7 ting du bør vurdere før du kjøper en smart-TV

Innholdsfortegnelse:

7 ting du bør vurdere før du kjøper en smart-TV
7 ting du bør vurdere før du kjøper en smart-TV
Anonim

De fleste TV-er som selges i dag regnes som smart-TV-er, også k alt tilkoblede TV-er. Smart-TV-er representerer konvergensen mellom datamaskiner og underholdning med integrert internett og en rekke gratis og bet alte apper.

Denne kjøpsguiden hjelper deg med å finne ut hvilken smart-TV du skal kjøpe basert på dine behov, budsjett og preferanser.

Hva er en smart-TV?

En smart-TV har et operativsystem som lar brukere få tilgang til strømmeinnhold uten å koble til en ekstern enhet. Smart-TV-er er populære blant folk som liker å se de nyeste programmene på Netflix, Hulu og andre strømmeplattformer.

Du kan få tilgang til, administrere og se nettbasert og nettverksbasert innhold med en smart-TV. Nesten alle TV-er som selges i dag regnes som smart-TV-er, og mange produsenter, inkludert LG, Vizio og Samsung, selger smart-TV-er.

Image
Image

Topp 7 ting å vurdere når du kjøper en smart-TV

Før du bestemmer deg for en smart-TV, er det syv nøkkelfaktorer du bør vurdere når du handler:

  • Kostnad
  • Size
  • Oppløsning
  • HDR
  • Oppdateringspriser
  • Integrations
  • Apps

Hvor mye bør en smart-TV koste?

Uansett budsjett, bør du kunne finne en smart-TV du har råd til. Et høyere budsjett vil imidlertid gi deg tilleggsfunksjoner, større størrelser og høyere oppløsninger. Det kan være verdt det å investere i en dyrere smart-TV for å fremtidssikre investeringen din, men hvis du trenger noe rimelig akkurat nå, vil du fortsatt kunne finne en kvalitetsenhet.

Prisene varierer mye mellom produsenter og modeller. Nedenfor er noen generelle retningslinjer for prissetting av smart-TV, men du kan finne forskjellige størrelser og høyere oppløsninger for prispunktet ditt hvis du shopper rundt.

Prisklasse What You Can Expect
>$300

Størrelse: 24 til 43 tommer (Hvis du finner en større til denne prisklassen, kan den mangle kvalitet.)

Oppløsning : 1080p, HD-oppløsning eller oppskalering på lavt nivå.

Merk: Vær på utkikk etter rabatterte PC-er i mellomklassen til denne prisklassen.

>$600

Size: 42 til 55 tommer.

Oppløsning: Opptil 4K HDR.

Merk: Selv om disse settene kanskje støtter 4K HDR, tilbyr de kanskje ikke støtteteknologien, inkludert paneler, lyssystemer og prosessorer, som virkelig kan få mest mulig ut av det.

>$1, 000

Size: 42 til 65 tommer (kvaliteten kan variere).

Oppløsning: Opptil 4K HDR

Merk : Til denne prisen finner du gode LCD-TV-er i forskjellige størrelser med grei bildekvalitet. Du kan også finne QLED-modeller og lavere OLED-TV-er.

>$2, 000

Størrelse: 48 tommer, 55 tommer og høyere (kvaliteten kan variere).

Oppløsning: 4K HDR.

Merk: Til denne prisen vil du se forbedret bildekvalitet som virkelig viser frem HDR-kildemateriale.

>$5, 000

Size: Opptil 75 tommer eller høyere.

Oppløsning: Opptil 8K.

Merk: Til denne prisen vil du møte flytende glassskjermer, innebygde lydarrayer og generelt materialer av høyere kvalitet.

Hvilken størrelse bør smart-TV-en min ha?

Størrelse og oppløsning har en betydelig innvirkning på en TVs prislapp, så det er viktig å nøye vurdere størrelsen du ønsker når du kjøper en ny smart-TV.

For å finne den beste smart-TV-størrelsen, mål rommets dimensjoner der du skal plassere TV-en, og avgjør deretter hvilken skjermstørrelse som gir seeropplevelsen du ønsker uten å overvelde rommet.

Smart-TVer kommer i en rekke størrelser som varierer fra produsent. De vanligste størrelsene er 42 tommer, 50 tommer, 55 tommer, 65 tommer og 75 tommer (målt diagon alt). Alt over 65 tommer flytter deg inn i en kategori med mye høyere priser. Det er også et ekstremt avansert marked som henvender seg til de som vil ha 80-tommers eller 85-tommers smart-TVer.

Selv om du har målt TV-rommet ditt, kan det hende du synes det er vanskelig å se nøyaktig hvordan smart-TV-en din passer. Du er ikke alene. Samsung, Sony, LG og TCL har apper for utvidet virkelighet som lar kunder se hvordan en TV vil se ut i et rom. Best Buy tilbyr også en AR-viewer slik at du kan sjekke hvordan det nye utstyret ditt vil passe.

Image
Image

Hvilken oppløsning bør en smart-TV ha?

De fleste TV-er kommer i tre oppløsninger: 1080p, 4K og 8K.

Vi anbefaler å kjøpe en TV med 4K-oppløsning for best mulig bruk. TV-er med 1080p oppløsning er fine, men de er utdaterte i forhold til dagens standarder, og du betaler ikke lenger noen prisavgift for å få den høyere oppløsningen.

8K-oppløsnings-TV-er er nå der 4K-TV-er pleide å være: Eksklusivt med en høy prislapp. Det er sannsynligvis ikke verdt investeringen ennå, siden prisene er høye, og det ikke er mye innhold (TV-serier eller filmer) i høye nok oppløsninger til å se noen forskjell i bildekvalitet.

4K, også kjent som Ultra HD, er en utmerket mellomting siden det er en høykvalitets oppløsning med mange rimelige alternativer tilgjengelig. I tillegg tilbyr mange strømmetjenester og apper 4K-innhold, slik at du kan dra full nytte av det de tilbyr.

Bør en smart-TV ha HDR-støtte?

De fleste av de beste smart-TV-ene kommer med en bildeforbedrende teknologi k alt HDR (high dynamic range).

HDR får frem et høyt detaljnivå i de mørkeste og lyseste delene av et bilde og forbedrer fargeutvalget. Du kan støte på forskjellige HDR-formater som HDR10, Dolby Vision, HDR 10+ og HLG (Hybrid Log-Gamma), men så lenge skjermen har litt HDR-støtte, er du i gang. Forskjellene mellom formatene er minimale.

Hvilken oppdateringsfrekvens bør en smart-TV ha?

Smart TV-skjermer tilbyr oppdateringsfrekvenser på 60 Hz eller 120 Hz. Denne målingen refererer til hvor mange ganger bildet tilbakestilles per sekund. Jo flere ganger den oppdateres, jo skarpere blir bildet, og jo mindre bevegelsesuskarphet vil du oppleve.

En høy oppdateringsfrekvens er utmerket når du ser på sport, men vær forsiktig når du ser på filmer med høyere oppdateringsfrekvens. Filmer som vises på den måten kan få et utseende som ikke etterligner det du ville sett i kinosalen.

Du vil sannsynligvis beholde oppdateringsfrekvensen satt til 60Hz for det meste av innhold, selv på en avansert TV.

Hvilke integrasjoner bør en smart-TV støtte?

En av de mest overbevisende funksjonene til en smart-TV er dens evne til å integreres med andre smarte enheter i hjemmet ditt og bruke talekommandoer. For eksempel har Android TV-er fra Sony Google Chromecast og Google Assistant innebygd. Så hvis du har et smarthjem med mange Google-enheter, vil en Android TV tillate deg å kontrollere enhetene dine via TV-en.

Hvis du har Amazon Alexa-aktiverte enheter i hele hjemmet ditt, for eksempel Echo Shows eller Echo Dots, er det fornuftig å kjøpe en smart-TV som integrerer Alexa.

Vurder hjemmet ditt, de andre enhetene dine og preferanser når du bestemmer deg for om du skal kjøpe en smart-TV som kan integreres med en bestemt plattform.

Image
Image

Hvilke apper bør en smart-TV tilby?

En smart-TVs primære formål er å underholde, og underholdningspreferansene dine vil være en viktig faktor når du velger en smart-TV. Tjenester som Amazon, Hulu, Netflix og Amazon Prime er allment tilgjengelig på mange plattformer, men ikke alle smart-TV-er vil støtte alle apper.

Alle smart-TV-er vil ha noen apper forhåndsinstallert, og de fleste vil ha appbutikker der du kan velge og laste ned flere apper. For eksempel lar Samsungs smart-TVer deg få tilgang til Samsung App Store, og LG TV-er kan få tilgang til LG Content Store. På den annen side har Vizio smart-TVer alle appene sine forhåndsinstallert. Den legger til nye apper via oppdateringer, men du må caste eller skjermspeile innhold fra apper som ikke støttes.

Sjekk hvilken som helst smart-TV du vurderer å kjøpe for installerte og tilgjengelige apper for å sikre at favorittene dine er ombord. Eller vurder en enhet som en Roku-pinne som supplement til tilgjengelige apper.

Hvem bør kjøpe en smart-TV?

Alle som kjøper en TV i disse dager, bør vurdere en smart-TV. Selv om standard-TV-er kan være rimeligere, er smart-TV-er rimeligere enn noen gang og gir deg mer valuta for pengene. Du kan til og med ha problemer med å finne en 4K-TV som ikke har "smarte" funksjoner.

Bedre bildekvalitet og utvidede funksjoner, internett-tilkobling, apper, smarthus-integrasjoner og mer gjør smart-TV-er til en vurdering for alle som leter etter en ny TV.

Hva bør jeg gjøre etter å ha kjøpt en smart-TV?

Å ta med hjem og sette opp smart-TV-en din er ikke så enkelt som å koble til en standard-TV, men det er fortsatt enkelt.

  • Velg det perfekte stedet for din nye smart-TV mens du vurderer strømuttak og tilgang til et sterkt WI-Fi-signal eller hvordan du kobler til TV-en over Ethernet.
  • Legg til en antenne eller kabeltilkobling, om nødvendig.
  • Du må sette opp en konto for å kontrollere og administrere apper, funksjoner og oppgraderinger. Gjør deg kjent med hvordan du finner, velger og installerer apper og arbeider med modellens innstillinger under innledende oppsett.
  • De fleste smart-TV-er har medfølgende mobilapper. Du må sannsynligvis laste ned smart-TV-ens medfølgende app på et tidspunkt under eller etter konfigureringen.
  • Velg og organiser tilgjengelige apper, sett opp et innholdsbibliotek og velg programmer du vil ta opp. Du må kanskje også logge på strømmekontoene dine.
  • Du må kanskje også konfigurere flere enheter, for eksempel spillkonsoller, mediespillere osv.
  • Når du har konfigurert det grunnleggende, kan du finjustere opplevelsen ved å justere fargen, lysstyrken og menyutseendet, og utforske smart-TV-ens unike funksjoner.
Image
Image

Flere tips for å kjøpe en smart-TV

Det er ingen ekte "beste" smart-TV å kjøpe fordi det handler om hva du vil ha og dine personlige preferanser. Husk følgende:

  • Sørg for at du vet hvor du vil plassere TV-en og at du har tilgang til strøm, kabeltilkoblinger og mer.
  • Pass opp for peiser og andre varmekilder som kan skade komponentene dine.
  • Hvis du skal veggmontere smart-TV-en din, bør du vurdere å gå opp en skjermstørrelse siden TV-en vil ligge flatt mot en vegg og lenger unna sittegruppen din.
  • Sjekk om en TV støtter favorittstrømmetjenestene dine før du kjøper.
  • Notér alt du måtte trenge for å koble til TV-en. Til tross for at smart-TV-er kan streame utallige innhold, vil de ikke ha en DVD- eller Blu-ray-stasjon installert. Sørg for at TV-en har nok HDMI-porter hvis du vil koble noe til TV-en.
  • Vær oppmerksom på lydkvaliteten til smart-TV-en din og avgjør om du trenger en lydplanke eller en annen høyttaler.
  • Hvis du ser på smart-TV-er i et utstillingsrom, legg merke til hvor lys skjermen er i et sterkt opplyst rom.
  • Overvåk den potensielle smart-TV-en din for sesongsalg (som Black Friday) og prissvingninger for å få den beste prisen.

FAQ

    Hvordan laster jeg ned apper på en Samsung smart-TV?

    For å legge til en app som ikke allerede er på din Samsung Smart TV Smart Hub, naviger til hjemmesiden eller trykk på fjernkontrollens Smart Hub-knapp. Velg Apps > finn og velg app, og velg deretter Install, Last ned eller Legg til Hjem.

    Hvordan får jeg HBO Max på en LG smart-TV?

    På fjernkontrollen til LG-smart-TV-en, trykk på Hjem-knappen og velg LG Content Store Gå til Apps > søk etter, og velg deretter HBO Max > Install > Launch You må oppgi kontoopplysningene dine eller sette opp et HBO Max-abonnement.

    Hvordan legger jeg til apper på en Vizio-smart-TV?

    Legg til apper til Vizio Smart TV avhengig av om den kjører SmartCast, Vizio Internet Apps (VIA) eller Vizio Internet Apps Plus (VIA+)-systemet. For eksempel, på VIA-systemer, trykk OK og gå til Install App På VIA+-systemer, trykk og hold OKtil appen er lagt til i Mine apper-listen.

Anbefalt: