Når kommer den nye iPhonen ut?

Innholdsfortegnelse:

Når kommer den nye iPhonen ut?
Når kommer den nye iPhonen ut?
Anonim

Enten du er i ferd med å få din første smarttelefon, planlegger å bytte fra Android, eller bare ser frem til en oppgradering fra din nåværende modell, har du sannsynligvis øye på den nyeste iPhone. Uansett hvilken situasjon du har, vil du selvfølgelig ta det smarte valget og kjøpe den nyeste og beste versjonen. Så spørsmålet er: Når kommer den nye iPhonen?

Image
Image

Når kommer den nye iPhonen ut?

Å finne ut når den nye iPhone kommer ut er ikke en eksakt vitenskap - i hvert fall ikke før Apple kommer med en kunngjøring om en utgivelsesdato. Men basert på historien kan du gjøre en utdannet gjetning.

Sannsynligvis vil nye iPhone-modeller komme ut i september eller oktober hvert år (med noen få mulige unntak, som vi skal se)

Vi kan si dette basert på utgivelsesdatoene til tidligere iPhones:

iPhone SE 3: mars 2022

iPhone 13 Pro Max: september 2021

iPhone 13 Pro: september 2021

iPhone 13 : september 2021

iPhone 13 Mini : september 2021

iPhone 12 Pro: oktober 2020

iPhone 12: oktober 2020

iPhone 12 Pro Max: november 2020

iPhone 12 Mini: november 2020

iPhone SE 2: april 2020
iPhone 11-serien: september 2019
iPhone XS og XS Max: september 2018 iPhone XR: oktober 2018
iPhone 8-serien: september 2017 iPhone X: november 2017
iPhone SE: 31. mars 2016 iPhone 7-serien: september 2016
iPhone 6S-serien: september 2015
iPhone 6-serien: september 2014
iPhone 5S & iPhone 5C: september 2013
iPhone 5: september 2012
iPhone 4S: oktober 2011
iPhone 4: juni 2010
iPhone 3GS: juni 2009
iPhone 3G: juli 2008
iPhone: juni 2007

Som du kan se, ble de fire første iPhone-ene lansert i juni eller juli. Det endret seg med utgivelsen av iPhone 4S. Denne endringen ser ut til å skyldes at de nye iPad-modellene ofte blir utgitt i mars eller april, og at Apple ikke ønsker å gi ut flaggskipproduktene så tett sammen (selv om iPad-utgivelsessyklusene har blitt mindre forutsigbare de siste årene).

Selv om det på den tiden var uklart om høstutgivelsen av iPhone 4S var en engangsting, med septemberutgivelsen av iPhone 5 og nesten alle påfølgende modeller som ankom i september, virker det sannsynlig at alle nye iPhone-modeller vil nå bli lansert til høsten.

Vil du vite hva Apple har i vente for fremtidige iPhone-modeller? Sjekk ut samlingen vår av de nyeste iPhone-ryktene.

Unntaket fra høstens utgivelsesplan: iPhone SE

Høstens utgivelsesplan for nye iPhones holdt til i 5 år, men utgivelsen av iPhone SE 31. mars 2016 satte det mønsteret i tvil.

Ideen om at det kan komme en og annen ny iPhone i løpet av våren ble støttet med utgivelsen av andregenerasjons iPhone SE i april 2020 og tredje generasjon i mars 2022. Så det ser ut til at Apple ser våren er det på tide å lansere billigere iPhones, men merk at det har gått år mellom SE-versjoner.

Et midlertidig unntak? iPhone X og XR

IPhone X presenterer sitt eget unntak, gitt utgivelsesdatoen i november. Det er en god innsats at den datoen ikke vil vare. Ryktene sa at Apple måtte presse utgivelsen av X til november på grunn av vanskeligheter med å produsere noen av de nye komponentene i telefonen. Ettersom disse komponentene blir enklere å produsere, satser vi på at fremtidige versjoner av X vil debutere i september også. I tillegg, mens iPhone X faktisk ikke kom på gata før i november, ble den annonsert i september samtidig med iPhone 8-serien.

Å kaste en liten skiftenøkkel i den nye iPhone-hver-september-regelen er også iPhone XR, med utgivelsesdatoen i oktober. Likevel ble den modellen annonsert i september, samtidig med iPhone XS og XS Max, så folk var i det minste klar over den modellen, og kunne vente med å kjøpe den hvis de ville, fra og med september.

Utgivelsen av iPhone 12-serien kan markere et skifte i utgivelsesvinduet i september for nye modeller. De fire iPhone 12-modellene ble utgitt i slutten av oktober og midten av november 2020. Disse forsinkelsene kan ha hatt like mye å gjøre med produksjonsforsinkelser som Apples foretrukne tidsplan, så vi må vente til 2021 for å se om dette trekket representerer en permanent endre.

Når bør du oppgradere?

Det andre viktige spørsmålet er om du bør vente på utgivelsen av en ny iPhone-modell før du oppgraderer.

Hvis du vurderer å oppgradere når som helst i løpet av det første halvåret, anbefaler vi å vente til september når nye modeller annonseres og eldre modeller får rabatt.

Siden vi med en viss tillit kan si at de nye iPhone-modellene kommer ut hver september, er det fornuftig å vente til minst midten av september hvis du planlegger å oppgradere. Tross alt, hvorfor kjøpe en telefon som ikke vil være den nyeste og beste på bare et par måneder (eller uker!) hvis du kunne få det nyeste ved å vente?

Din avgjørelse vil bli drevet av om din nåværende telefon kan vare så lenge - sannsynligvis ikke, hvis den er ødelagt eller ikke fungerer, for eksempel - men hvis du kan vente til høsten, gjør det. Og så kan du nyte den nye iPhonen.

Hva skjer med eldre modeller?

Selv om alle liker å få det nyeste og beste, er det verdt å være oppmerksom på hva som skjer med eldre modeller når Apple slipper nye. I de fleste tilfeller holder fjorårets toppmodell seg til en lavere pris.

For eksempel, da Apple introduserte iPhone 7-serien, avbrøt den 6-serien, men tilbød fortsatt 6S og SE, og prisen på 6S ble kuttet med $100 per modell. Så hvis du er klar til å oppgradere, men også er på utkikk etter en avtale, kan det være en god idé å vente til Apple slipper en ny modell og deretter kjøpe fjorårets beste modell til en lavere pris.

Anbefalt: