Hvordan aktiverer du berøringsskjermen i Windows 10

Innholdsfortegnelse:

Hvordan aktiverer du berøringsskjermen i Windows 10
Hvordan aktiverer du berøringsskjermen i Windows 10
Anonim

What to Know

  • Åpne Enhetsbehandling og velg Human Interface Devices > HID-kompatibel berøringsskjerm > Action> Aktiver enhet.
  • Hvis du ikke ser HID-kompatibel berøringsskjerm, velg Action > Scan for maskinvareendringer.
  • Hvis berøringsskjermen ikke fungerer etter aktivering, høyreklikk HID-kompatibel berøringsskjerm > Oppdater driver. Søk etter driveroppdatering og installer den.

Berøringsskjermen på en Windows-enhet er vanligvis aktivert direkte fra esken. Hvis den ikke er det, aktiver den ved å bruke Enhetsbehandling, som du finner i kontrollpanelet. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du slår på berøringsskjermen i Windows 10, Windows 8 og Windows 7, samt hvordan du tvinger Windows til å sjekke maskinvaren for en berøringsskjerm, og hvordan du oppdaterer berøringsskjermdriveren.

Hvordan slå på berøringsskjermen i Windows 10 og 8

For å aktivere berøringsskjermen i Windows 10 og 8, må du få tilgang til Enhetsbehandling. Du får tilgang til Enhetsbehandling via kontrollpanelet, men det er litt raskere å få tilgang til det direkte gjennom søkefeltet på oppgavelinjen.

  1. Velg søkeboksen på oppgavelinjen.

    Image
    Image
  2. Type Device Manager.

    Image
    Image
  3. Velg Enhetsbehandling.

    Image
    Image
  4. Velg pilen ved siden av Human Interface Devices.

    Image
    Image
  5. Velg HID-kompatibel berøringsskjerm.

    Image
    Image
  6. Velg Handling øverst i vinduet.

    Image
    Image
  7. Velg Aktiver enhet.

    Image
    Image
  8. Bekreft at berøringsskjermen din fungerer.

Hvis berøringsskjermen er deaktivert på Windows 10-nettbrettet ditt, må du koble til et USB-tastatur og en mus for å slå den på igjen.

Hvordan tvinge Windows til å se etter en berøringsskjerm

Hvis du ikke ser en oppføring for en HID-kompatibel berøringsskjerm i Enhetsbehandling, er det to mulige årsaker. Den første er at Windows ikke skjønner at du har en berøringsskjerm, som kan fikses ved å skanne etter maskinvareendringer. Den andre er at du ikke har berøringsskjerm.

Hvis berøringsskjermen din aldri har fungert, og du ikke ser en liste over en HID-kompatibel berøringsskjerm, kontakt produsenten av enheten. Gi dem produktnummeret, så kan de fortelle deg om enheten din skal ha berøringsskjerm. Mange bærbare produktlinjer inkluderer lignende versjoner med og uten berøringsskjermer.

Hvis du er sikker på at enheten din skal ha en berøringsskjerm, ser du hvordan du tvinger Windows til å se etter det:

  1. Hvis Enhetsbehandling ikke er åpen, velg søkeboksen på oppgavelinjen, skriv Device Manager, og klikk deretter Device Managerfor å åpne den.

    Image
    Image
  2. Velg pilen ved siden av Human Interface Devices for å utvide listen, og kontroller at du ikke ser HID-kompatibel berøringsskjerm.

    Image
    Image
  3. Velg Handling på verktøylinjen.

    Image
    Image
  4. Velg Skann etter maskinvareendringer.

    Image
    Image
  5. Velg Human Interface Devices-listen for å se om HID-kompatibel berøringsskjerm er der.

    Image
    Image
  6. Hvis Windows-maskinvareveiviseren finner berøringsskjermen din, sjekk om den fungerer. Hvis den ikke gjør det, fortsett til neste del for å se etter driveroppdateringer.

Hvis den ikke finner berøringsskjermen din, kan det hende du har et maskinvareproblem, eller at enheten ikke har berøringsskjerm i det hele tatt.

Hvordan oppdaterer du berøringsskjermdriveren

I noen tilfeller kan du ha en berøringsskjerm som ikke fungerer selv etter at du har aktivert den. Hvis du kan se en liste over en HID-kompatibel berøringsskjerm i Enhetsbehandling, og berøringsskjermen fortsatt ikke fungerer etter at du har aktivert den, kan det hende du har et driver- eller maskinvareproblem.

I situasjoner der en berøringsskjerm ikke fungerer på grunn av et driverproblem, kan du vanligvis fikse det ved å oppdatere driveren, kjøre Windows Update eller kontakte produsenten av datamaskinen for spesielle instruksjoner eller oppdateringsverktøy.

Slik oppdaterer du driveren for berøringsskjermen:

  1. Hvis Enhetsbehandling ikke er åpen, velg søkeboksen på oppgavelinjen, skriv Device Manager, og velg deretter Device Manager for å åpne den.

    Image
    Image
  2. Velg pilen ved siden av Human Interface Devices for å utvide listen.

    Image
    Image
  3. Høyreklikk HID-kompatibel berøringsskjerm.

    Image
    Image
  4. Velg Oppdater driver.

    Image
    Image
  5. Velg Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare.

    Image
    Image
  6. Hvis veiviseren for driveroppdatering finner en ny driver, installer den.
  7. Sjekk for å se om berøringsskjermen din fungerer.
  8. Hvis berøringsskjermen fortsatt ikke fungerer, kjør Windows Update.

Hvordan aktiverer du en berøringsskjerm på Windows 7

Berøringsskjermer fungerer annerledes i Windows 7 enn i nyere versjoner av Windows. Hvis du har Windows 7, aktiverer du berøringsskjermen via Penn og berøringsmenyen i stedet for Enhetsbehandling. Denne menyen er tilgjengelig via kontrollpanelet.

  1. Velg Start-knappen.
  2. Velg Kontrollpanel.
  3. Velg Penn and Touch.
  4. Velg Touch-fanen.
  5. Velg boksen ved siden av Bruk fingeren som inndataenhet.

    Esken må merkes av for at berøringsskjermen skal fungere. Hvis det allerede er merket av, og berøringsskjermen din ikke fungerer, kan det hende du har et maskinvare- eller driverproblem.

  6. Bekreft at berøringsskjermen din fungerer.

Trenger du en berøringsskjerm i Windows 10?

Nei, bærbare datamaskiner med Windows 10 og 2-i-1-enheter trenger teknisk sett ikke berøringsskjerm. Det betyr at du kan komme inn i situasjoner der du finner ut at berøringsskjermen er deaktivert. Deaktivering av berøringsskjermen kan forhindre utilsiktede inndata, som å klikke på ting du ikke mente å klikke på, så noen velger å klare seg uten denne funksjonen.

Hovedgrunnen til å aktivere en berøringsskjerm på en Windows 10-enhet er at det kan gjøre det enklere å utføre enkelte oppgaver fordi å trykke på skjermen vanligvis tar kortere tid enn å flytte rundt med musen og klikke med en liten styreflate.

I noen tilfeller kan en berøringsskjerm og en kompatibel penn-enhet tillate deg å bruke Windows 10 bærbar PC, 2-i-1 eller nettbrett på samme måte som du ville brukt et tegnebrett. Hvis du utfører noen form for grafisk designarbeid, er dette en fin måte å få ekstra funksjonalitet ut av en berøringsskjermaktivert Windows 10-enhet.

FAQ

    Hvordan installerer jeg Lenovos styreplatedriver?

    For å installere Lenovo touchpad-driveren, åpne Enhetsbehandling, gå deretter til Mus og andre pekeenheter-delen og avinstaller driveren. Start deretter PC-en på nytt, naviger til Lenovos støtteside og last ned driveren. Start PC-en på nytt.

    Hvordan kan jeg gjøre Chromebooken min til en berøringsskjerm?

    For å slå på Chromebook-berøringsskjermen, trykk Search+Shift+T. Hvis berøringsskjermbryteren ikke er tilgjengelig på Chromebooken din, naviger til chrome://flags/ash-debug-shortcuts og aktiver Feilsøking av tastatursnarveier.

Anbefalt: