Hvordan fikser du det når en Windows 10-mikrofon ikke fungerer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fikser du det når en Windows 10-mikrofon ikke fungerer
Hvordan fikser du det når en Windows 10-mikrofon ikke fungerer
Anonim

Det finnes en rekke rettelser du kan prøve når Windows 10-mikrofonen din ikke fungerer. Det første trinnet er å finne ut om problemet ligger i datamaskinen din eller selve mikrofonen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder interne og eksterne mikrofoner for Windows 10-PCer. Trinnene er de samme uavhengig av enhetens produsent. Fremgangsmåten for å fikse mikrofonproblemer i Windows 11 er litt annerledes.

Årsaker til at en datamaskinmikrofon ikke fungerer på Windows 10

Hvis PC-mikrofonen din ikke fungerer, kan det skyldes flere årsaker, inkludert:

  • Defekt maskinvare
  • Dårlige fysiske forbindelser
  • Mangler enhetsdrivere
  • Forstyrrelser fra andre Bluetooth-enheter
  • Konflikter mellom en ekstern mikrofon og den interne mikrofonen
  • Lydinndata er dempet på datamaskinen din.
  • Lydinngang er dempet på headsettet ditt.

Før du begynner, hjelper det å teste Windows 10-mikrofonen din for å prøve å begrense årsaken. Du vil sannsynligvis finne løsningen så snart du finner årsaken til problemet.

Mange trinn for feilsøking av en mikrofon er de samme som feilsøking av hodetelefoner som ikke fungerer.

Hvordan fikser du en Windows 10-mikrofon som ikke fungerer

Prøv disse løsningene i rekkefølge til datamaskinmikrofonen din fungerer som den skal:

  1. Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows 10. Windows 10 har en rekke innebygde feilsøkingsverktøy. Hvis du har problemer med mikrofonen, høyreklikker du på Speakers-ikonet på oppgavelinjen og velger Feilsøk lydproblemer for å få Windows til å søke etter potensielle løsninger.

    Image
    Image
  2. Se etter en Demp-knapp. Eksterne mikrofoner kan ha fysiske volumknapper, så sørg for at enheten din ikke er dempet eller skrudd ned for lavt.
  3. Sjekk enhetsbehandlingen. For å være sikker på at PC-en din kan oppdage mikrofonen din, åpne Windows Device Manager og utvide Audio inputs and outputs-delen, velg deretter mikrofonen og se under Device Statusdelen.

    Hvis du ikke ser mikrofonen din oppført, koble den fra og koble den til igjen. Hvis den fortsatt ikke vises, ligger problemet i forbindelsen.

  4. Sjekk tilkoblingene dine. Hvis mulig, bruk en annen lydkabel og prøv å koble mikrofonen til en annen USB-port på samme enhet. Hvis det fortsatt ikke fungerer, prøv å bruke det med en annen datamaskin.

    Hvis mikrofonen din fungerer med andre enheter, kan problemet være portene på Windows-PCen. Men hvis den ikke vil koble til andre datamaskiner, trenger du sannsynligvis en ny mikrofon.

  5. Sjekk individuelle appinnstillinger. Enkelte apper, for eksempel Skype, har sine egne lydinngangs alternativer. Hvis du har lydproblemer i en bestemt app, se etter en innstillingsmeny der du kan velge lydinngang.
  6. Endre lydinnstillingene i Windows. Se under Input i Windows 10-lydinnstillingene for å sikre at mikrofonen du vil bruke er valgt og aktivert.
  7. Øk mikrofonvolumet. I lydinnstillingene velger du Enhetsegenskaper under mikrofonvalget for å sørge for at volumet på mikrofonen er slått på.

    Image
    Image
  8. Deaktiver andre Bluetooth-enheter. Når du bruker en trådløs mikrofon, kan andre Bluetooth-tilkoblinger forstyrre signalet. Hvis Bluetooth ikke fungerer på Windows, slår du av Bluetooth på alle andre tilkoblede enheter én etter én for å se om det hjelper.
  9. Oppdater maskinvaredriverne. Hvis du kan se mikrofonen din i Enhetsbehandling, men den fortsatt ikke registrerer lyd, sjekk om driverne er oppdaterte. De fleste eksterne PC-mikrofoner krever ingen drivere, men det kan være lurt å sjekke bruksanvisningen for å se om det er noen ekstra programvare du må installere. Du kan også gjøre et Google-søk etter drivere eller bruke et gratis driveroppdateringsverktøy.
  10. Sjekk apptillatelsene dine. Windows-oppdateringer kan noen ganger tilbakestille appinnstillinger. Hvis du har mikrofonproblemer med en bestemt app, går du til innstillingene for Windows 10-apptillatelser og kontrollerer at appen har tilgang til mikrofonen din.

Anbefalt: