Hva er en KONTAKTfil?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en KONTAKTfil?
Hva er en KONTAKTfil?
Anonim

En fil med filtypen CONTACT er en Windows Contact-fil. De brukes i Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista.

CONTACT-filer er XML-baserte filer som lagrer informasjon om noen, inkludert navn, bilde, e-postadresser, telefonnumre, jobb- og hjemmeadresser, familiemedlemmer og andre detaljer.

Image
Image

Dette er mappen der CONTACT-filer lagres som standard:

C:\Users\[USERNAME]\Contacts\

Hvordan åpner du en KONTAKTfil

Den enkleste måten å åpne en CONTACT-fil på er å dobbeltklikke eller dobbelttrykke på den. Programmet som åpner disse filene, Windows Contacts, er innebygd i Windows, så du trenger ikke å installere ekstra programvare for å åpne CONTACT-filer.

Windows Live Mail, som følger med Windows Essentials (et nå utgått produkt fra Microsoft), kan også åpne og bruke CONTACT-filer.

Siden. CONTACT-filer er XML-tekstfiler, betyr det at du kan åpne i en i et tekstredigeringsprogram som Notepad-programmet i Windows, eller et tredjepartsredigeringsprogram som en fra listen over beste fritekstredigerere. Hvis du gjør dette vil du imidlertid bare se detaljene i KONTAKT-filen i tekstform, som definitivt ikke er like lett å lese som å bruke Windows-kontakter.

I tillegg til å bruke banen nevnt ovenfor, kan Windows-kontakter også åpnes fra Kjør-dialogboksen eller et ledetekstvindu ved å bruke wab.exe-kommandoen.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne CONTACT-filen, men det er feil program, eller du heller vil ha et annet installert program til å åpne CONTACT-filer, se vår guide for hvordan du gjør den endringen i Windows.

Hvordan konvertere en KONTAKTfil

Hvis du vil bruke en CONTACT-fil i et bestemt program eller en bestemt enhet, må du mest sannsynlig konvertere CONTACT-filen til CSV eller VCF, som er mer utbredte filformater.

For å gjøre det, åpne Kontakter-mappen nevnt ovenfor. En ny meny vil vises i denne mappen som er annerledes enn menyen i de andre mappene i Windows. Velg Export for å velge hvilket format du vil konvertere CONTACT-filen til.

Image
Image

Du vil ikke se Eksporter- alternativet hvis KONTAKT-filen er i en annen mappe, fordi denne spesifikke plasseringen er det som åpner spesialmenyen for KONTAKT-filer. For å fikse dette, flytt bare. CONTACT-filen til Kontakter-mappen.

Hvis du konverterer en KONTAKT-fil til CSV, får du muligheten til å ekskludere visse felt fra å bli eksportert. Du kan for eksempel eksportere bare navnet og e-postadressen hvis du vil, ved å fjerne merket i boksene ved siden av feltene for hjemmeadresse, firmainformasjon, stillingstittel, notater og mer.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan det hende du faktisk ikke har å gjøre med en KONTAKT-fil. Dette kan skje hvis du har feillest filtypen, noe som er ganske enkelt å gjøre. Problemet der er at selv om en fil deler noen av de samme filtypebokstavene, betyr det ikke nødvendigvis at formatene er relatert.

CONTOUR er ett eksempel på en lignende filtype. I stedet for å ha noe med kontaktinformasjon å gjøre, er disse filene historieskript som åpnes med Contour.

En annen filtype, CONTROLS, er en innstillingsfil som heller ikke har noe med kontakter å gjøre. Hvis du har en av disse filene i stedet, kan du åpne den med openBVE.

Det er imidlertid lite sannsynlig at du leser filtypen feil. Det som sannsynligvis skjer er at programmet du vil bruke bare ikke kan åpne CONTACT filer, i så fall må du konvertere det til et mer populært format. Men hvis du har en annen fil, undersøk filtypen for å se hvilket program du trenger på datamaskinen din for å åpne den.

FAQ

    Hvordan åpner jeg en VCF-kontaktfil?

    Du kan bruke Microsofts Windows People-app til å åpne en VCF-kontaktfil. Alternativt vil vCardOrganizer og VCF Viewer åpne VCF-filer. På en Mac kan du se VCF-filer med vCard Explorer eller adressebok.

    Hvordan åpner jeg en. CONTACT-fil på en Mac?

    Konverter først KONTAKT-filen til en CSV-fil: Åpne Kontakter-mappen, velg Eksporter, og velg deretter CSV På din Mac, åpne CSV-filen i et tekstredigeringsprogram, fjern linjeskift og sørg for at alle adressene har de samme feltene. Åpne kontaktappen til Mac-en og gå til Fil > Import, velg filen din, og klikk deretter Open

Anbefalt: