Din budsjett bærbare Windows-datamaskin kan få et seriøst grafikkløft

Innholdsfortegnelse:

Din budsjett bærbare Windows-datamaskin kan få et seriøst grafikkløft
Din budsjett bærbare Windows-datamaskin kan få et seriøst grafikkløft
Anonim

Key takeaways

  • AMDs Ryzen 6000 mobile prosessorer vil omtrent doble integrert grafikkytelse.
  • Bildeforbedringstroll som Radeon Super Resolution kan øke spillytelsen ytterligere.
  • 1080p/60 FPS-spilling vil være mulig på Windows-bærbare datamaskiner på startnivå med AMDs nye maskinvare.
Image
Image

AMD er i ferd med å gi budsjett-bærbare Windows-maskiner en seriøs grafikkoppgradering.

Selskapet kunngjorde sine nye Ryzen 6000 mobile prosessorer på CES 2022. Mens CPU-kjernene får en beskjeden oppdatering, er den virkelige nyheten oppgraderingen til Ryzens integrerte grafikk. Ryzen 6000-brikker vil bruke RDNA 2-arkitekturen som finnes i PlayStation 5- og Xbox Series X-spillkonsollene.

"Overgangen til RDNA 2 øker effektivt hver grafikkressurs med 50 til 100 prosent. Nettet av det er at i spillgrafikk er RDNA 2 dobbelt så rask," sa Robert Hallock, AMDs direktør for teknisk markedsføring. i en videosamtale.

RDNA 2 betyr dobbelt så mye ytelse

AMDs tidligere Ryzen mobile APU-er kan spille mange 3D-spill med 1080p og 30 bilder per sekund med beskjedne detaljinnstillinger. Oppgraderingen til RDNA 2 er lovet å omtrent doble dette, noe som gjør 60 FPS spill mulig i titler som Fortnite og Doom Eternal med 1080p-oppløsning.

Ryzen APU-ene har et triks i ermet for å takle mer krevende spill: FidelityFX Super Resolution. Det er en bildeforbedringsalgoritme som brukes til å gjengi et spill med en lavere enn opprinnelig oppløsning og forbedre kvaliteten slik at det ligner på å spille med opprinnelig oppløsning.

Image
Image

AMD brukte Far Cry 6 som eksempel, og hevdet at den i gjennomsnitt kan 59 FPS ved lav detalj på en bærbar PC med en Ryzen 6800U som har FSR satt til 1080p-kvalitetsmodus. Det er imponerende, ikke minst fordi Ubisofts offisielle minimumskrav for Far Cry 6 sier at en PC bør ha minst et AMD Radeon RX 460 eller Nvidia GTX 960 skrivebordsskjermkort.

Det er mer. AMD avslørte også Radeon Super Resolution, en funksjon som fungerer som FSR, men som kan brukes på alle spill (bare noen få dusin titler støtter FSR). "Bildekvaliteten er litt lavere ved en gitt forhåndsinnstilling enn FSR, men den fungerer med alle spill," sa Hallock. "I vår testing er det verdt ytterligere 30 til 50 prosent ytelsesbump."

Hva med konkurransen?

Ryzen 6000 er en oppgradering over Ryzen 5000. Men hvordan stiller den seg ved siden av integrert grafikk fra Intel og Apple?

Intel-sammenligningen er enkel. Ryzen 6000 skal være mye raskere. AMDs interne testing krever en ytelsesøkning på 1,2 til tre ganger høyere enn Intels Xe-integrerte grafikk, avhengig av spillet. Du bør ta intern testing med en klype s alt, men disse resultatene burde ikke være overraskende, siden de raskeste Ryzen 5000 APU-ene allerede er konkurransedyktige (men ofte litt bak) Intels Xe.

Apples M1 kan også ligge etter AMDs siste. Ryzen 5000 APU-er har en tendens til å underprestere Apple M1-brikken på inngangsnivå i grafikkstandarder som Geekbench 5s OpenCL-test, men ofte ikke så mye, så en dobbel gevinst for Ryzen 6000 ville gi AMD en ledelse. Det er imidlertid en komplisert sammenligning som ikke vil ha et riktig svar før bærbare datamaskiner med AMD Ryzen 6000-maskinvare kommer i butikkhyllene.

Image
Image

Boon for Budget Buyers

Ryzen 6000 vil ikke true de fleste bærbare datamaskiner med diskret grafikk (selv om AMD sier at den kan slå Nvidia MX450 på inngangsnivået), men den vil i stor grad forbedre den grunnleggende grafikkytelsen som kjøpere av bærbare datamaskiner kan forvente.

Den vil vises først på avanserte bærbare Windows-maskiner, for eksempel Lenovo ThinkPad Z Series. Tynne og lette bærbare datamaskiner som Z-serien kan ofte passe diskret grafikk i mindre modeller, slik at de kan stole på integrert. Ryzen 6000 vil gjøre det kompromisset mindre smertefullt.

Maskinvaren vil da sive ned til budsjettmaskiner mot slutten av 2022 og inn i 2023, og sannsynligvis erstatte Ryzen 5000 i populære bærbare datamaskiner som Acer Swift 3 og HP 14. Det er gode nyheter for de som mangler penger, eller behovet for å hente en brølende gaming-laptop priset over $1 000.

Vil du lese mer? Ta tak i hele CES 2022-dekningen vår her.

Anbefalt: