LED LCD-bakgrunnsbelysning: Hva du bør vite

Innholdsfortegnelse:

LED LCD-bakgrunnsbelysning: Hva du bør vite
LED LCD-bakgrunnsbelysning: Hva du bør vite
Anonim

LED LCD-bakgrunnsbelysning er små lysstrimler, eller lyskilder, inne i en skjerm, TV eller skjerm for å gi belysning til skjermen. Alle LED-TV-er er LCD-paneler med LED-bakgrunnsbelysning. En vanlig misforståelse er at LED-skjermer er forskjellige fra LCD når de i utgangspunktet er de samme. LED er bedre beskrevet som et undersett av LCD-enheter.

Hva er en LCD?

LCD er et akronym for Liquid Crystal Display, som er en type skjerm eller skjerm- og flatpanelteknologi som er avhengig av tusenvis eller millioner av piksler, arrangert i et rektangulært rutenett. Når en LCD-skjerm er slått på, får hver piksel en rød, grønn eller blå underpiksel (RGB) som enten er aktivert eller deaktivert. Når pikslene er av, vises den enkelte delen svart, og når alle underpiklene er på, vises den hvit. Samlet gir de arrangerte pikslene det skarpe bildet på skjermen ved å være i enten på eller av-konfigurasjon.

LED-bakgrunnsbelysningen lyser opp pikslene bakfra, slik at de ser rikere og lysere ut. Ikke alle LCD-skjermer har bakgrunnsbelysning, og for de som har det, bruker ikke alle LED-bakgrunnsbelysning. Noen skjermer bruker også CCFL-belysning eller kaldkatodelysrør. Det bør imidlertid bemerkes at CCFL-skjermer fases ut til fordel for LED-bakgrunnsbelyste paneler.

Image
Image

Krever LCD-paneler bakgrunnsbelysning?

De flytende krystallene inne i et LCD-panel har ingen belysning alene og krever at lyset kommer fra en separat komponent, som i dette tilfellet leveres av LED-bakgrunnsbelysningen.

Eldre skjermtyper, for eksempel katodestrålerør (CRT), produserer belysning allerede, og de trenger derfor ikke en ekstra lyskilde som LCD-enheter.

Hva er forskjellen mellom full LED og LED-bakgrunnsbelysning?

  • Kantbelysningen er lys, men ikke jevnt fordelt.
  • Mørkere bilder kan se utvasket ut.
  • Lyset er nøyaktig fordelt over hele skjermen.
  • Individuelle noder kan deaktiveres for ekte svarte farger.

Selv om det kan være forvirrende i begynnelsen, er LED-bakgrunnsbelyste paneler forskjellige fra en full LED. LED-bakgrunnsbelyste paneler har LED-striper langs kantene av skjermen, mens full HD lyser opp hele skjermen ofte med høyere lysstyrke og fargenøyaktighet. Full LED-paneler oppnår dette takket være en jevnt fordelt lyskilde på baksiden av settet.

Dette endrer bildet på skjermen, spesielt når det kommer til mørke scener og ekte svarte farger. På en LED-bakbelyst skjerm kan for eksempel mørke scener virke utvasket på grunn av hvordan lyset fokuseres på kantene og sprer seg tynt inn i midten.

Full LED, derimot, kan oppnå ekte svarte farger, med jevne lysstyrkenivåer fordi lyset sprer seg over hele panelet nøyaktig. Det betyr også at lysene i full-LED-panelet kan deaktiveres eller slås av individuelt for å lage et mørkere bilde.

bunnlinjen

Fordi begge typene i utgangspunktet er LCD-paneler, produserer både LED- og LED-bakgrunnsbelyste skjermer lyse og levende bilder. Scener kan imidlertid virke lysere eller litt utvasket, avhengig av hvordan lyskilden er fordelt, for eksempel fra kantbelysning kontra jevnt fordelt belysning. Hvis du foretrekker et mer nøyaktig bilde, er fulle LED-paneler veien å gå, men de er dyrere.

Hva er meningen med en LED-bakbelyst LCD-skjerm?

I likhet med TV-er og andre skjermer, er en LED-bakgrunnsbelyst LCD-skjerm et LCD-panel med LED-bakgrunnsbelysning. Det som ofte skiller en skjerm eller dataskjerm fra standardskjermer er at de ikke inkluderer en innebygd tuner, som er nødvendig for å få tilgang til kabelen. De inkluderer ofte forskjellige video- eller skjermporter, for eksempel HDMI, DisplayPort, VGA og så videre. De er designet for å brukes som en primær eller sekundær skjerm for stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner og mer.

Monitorer er generelt fulle LED-paneler med en fullt distribuert lyskilde. Dette lar dem gi et lysere og skarpere bilde tot alt sett, som er ideelt for datamaskinrelaterte aktiviteter og medier.

Hvor ellers kan du finne LCD-skjermer med bakgrunnsbelysning?

LED-bakbelyste TV-er, skjermer og skjermer brukes på mange forskjellige steder, inkludert minibanker, kasseapparater, digitale reklametavler, treningsutstyr som tredemøller, infotainmentsystemer for kjøretøy, bensinstasjonspumper, Pachinko og kasinomaskiner, mobile enheter, og mye mer.

Du kan finne mange eksempler på LCD- og LED-bakgrunnsbelyste paneler bare ved å se deg rundt.

FAQ

    Hvordan rengjør jeg en LCD-TV-skjerm?

    For å rengjøre en flatskjerm-TV, slå av enheten og bruk en tørr mikrofiberklut til å tørke av skjermen forsiktig. Fukt om nødvendig kluten med destillert vann eller et likt forhold mellom destillert vann og hvit eddik.

    Hvor kan jeg kjøpe en erstatnings LCD-TV-skjerm?

    Hvis du vil bytte ut TV-en eller dataskjermen, bør du sjekke med produsenten for å se om de tilbyr reparasjonstjenester. Hvis ikke, prøv Best Buy eller et annet elektronikkverksted.

    Hvordan vet jeg om skjermen min bruker LED-bakgrunnsbelysning?

    Få skjermen til å bli svart, og se deretter langs kantene på skjermen for lyse og mørke flekker. Du kan også sjekke produsentens nettsted.

    Hva er forskjellen mellom LCD- og LED-TVer?

    Selv om alle LED-TV-er er LCD-TV-er, er ikke alle LCD-TV-er LED-TV-er. Hvis en TV markedsføres som LCD uten å nevne LED, bruker den sannsynligvis en annen type bakgrunnsbelysning, for eksempel CCFL.

Anbefalt: