New Tech May Mean You'll Feel Pain in the Metaverse

Innholdsfortegnelse:

New Tech May Mean You'll Feel Pain in the Metaverse
New Tech May Mean You'll Feel Pain in the Metaverse
Anonim

Key takeaways

  • Et selskap utvikler en gadget som lar deg oppleve smerte i metaversen.
  • Det elektriske armbåndet lar brukere bevege seg rundt i den virtuelle verden og føle opplevelser som ubehag og vekten av gjenstander.
  • En annen ny enhet k alt Emerge Wave-1 pares med et VR-headset og sender ut ultralydbølger som lar brukere føle virtuelle objekter og sensasjoner.
Image
Image

Gjør deg klar til å føle ekte smerte når du utforsker metaversen.

Et japansk oppstartsselskap k alt H2L Technologies jobber med å skape virkelige opplevelser som innebærer ubehag for metaversen. Selskapets elektriske armbånd lar brukere bevege seg rundt i den virtuelle verdenen og føle opplevelser som smerte og vekten av gjenstander. Det er en del av en økende innsats for å bringe ekte følelser inn i virtuelle opplevelser.

"Å gi fysisk input og haptics lar oss skape en mest mulig oppslukende opplevelse mens vi bruker dagens teknologi," sa Christopher Crescitelli, kreativ direktør i FreshWata, et selskap som skaper oppslukende VR-opplevelser, til Lifewire i et e-postintervju. «Brukere som allerede får fantastisk 3D-optikk og romlig lyd som en form for fordypning, vil finne seg selv enda mer nedsenket når de legger til haptiske hansker, vester og andre verktøysett til sin metaverse reise.»

Virtual but Real

Innretningen under utvikling av H2L Technologies fungerer ved å elektrisk stimulere en brukers armmuskler, ifølge The Financial Times.

Den nye enheten er bare én av mange måter virtual reality-utviklere (VR) prøver å hjelpe brukere med å føle ekte sensasjoner. For eksempel jobber Meta med en vibrerende hanske som kan hjelpe deg å føle sensasjoner. Systemet må vite når og hvor det skal levere de riktige sensasjonene. Meta-teamet utvikler avansert håndsporingsteknologi som kan gjøre det mulig for datamaskinen å vite nøyaktig hvor hånden din er i en virtuell scene og om du er i kontakt med et virtuelt objekt.

"Folk tenker generelt på "gjengivelse" som visuelle elementer," sa Metaingeniør Forrest Smith i innlegget på selskapets nettside. "Vi bruker også ordet 'render' for haptics. Det vi gjør her er å ta tilstanden til denne virtuelle verdenen og interaksjonene dine med den og gjengi den til aktuatorene slik at du føler den tilsvarende sensasjonen."

En annen ny oppstart, Emerge, tar et nytt grep for å la deg føle ekte sensasjoner mens du bruker VR. Selskapets $499 Emerge Wave-1 er en enhet som pares med et VR-headset og sender ut ultralydbølger som lar brukere føle virtuelle objekter og sensasjoner. Omtrent de samme dimensjonene som en 13 bærbar PC, sender gadgeten ut skulpturerte ultralydbølger som lar brukere føle og samhandle via berøring i den virtuelle verdenen. Selskapet hevder at dens patenterte teknologi skaper et interaksjonsfelt i luften opptil tre fot over enhet og 120 grader rundt den.

"Emerge Home er det første steget i en bredere reise for å skape et nytt berøringsspråk i virtuelle verdener," sa Sly Spencer Lee, medgründeren av Emerge, i en pressemelding. "Gjennom Emerge Home-opplevelser og spillrom er vi glade for å utforske hvordan vi bedre kan koble til, spille og dele følelser i metaversen."

Du kan oppleve samme nivå av fysiske sensasjoner og følelser i metaversen som du gjør i det virkelige liv.

Frykt er nøkkelen

Det nye feltet for å gi ekte sensasjoner under virtuelle opplevelser kalles haptics, og det vil være en viktig komponent i VR i fremtiden, spådde Bob Bilbruck, administrerende direktør i teknologikonsulentfirmaet Captjur, i et e-postintervju.

"Haptics er nødvendig for å få folk avhengige av å bruke teknologien," sa Bilbrucks. "Akkurat som spill øker adrenalin og puls, vil metaversen være dette på steroider. Du kan oppleve samme nivå av fysiske sensasjoner og følelser i metaversen som du gjør i det virkelige liv."

Men Bilbruck panorerte de haptiske enhetene som for øyeblikket er tilgjengelige, for eksempel TactSuit X40, som lover å la deg føle ting som skudd under videospill. Det er en trådløs haptisk vest som pakker 40 individuelt kontrollerbare vibrotaktile motorer.

"De er alle slags hektiske på dette stadiet. Ekte nedsenking i metaversen vil involvere en slags hjerne- eller nervekobling eller begge deler," sa Bilbruck.

Image
Image

Et slikt selskap er NeuraLink, som jobber med en brikke som lar brukere kontrollere datamaskiner ved å bruke tankene sine. Enheten vil også hjelpe personer med paraplegi med enkle oppgaver som å betjene en telefon eller samhandle med en datamaskin.

"Folk må oppleve dette nivået av virkelighet for å få opplevelsen i den virtuelle verden som de gjør i den virkelige verden," sa Bilbruck.

Anbefalt: