Hvordan stoppe Windows 10-oppdateringer pågår

Innholdsfortegnelse:

Hvordan stoppe Windows 10-oppdateringer pågår
Hvordan stoppe Windows 10-oppdateringer pågår
Anonim

What to Know

  • Gå til Kontrollpanel > System og sikkerhet > Sikkerhet og vedlikehold >Vedlikehold > Stopp vedlikehold.
  • Slå av automatiske oppdateringer for Windows for å avbryte eventuelle oppdateringer som pågår og forhindre fremtidige oppdateringer.
  • På Windows 10 Pro, deaktiver automatiske oppdateringer i Windows Group Policy Editor.

Denne artikkelen forklarer hvordan du kansellerer en Windows-oppdatering som allerede er i gang. Instruksjoner gjelder for Windows 10 Home og Pro-utgaver.

Hvordan kansellerer du en Windows-oppdatering når den er lastet ned

Hvis du ikke helt har nådd punktet der Windows 10-oppdateringen installeres, men PC-en din har lastet ned filen, og alternativene for avslutning og tilbakestilling er endret til Oppdater og slå av og Oppdater og start på nytt, du kan fortsatt stoppe disse oppdateringene før de trer i kraft. Du trenger bare å stoppe Windows sitt eget "vedlikehold" fra å finne sted.

  1. Åpne kontrollpanelet, og velg deretter System and Security fra listen over meny alternativer.

    Image
    Image
  2. Velg Sikkerhet og vedlikehold.

    Image
    Image
  3. Velg Vedlikehold for å utvide alternativene.

    Image
    Image
  4. Under overskriften Automatic Maintenance, velg Stop Maintenance.

    Du kan alltid slå på vedlikeholdet igjen for å kickstarte oppdateringsprosessen igjen. Følg trinnene ovenfor, men i stedet for å velge Stopp vedlikehold, velg Start vedlikehold i stedet.

    Image
    Image

Hvordan kansellerer du Windows 10-oppdateringer på ubestemt tid

Hvis metoden ovenfor ikke fungerer, eller du vil forsikre deg om at oppdateringer ikke blir brukt når som helst i umiddelbar fremtid, kan du slå av automatiske Windows-oppdateringer helt. Det bør også kansellere eventuelle pågående Windows 10-oppdateringer.

For å reversere prosessen og la oppdateringer lastes ned og installeres automatisk igjen, følg trinnene ovenfor. Men etter at du har valgt Properties, setter du oppstartstypen til Automatic Hvis du vil utløse en oppdateringssjekk, velger du Startfra menyen også.

Hvordan avbryte Windows Update i Windows 10 Professional

Windows 10 Professional-brukere har en ekstra metode de kan bruke for å stoppe Windows 10-oppdateringer som pågår: Windows 10 Group Policy Editor. Det kan gi en alternativ måte å stoppe en oppdatering som noen kanskje synes er å foretrekke.

Dette er ikke tilgjengelig i Windows Home-utgaven, så med mindre du er sikker på at du har Windows 10 Professional, hopp over denne delen.

  1. Trykk Windows-tast+ R, skriv deretter gpedit.msc, og velg OK.
  2. Gå til Datamaskinkonfigurasjon > Administrative maler > Windows-komponenter > Windows Update.
  3. Søk etter og velg en oppføring som heter Konfigurer automatiske oppdateringer.
  4. Bruk veksle alternativene på venstre side, velg Disabled.

    Image
    Image
  5. Velg Bruk, og velg deretter OK.

    Image
    Image

En merknad om å stoppe Windows 10-oppdateringer pågår

Hvis PC-en din allerede har begynt å installere oppdateringen (dvs. den er på en blå skjerm med en fremdriftsprosent, og den sier eksplisitt at du ikke skal slå av datamaskinen), lytt til den. Så mye som det kan være fristende å trykke på strømknappen for å få PC-en til å fungere igjen og stoppe oppdateringen i sporene, risikerer du å skade Windows-installasjonen, noe som kan gjøre systemet ubrukelig.

I stedet lar du oppdateringen fullføre, og deretter enten avinstaller den eller bruk Windows 10s systemgjenopprettings alternativer for å sette den tilbake til hvordan den var før oppdateringen begynte.

FAQ

    Hvordan oppdaterer jeg Minecraft i Windows 10?

    Minecraft skal oppdateres automatisk i Windows 10. Hvis ikke, åpne Microsoft Store > Library > Update. Hvis den trenger oppdatering, vil Minecraft liste Oppdatering tilgjengelig.

    Hvordan oppdaterer jeg Windows 10-drivere?

    Åpne Enhetsbehandling og høyreklikk på enheten du vil oppdatere. Velg Oppdater driver > Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare > Oppdater driver.

Anbefalt: