Google legger til miljøvennlige alternativer i Maps

Google legger til miljøvennlige alternativer i Maps
Google legger til miljøvennlige alternativer i Maps
Anonim

Google lanserer nye miljøvennlige alternativer til Maps-appen sin ved å vise sjåførene mer drivstoffeffektive ruter og andre verktøy.

Oppdateringen ble introdusert under selskapets Sustainable with Google-arrangement onsdag, hvor den introduserte sin planlagte respons på klimaendringer. I tillegg til de nye miljøvennlige rutene, vil Maps ha en ny Lite Navigation-modus for syklister, og ny delt sykkel- og scooterinformasjon, ifølge et innlegg på Googles blogg, The Keyword.

Image
Image

Det miljøvennlige alternativet søker å optimalisere reiseruten for lavt drivstofforbruk, og Google hevder at det kan "hindre over én million tonn karbonutslipp per år."

Denne funksjonen er mulig takket være en kombinasjon av kunstig intelligens og informasjon fra det amerikanske energidepartementet. Google påpeker at den mest drivstoffeffektive ruten kanskje ikke er den raskeste, men brukerne kan bytte mellom de to alternativene og lage en rute som fungerer best for dem.

Miljøvennlige ruter rulles ut i USA på Android- og iOS-enheter, med planer om å utvide til andre land neste år.

Den nye Lite Navigation-funksjonen lar syklister raskt se viktige detaljer og holde øynene på veien.

Brukere kan se og se turprogresjon, ETA og til og med rutehøyde på Google Maps. Lite Navigation vil lanseres til Android og iOS i løpet av de kommende månedene.

Image
Image

Den siste Maps-oppdateringen lar brukere finne nærliggende sykkel- og scooterdelestasjoner i over 300 byer rundt om i verden, og se hvor mange som er tilgjengelige på det tidspunktet.

Google jobbet sammen med samkjøringstjenester som Donkey Republic for å gjøre funksjonen mulig. Innlegget unnlater imidlertid å nevne når denne funksjonen vil lanseres.

Anbefalt: