Hva er forskjellen mellom Apple TV og Fire Stick?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom Apple TV og Fire Stick?
Hva er forskjellen mellom Apple TV og Fire Stick?
Anonim

Kan du ikke velge mellom en Apple TV og en Amazon Fire TV Stick? Å velge en digital mediespiller for hjemmet ditt kan være en vanskelig avgjørelse, så vi sammenlignet de to populære enhetene for å hjelpe deg med å bestemme hvilken som er best for deg.

Med mindre annet er angitt, tilsvarer alle detaljer i denne artikkelen 4K-modellene til Apple TV og Amazon Fire TV Stick.

Image
Image

Generelle funn: Hva er vitsen med en Apple TV eller Fire Stick?

  • Strømmer video opptil 4K til en HD-kompatibel TV gjennom en tilgjengelig HDMI-port.
  • Tilbyr en rekke apper for å se og spille av innhold.
  • Kommer med en smart fjernkontroll med talesøk.
  • Strømmer video opptil 4K til en HD-kompatibel TV gjennom en tilgjengelig HDMI-port.
  • Tilbyr en rekke apper for å se og spille av innhold.
  • Kommer med en intuitiv fjernkontroll med talesøk.

Apple TV og Amazon Fire TV Stick er to av de mest populære navnene i det stadig mer overfylte markedet for strømmeenheter og tilbyr mange lignende funksjoner. Begge enhetene lar deg strømme video opp til 4K med en kompatibel TV, samt intuitive grensesnitt med tusenvis av apper som tilbyr filmer, spill og annen underholdning.

I tillegg tilbyr begge enhetene enkelt oppsett og intuitive grensesnitt, slik at du raskt kan hoppe inn og begynne å se Netflix, Hulu og andre strømmeapper. Men selv med så mange likheter, er det noen forskjeller som skiller Apple TV og Fire Stick fra hverandre.

Spesifikasjoner: Fire TV Stick har en liten kant i video, men Apple TV har bedre lyd

Apple TV og Amazon Fire TV Stick tilbyr lignende tekniske spesifikasjoner, men med avveininger på lyd- og videoformater. Mest bemerkelsesverdig mangler Apple TV HDR10+, en mer avansert form for HDR som forbedrer farge og kontrast i støttede medier. Fire Stick mangler imidlertid Apples Spatial Audio, som er designet for å tilby en mer oppslukende, teatralsk lydopplevelse.

Apple TV Amazon Fire TV Stick
Price $179 $49,99
Dimensjoner 3,9 x 3,9 x 1,4 tommer 3,9 x 1,2 x 0,6 tommer
Colors Black Black
Oppløsning Opp til 4K Opp til 4K
Støttede videoformater HDR10, Dolby Vision HDR10, HDR10+, Dolby Vision
Støttede lydformater Dolby 5.1, Dolby 7.1, Dolby Atmos, Spatial Audio Dolby 5.1, Dolby 7.1, Dolby Atmos

Tilgjengelighet og priser: Fire TV Stick er mye billigere enn Apple TV

  • Standard HD-modell med 32 GB er $149.

  • Apple TV 4K: $179,00 for 32 GB-modell eller $199 for 64GB-modell.
  • Fire TV Stick (1080p): $39,99
  • Fire TV Stick 4K: $49,99
  • Fire TV Cube: $119,99

Den største forskjellen mellom disse to strømmeenhetene er prisen, og den er ikke engang i nærheten. Den billigste Apple TV 4K-modellen er hele $130 mer (fra utgivelsen) enn Fire TV Stick 4K, og når du tar med de månedlige kostnadene for strømmetjenester som Netflix og Hulu, er det vanskelig å nekte for at Fire Stick er mye mer budsjett- vennlig.

Ting blir litt mer komplisert når du kaster Fire TV Cube inn i blandingen, siden den er nærmere Apple TV i pris. De ekstra $70 gir deg full Alexa-stemmeassistentintegrasjon, men hvis du allerede eier en Amazon Echo, kan du enkelt pare den med en 4K Fire Stick for å oppnå et lignende resultat.

Apple TV har en fordel når det kommer til lagring, siden du får enten 32 GB eller 64 GB sammenlignet med 8 GB for standard Fire Sticks og 16 GB med Fire TV Cube. Det kan imidlertid diskuteres om denne ekstra lagringsplassen er verdt prisen, siden den eneste virkelige fordelen er en liten ytelsesøkning takket være måten Apple TV bufrer data på.

Out-of-The-box-opplevelse: Glatt oppsett for begge enhetene

  • Inkludert i esken: Apple TV, Siri Remote, strømledning, Lightning til USB-kabel.
  • Inkludert i esken: Fire TV Stick 4K, Alexa Voice Remote (2. generasjon), USB-kabel og strømadapter, HDMI-forlengerkabel, 2 AAA-batterier.

Apple TV og Fire TV Stick er begge "plug-and-play"-enheter, noe som betyr at du ikke trenger noen ekstra maskinvare i tillegg til en internettforbindelse og en HDMI-kompatibel TV. Ingen av enhetene krever at du registrerer en kode først – du trenger bare å skrive inn Wi-Fi-passordet ditt for å komme i gang.

Når det gjelder fysisk design, er Fire TV Stick liten nok til å gjemmes bak TV-en, noe som kan være fordelaktig hvis hjemmekinoplassen allerede er overfylt. Selvfølgelig er det en annen historie hvis du velger Fire TV Cube, som er litt større enn Apple TV. Når vi snakker om Apple TV, er den liten nok til å passe komfortabelt inn i ethvert underholdningsoppsett og inkluderer også en Ethernet-port hvis du foretrekker en kablet tilkobling for mer konsistente hastigheter. Bare sørg for at du har en ekstra HDMI-kabel tilgjengelig, siden Apple TV-enheter ikke følger med.

Kanaler og apper: tusenvis å velge mellom

  • Tilbyr 15 000+ kanaler og apper.
  • Apper vist i rent rutenettgrensesnitt.
  • Tilbyr 12 000+ kanaler og apper.
  • Brukergrensesnittet er enkelt å navigere, men rotete.

Du finner ingen mangel på innhold verken på Apple TV eller Fire TV Stick. Begge appene tilbyr mange av de store tjenestene du kan forvente, inkludert Netflix, Disney Plus, Hulu og Amazon Prime Video.

Selv om Apple har et rykte på seg for å legge utviklere med strengere krav til å publisere på App Store, finner du mer enn 15 000 apper på Apples tvOS ifølge analysefirmaet 42matters. Dette er faktisk mer enn du finner på Fire TV Stick, som tilbyr omtrent 12 700 apper.

Apple TV pleide å ha en fordel når det kommer til app-tilgjengelighet, ettersom både HBO Max og Peacock var utilgjengelige på Fire TV Stick ved lansering. Begge disse tjenestene har imidlertid blitt lagt til siden, noe som setter Apple TV og Fire TV Stick på nivå når det gjelder tilgjengelighet av høyprofilert innhold.

En ulempe med Fire TV Stick er at Amazons brukergrensesnitt inneholder annonser og har en tendens til å presse deg mot Amazons egne apper. Du vil mer enn sannsynlig bli vant til det, men det er vanskelig å benekte at Apples grensesnitt er mer brukervennlig og mindre påtrengende tot alt sett.

Funksjoner: Apple TV og Fire Stick tilbyr begge robuste underholdningshuber

  • Apple ID gir deg tilgang til musikk, filmer og andre medier på Apple TV, iPhone, iPad og Mac.
  • Spill spill med eksklusiv Apple Arcade-tjeneste.
  • Få tilgang til Amazon Music, Kindle-bøker og mer.
  • Spill skybaserte spill med Amazon Luna.

Selv om Apple TV og Fire TV Stick først og fremst er videostrømmeenheter, tilbyr begge et bredt spekter av tilleggsfunksjoner for å fungere som underholdningsbutikker med én gang.

Gaming er et stort fokus for begge, siden du kan pare en Bluetooth-kontroller (inkludert PlayStation og Xbox) for å spille spill på begge plattformene. Apple har en liten fordel her takket være sin undervurderte Apple Arcade-tjeneste, men Amazons skybaserte Luna-tjeneste blir stadig bedre og tilbyr allerede en rekke AAA- titler, inkludert Resident Evil 7 og Assassin's Creed Valhalla.

Utenfor gaming tilbyr Apple TV og Fire TV Stick lignende mediedekning. Selv om de krever abonnement, forvandler tjenester som Apple Fitness+ og Apple Music Apple TV til en enhet som dekker alle underholdningsbehovene dine (selv om du kan finne sammenlignbare tjenester i Amazons økosystem). Begge plattformene tilbyr også stemmeassistentintegrasjon, slik at du kan koble til og kontrollere en rekke smarte enheter i hjemmet ditt.

Tot alt sett er de to enhetene sammenlignbare når det kommer til funksjoner, så preferansen din vil sannsynligvis komme ned til din tilhørighet til Apple eller Amazons økosystem.

Endelig dom: Er Fire Stick like god som Apple TV?

Siden Apple TV og Amazon Fire Stick tilbyr mange av de samme funksjonene (4K-video, app-tilgjengelighet, stemmekontroll), kommer spørsmålet om hvilken enhet du bør kjøpe virkelig ned til pris og din tilhørighet til Apple-økosystemet. Fire TV Stick 4K er tilgjengelig for mye mindre enn en Apple TV med lignende funksjoner, så den gir definitivt bedre valuta for pengene. Imidlertid kan Apple TVs integrasjon med iPhone, iPad og Mac være verdt det hvis du allerede er en del av Apples økosystem.

Basert på rimeligheten og funksjonssettet, er Fire TV Stick den totale vinneren, men du kan virkelig ikke gå g alt med noen av enhetene.

FAQ

    Hva er forskjellen mellom Roku og Fire Stick?

    Når man sammenligner Amazon Fire Stick mot Roku, er en stor forskjell økosystemet. Mens begge kan tilby 4K-videokvalitet og mange av de samme kanalene, fungerer Fire Stick sømløst med andre Amazon-kontofunksjoner, som Alexa og Prime Video. Roku kommer ikke med Alexa, men den tilbyr også en stemmefjernkontroll, et mye enklere grensesnitt og flere kanaler.

    Hva er forskjellen mellom Roku og Apple TV?

    En av hovedforskjellene mellom Roku og Apple TV er mangfoldet av strømmeenheter og innhold. Roku kommer i et pinne-, set-top- og TV-format, mens Apple TV kommer i smart-TV-, set-top- og appformat for en rekke enheter, inkludert Roku-spillere og smart-TVer. Apple TV tilbyr origin alt innhold, noe Roku ikke gjør, men Roku tilbyr også mange flere kanaler og gratis programmering.

Anbefalt: