Hva App Stores endringer betyr for den gjennomsnittlige brukeren

Innholdsfortegnelse:

Hva App Stores endringer betyr for den gjennomsnittlige brukeren
Hva App Stores endringer betyr for den gjennomsnittlige brukeren
Anonim

Key takeaways

  • Apple kunngjorde store endringer i App Store forrige uke som følge av et rettsforlik.
  • De mest bemerkelsesverdige endringene den gjennomsnittlige brukeren vil se vil være flere e-poster i innboksen.
  • Eksperter sier fremover at brukere bør være mer oppmerksomme på appene de laster ned og lese det som står med liten skrift nå.
Image
Image

Endringer kommer til Apples App Store, og selv om den gjennomsnittlige brukeren kanskje ikke ser mange forskjeller i opplevelsen, bør de fortsatt være oppmerksomme.

Siste uke kunngjorde Apple de nye endringene etter å ha oppnådd et forlik på 100 millioner dollar i et gruppesøksmål fra amerikanske apputviklere. Selv om disse endringene stort sett sees på utviklersiden, bør App Store-brukere bli mer oppmerksomme på appene sine fremover og hva de blir belastet for.

"Hvis Apple åpner dørene mer for utviklere som ønsker å utvide prisnivået, bør forbrukerne være forsiktige med hvor mye en eller annen app vil at de skal bruke når de bruker den," Bill Mann, en personvernekspert hos Restore Privacy, skrev i en e-post til Lifewire.

App Stores kontroversielle historie

Apples App Store-problemer har eksistert i årevis, med apper og selskaper som hevder at butikkens retningslinjer er for strenge og monopoliserende. Teknologigiganten har til og med vært i varmt vann med den føderale regjeringen på grunn av antitrustproblemer.

Ta alltid deg tid til å lese anmeldelsene for apper du laster ned. Klistremerkeprisen gir deg kanskje ikke alle funksjonene du forventer.

For å bevise seg selv, ga Apple ut en studie (selv om Apple bestilte den) som forsvarte App Store-avgiftene, og sa at provisjonssatsen på 30 % for bet alte apper og kjøp i apper er den samme eller ligner på 38 digitale markedsplasser.

Mange frustrasjoner kom til slutt på hodet da Apple fjernet Epic Games’ Fortnite-app i august i fjor etter at Epic nektet å betale Apples 30 % gebyr på digitale kjøp. I stedet omgikk Epic det som har blitt k alt "Apple-skatten" ved å la spillere kjøpe Fortnites spillvaluta, V-Bucks, som Apple sa brøt med App Store-retningslinjene.

Kampen mellom Apple og Epic Games brakte dypere spørsmål om App Store og dens kontroll over både utviklere og brukere i forgrunnen.

Endringer kommer

Men det er i ferd med å endre seg. Apple forteller at de nye App Store-endringene betyr at utviklere kan dele kjøps alternativer med brukere utenfor iOS-appen deres; utvide prispoengene utviklere kan tilby for abonnementer, kjøp i apper og bet alte apper; og etablerer et nytt fond for å hjelpe kvalifiseringen. amerikanske utviklere.«

For forbrukere betyr alt dette til syvende og sist flere e-poster fra appene de har installert på telefonen og flere prispunkter for abonnementer, kjøp i apper og mer.

Image
Image

"Den mest merkbare forskjellen i den generelle App Store-opplevelsen for den gjennomsnittlige brukeren er den økte mengden markedsførings-e-poster med et abonnement, eller kjøpstilbud i app-utviklere vil dele kjøps alternativer med brukere utenfor iOS-appen deres, " skrev Ilia Kukharev, leder for appbutikkoptimalisering i AppFollow, i en e-post til Lifewire.

"Nye prisnivåer vil ikke endre noe for den gjennomsnittlige brukeren, ettersom å betale $4,99 eller $4,49 for kjøpet i appen ikke er noen vesentlig endring."

Vær bevisst på appene dine

Samlet sett vil disse endringene ikke være store på brukersiden av App Store, men eksperter sier fortsatt at brukerne bør begynne å ta mer hensyn til appene de laster ned.

For den gjennomsnittlige brukeren betyr dette at apputviklere har flere måter de kan belaste deg for penger inne i selve appen. Selv om det er mange legitime bruksområder for disse funksjonene i enkelte apper, representerer disse også nye muligheter for falske avgifter og grunnleggende funksjoner som sitter fast bak betalingsmurer,» forklarte Devon Fata, administrerende direktør i Pixoul, til Lifewire i en e-post.

"Ta alltid tid til å lese anmeldelsene for apper du laster ned. Klistremerkeprisen gir deg kanskje ikke alle funksjonene du forventer."

Hvis Apple åpner dørene mer for utviklere som ønsker å utvide prisnivået sitt, bør forbrukere være forsiktige med hvor mye en eller annen app vil ønske at de skal bruke…

Mann la til at forbrukere kanskje ikke innser at når de legger inn økonomisk informasjon og foretar et kjøp i en app, har disse utviklerne nå sin økonomiske informasjon og kan prøve å lokke brukeren til å foreta kjøp de ikke er klar over.

"For teknologieksperter som meg, liker jeg ikke måten App Store endrer seg på," sa han. "Jeg foretrekker apper som inkluderer én enkelt pris knyttet til selve nedlastingen, i stedet for skjult innhold i appen."

App Store-brukere kan til og med måtte håndtere mer av denne typen diversifisering av betaling, som Kukharev sa er i horisonten. Likevel sa han at det kan ta en stund før dette skjer.

"Bedrifter som Apple og Google vil gjøre sitt beste for å holde brukere låst inne i betalingsøkosystemet, siden ingen ønsker å tape penger," sa han.

Anbefalt: