Hvorfor jeg vil ha (men aldri vil kjøpe) det nye Canon EOS R3-kameraet

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor jeg vil ha (men aldri vil kjøpe) det nye Canon EOS R3-kameraet
Hvorfor jeg vil ha (men aldri vil kjøpe) det nye Canon EOS R3-kameraet
Anonim

Key takeaways

  • Jeg har lyst på det nye Canon EOS R3-kameraet, men prislappen på $6 000 gjør det utenfor rekkevidde for folk flest.
  • Smarttelefonkamerateknologi har blitt så bra at selv profesjonelle bruker dem.
  • De fleste bildene jeg tar på iPhone ser bedre ut enn de fra DSLR.
Image
Image

Den nye Canon EOS R3 er kanskje et av de beste kameraene som er tilgjengelig, men jeg har ikke tenkt å gå tom for å kjøpe et.

Den dyre R3 er neppe et impulskjøp. R3 kan imidlertid skryte av høy hastighet, rask AF-ytelse, evne til lite lys, og en speilløs design og fullformat bildesensor som har samme størrelse som et analogt kamera.

Jeg har eid en god del av speilløse kameraer og DSLR-kameraer, og selv om jeg er en stor Canon-fan, gjorde spesifikasjonene meg ikke så begeistret som jeg ville ha vært for bare noen få år siden. Sannheten er at kameraet på min iPhone 12 Pro Max er alt skytespillet jeg trenger, og det er sannsynligvis sant for de fleste. Teknologien til smarttelefonkameraer har blitt så bra at selv profesjonelle bruker dem.

Alle disse funksjonene pakket inn i R3 bør gjøre den til en proff skytespillers drøm.

Spesifikasjoner for øverste hylle

På papiret høres ikke R3s 24,1 megapiksler ut som mye for å få pulsen til å gå opp.

Men Canon hevder at den bakbelyste stablede CMOS-sensoren kombinert med DIGIC X-prosessoren leverer en høyhastighetsavlesning som muliggjør kontinuerlig opptak med opptil 30 fps i stille lukkermodus og opptil 12 fps i den mekaniske lukkeren, med minimum forvrengning.

Canon sier at R3 kan ta opp til 30 bilder per sekund med den elektroniske lukkeren og 12 bilder per sekund med den mekaniske lukkeren, og maksimal ikke-forsterket ISO er 102 400. For video kan R3 fotografere 6K ved 60 bilder per sekund og ubeskåret 10-biters 4K ved 120 bilder per sekund.

R3 bruker dyplæringsteknologi for å forbedre øye- og kroppsdeteksjon og autofokus. Fotografer kan velge et første autofokuspunkt ganske enkelt ved å se på et område av den elektroniske søkeren med 5,76 millioner punkter.

Image
Image
Canon EOS R3 DSLR-kamera.

Canon

Fysisk sett ligner R3 mye på EOS-1D X Mark III, som i seg selv er en klassisk form som Canon har gjentatt i flere tiår. Kameraet er laget av magnesiumlegering med vertik alt grep og er værbestandig.

Er kameraer til og med nødvendig?

Alle disse funksjonene pakket inn i R3 bør gjøre den til en proff skytespillers drøm. Jeg har jobbet som fotojournalist og liker å ta bilder på fritiden.

For noen år siden ville jeg ha spyttet ved tanken på alt R3 kan gjøre. Jeg har tenkt på unnskyldninger for hvorfor jeg trenger det for profesjonelle bilder og reisebilder.

Men den siste avlingen av smarttelefonkameraer har ombestemt meg. Det er et gammelt ordtak som sier at det beste kameraet er det du har med deg. I den forbindelse kan du ikke slå smarttelefonen du allerede har i lommen.

Selv om det teknisk sett kan ta år før smarttelefonkameraer kan matche lyssamlende evnen til fullformatkameraer som R3, er resultatene mer enn gode nok for folk flests behov.

Ta min iPhone 12 Pro Max, som jeg bruker som daglig sjåfør. Takket være de utrolige mulighetene for å ta bilder, har iPhone erstattet min DSLR fullstendig. Og de fleste bildene jeg tar på iPhone ser bedre ut enn de fra DSLR.

Den viktigste oppgraderingen til iPhone fra tidligere modeller er dens 2,5x telezoomobjektiv. Evnen til å komme nært på avstand var en av de siste gjenværende grunnene til å holde på de forskjellige digitale kameraene mine. Det kommer godt med når du tar bilder av fugler i New York Citys Central Park.

Pro Max tilbyr også utrolig bildekvalitet. iPhone 12 Pro Max gir svært lav støy og høy definisjon for skarpe, klare bilder i dagslysfotografering. Jeg har også hatt sjansen til å prøve ut kameraene på de nyeste Google Pixel-telefonene og har blitt veldig imponert over deres evner.

Jeg tar gjerne med enten en Pixel eller en iPhone på tur i stedet for å ha med meg et DSLR. Hele kamerasamlingen min samler støv.

Jeg vil gjerne prøve den nye EOS R3, og de første anmeldelsene er positive. Men til $6 000 uten objektiv er R3 for mye kamera for alle unntatt profesjonelle.

Anbefalt: