Nei
Jeep Yes Nei
Kia Yes Nei
Land Rover Yes Nei
Mercedes Yes Nei
Mitsubishi Yes Yes
Nissan Yes Nei
Subaru Yes Nei
Toyota Yes Nei
Volkswagen Yes Nei
Volvo Yes Yes

Hvis du kontakter en lokal forhandler, snakker du vanligvis med serviceavdelingen. Spør serviceskribenten om en tekniker kan slå opp bilradiokoden din.

Det er en mulighet for at du kan få tak i koden over telefon, men det kan hende du må bestille time for å besøke forhandleren. Du har også muligheten til å ta bilen med til forhandleren, hvor serviceavdelingen vil finne ut serienummeret til radioen og legge inn koden for deg.

Hvis produsenten som bygde kjøretøyet ditt tilbyr nettkodeoppslag, skriver du vanligvis inn VIN-nummeret ditt, serienummeret til radioen og kontaktinformasjon, inkludert telefonnummer og e-post. Koden kan sendes til deg på e-post for opplysningene dine.

Offisiell hovedenhetsprodusentkodeforespørsel

I tillegg til lokale forhandlere og OEM online-kodeforespørselstjenester, kan du kanskje få tak i bilradiokoden fra selskapet som bygde hovedenheten. Noen eksempler på hovedenhetsprodusenter som kan gi bilradiokoder er oppført i denne tabellen:

Hovedenhetsprodusent Offline kundeservice Nettkodeforespørsel
Alpine (800)421-2284 Ext.860304 Nei
Becker (201)773-0978 Ja (e-post)
Blaupunkt/Bosch (800)266-2528 Nei
Clarion (800)347-8667 Nei

Hver hodeprodusent har sin egen policy angående bilradiokoder. I noen tilfeller kan de hjelpe med eventuelle "personlige" koder som en tidligere eier kan ha angitt, men de henviser deg til kjøretøyets OEM for en fabrikkkode.

I andre tilfeller kan de kreve bevis på eierskap for å sikre at hovedenheten ikke blir stjålet. I motsetning til OEM-er for kjøretøy, krever hovedenhetsprodusenter vanligvis et oppslagsgebyr for å finne en bilradiokode.

Andre kilder, inkludert nettbaserte kodeoppslagstjenester og databaser

Hvis produsenten av kjøretøyet ditt ikke har en nettbasert kodeforespørselstjeneste og du foretrekker å bruke en nettbasert ressurs for å kontakte en lokal forhandler, finnes det gratis og bet alte databaser som kan være nyttige.

Et annet alternativ er å kontakte en bilstereoinstallatør i ditt område. Fordi de håndterer denne typen situasjoner hele tiden, betaler noen bilstereoinstallatører for tilgang til bilradiokodedatabaser. Siden de betaler for informasjonen, krever de vanligvis et gebyr for denne tjenesten.

Vær forsiktig når du bruker et nettsted som lover gratis tilgang til bilradiokoder, spesielt hvis nettstedet ber om kredittkortopplysningene dine. Det finnes legitime nettsteder som tilbyr denne typen tjenester, men det er en sjanse for å få skadelig programvare fra et ondsinnet nettsted eller bli offer for en svindler.

Anbefalt: