Hva er en RSS-feed? (Og hvor får man tak i det)

Innholdsfortegnelse:

Hva er en RSS-feed? (Og hvor får man tak i det)
Hva er en RSS-feed? (Og hvor får man tak i det)
Anonim

RSS står for Really Simple Syndication, og det er en enkel, standardisert innholdsdistribusjonsmetode som kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert med dine favorittnyhetssendinger, blogger, nettsteder og sosiale mediekanaler. I stedet for å besøke nettsteder for å finne nye innlegg eller abonnere på nettsteder for å motta varsling om nye innlegg, finn RSS-feeden på et nettsted og les nye innlegg i en RSS-leser.

Hvordan RSS fungerer

Image
Image

RSS er en måte for forfattere av nettsteder å publisere varsler om nytt innhold på nettstedet deres. Dette innholdet kan inkludere nyhetssendinger, blogginnlegg, værmeldinger og podcaster.

For å publisere disse varslene, oppretter nettstedets forfatter en tekstfil med XML-filtypen for RSS-feeden som inneholder tittelen, beskrivelsen og lenken for hvert innlegg på nettstedet. Deretter bruker nettstedets forfatter denne XML-filen til å legge til en RSS-feed til nettsider på nettstedet. XML-filen syndikerer automatisk nytt innhold gjennom denne RSS-feeden i et standardformat som vises i enhver RSS-leser.

Når besøkende på nettstedet abonnerer på denne RSS-feeden, leser de det nye innholdet på nettstedet i en RSS-leser. Disse RSS-leserne samler innhold fra flere XML-filer, organiserer informasjonen og viser innholdet i ett program.

Det er mye du kan gjøre med en RSS-feed og en RSS-leser. Her er bare noen få eksempler:

  • Følg diskusjoner på nettsider og i fora uten å besøke hver side for å lese listen over postede kommentarer.
  • Hold deg oppdatert på den smakfulle maten favorittbloggerne dine disker opp med og del oppskrifter med vennene dine.
  • Hold deg oppdatert med lokale, nasjonale og internasjonale nyheter fra flere kilder.

Hva er en RSS-feed?

En RSS-feed samler informasjonskilder på ett sted og gir oppdateringer når et nettsted legger til nytt innhold. Med sosiale medier er alt du ser favorittsakene som folk deler. Med en RSS-feed ser du alt et nettsted publiserer.

For å finne en RSS-feed på et nettsted, se på nettstedets hoved- eller hjemmeside. Noen nettsteder viser RSS-strømmen som en oransje knapp som kan inneholde forkortelsene RSS eller XML.

Image
Image

Ikke alle RSS-ikoner ser like ut. RSS-ikoner kommer i forskjellige størrelser og farger. Ikke alle disse ikonene inneholder akronymene RSS eller XML. Noen nettsteder bruker en Syndicate This link eller en annen type lenke for å indikere en RSS-feed.

Image
Image

Noen nettsteder tilbyr lister over RSS-feeder. Disse listene kan inneholde forskjellige emner for et omfattende nettsted, eller listefeeder fra mange nettsteder som dekker et lignende emne.

Image
Image

Når du finner en RSS-feed som høres interessant ut, klikker du på RSS-ikonet eller koblingen for å vise XML-filen som kontrollerer et nettsteds feed. Du bruker denne RSS-lenken til å abonnere på feeden i en RSS-leser.

Image
Image

Hvis nettstedet drives av WordPress, legg til /feed/ på slutten av nettadressen (for eksempel www.example.com/feed /) for å se RSS-feeden.

Hvordan finne en RSS-kobling i Google Chrome

Hvis du ikke ser RSS-ikonet eller koblingen, undersøk sidekilden til nettsiden. Slik ser du sidekilden i Chrome og får en RSS-kobling.

  1. Åpne en nettleser og gå til en nettside.
  2. Høyreklikk på nettsiden og velg Se sidekilde.

    Image
    Image
  3. Velg Settings > Finn.

    Image
    Image
  4. Skriv RSS og trykk Enter.

    Image
    Image
  5. Forekomstene av RSS er uthevet i sidekilden.

    Image
    Image
  6. Høyreklikk på RSS-feedens URL og velg Kopier lenkeadresse.

    Image
    Image
  7. Bruk denne nettadressen for å abonnere på RSS-feeden i en RSS-leser.

Hva er en RSS-leser?

Tenk på en RSS-leser som e-postinnboksen din. Når du abonnerer på RSS-feeden for et nettsted, viser RSS-leseren innhold fra det nettstedet. Bruk RSS-leseren for å se innholdet, eller for å gå til nettstedet. Når du leser hvert nytt innhold, merker RSS-leseren innholdet som lest.

Det finnes en rekke RSS-lesere. Hvis du foretrekker å lese blogg- og nyhetsinnlegg i en nettleser, velg en gratis online RSS-leser. Hvis du heller vil lese RSS-feedene dine i en app, kan du utforske de forskjellige gratis Windows RSS-feedleserne og nyhetsaggregatorene.

En populær RSS-leser er Feedly. Feedly er en skybasert RSS-leser som er tilgjengelig på en rekke plattformer, inkludert Android, iOS, Windows, Chrome og andre nettlesere. Det fungerer også med tredjepartsapper. Det er enkelt å komme i gang med Feedly.

For å abonnere på en RSS-feed i Feedly på en datamaskin:

  1. Kopier nettadressen til en RSS-feed.
  2. Lim inn URL-en i Feedly Search-boksen og velg RSS-feeden fra listen over kilder.

    Image
    Image
  3. Velg Følg.

    Image
    Image
  4. Velg Ny feed.

    Image
    Image
  5. Skriv inn et beskrivende navn for feeden.

    Image
    Image
  6. Velg Create.
  7. I venstre rute velger du RSS-feeden.

    Image
    Image
  8. Velg innholdet du vil lese.

    Image
    Image
  9. For å lagre innholdet for å lese senere, hold musepekeren over bokmerkeikonet (Les senere) eller stjernen (Lagre til bord).

Historien til RSS-standarden

I mars 1999 opprettet Netscape RDF Site Summary som var den første versjonen av RSS. Den ble brukt av nettutgivere til å vise nettstedinnholdet deres på My. Netscape.com og andre tidlige RSS-portaler.

Noen måneder senere forenklet Netscape teknologien og ga den nytt navn til Rich Site Summary. Netscape sluttet å delta i RSS-utvikling like etter da AOL overtok Netscape og omstrukturerte selskapet.

En ny versjon av RSS ble utgitt i 2002, og teknologien ble omdøpt til Really Simple Syndication. Med denne nye versjonen og opprettelsen av RSS-ikonet for Mozilla Firefox-nettleseren i 2004, ble RSS-feeds mer tilgjengelige for nettbesøkende.

Anbefalt: