Canons EOS R10-kamera er en digital rebell for det 21. århundre

Innholdsfortegnelse:

Canons EOS R10-kamera er en digital rebell for det 21. århundre
Canons EOS R10-kamera er en digital rebell for det 21. århundre
Anonim

Key takeaways

  • R10 er Canons nye speilløse kamera.
  • Med under $1 000 er det en flott måte å komme inn i speilløst.
  • Canon har en historie med flotte budsjettkameraer.

Image
Image

Er du usikker på forskjellen mellom speilreflekskameraer og speilløse kameraer? Det spiller ingen rolle. Canon har dekket deg med den nye R10.

Hver gang en ny teknologi oversvømmer kameraverdenen, blir ting dyrere en stund. Autofokus, digit alt og nå speilløse kameraer med direkte visning. Og hver gang trer Canon inn etter noen år med en overraskende dyktig og rimelig (bare 979 dollar kropp) modell som fortsetter å bli en hit. Den siste av disse er R10, et 24 megapikslers speilløst kamera som gjør alt du vil.

"Canon R10 er viktig for Canons fremtid fordi den, i likhet med EOS Rebel-serien, lar selskapet tilby et produkt av høy kvalitet til en rimeligere inngangspris," sa indiefilmskaper Braidon Thorn til Lifewire via e-post. "Canons R10 er gode nyheter for hobbyfotografer, innholdsskapere og studentfilmskapere som ønsker å prøve speilløse kameraer uten å tømme banken."

Speilspeil

Forskjellen mellom et DSLR og et speilløst kamera er liten – det er ikke noe speil – men det utgjør en enorm forskjell for alt. SLR-formatet bruker et speil inne i kroppen for å reflektere bildet fra objektivet og opp i søkeren. Ved eksponeringspunktet vipper speilet opp og ut av veien for sensoren.

Dette designet har flere ulemper. Det gir større kropper og krever også større linser (takket være den ekstra avstanden fra linse til sensor). Søkeren mørkner akkurat i det øyeblikket bildet blir tatt. Hele den speilvendende tingen er støyende, forårsaker vibrasjoner og bremser opptak. Og du må ta et bilde og sjekke det på skjermen for å bekrefte riktig eksponering.

Image
Image

Et speilløst kamera har ingen av disse problemene fordi det tar en live feed direkte fra sensoren og viser den på en høyoppløselig søkerskjerm. Du kan se nøyaktig hvordan bildet vil se ut før du tar det. Og uten speilboksen kan kameraer være mye mindre og lettere. Du ser imidlertid alltid på en skjerm, mens et speilreflekskamera viser deg utsikten direkte gjennom linsen.

Rebel Rebel

På slutten av 1980-tallet var speilreflekskameraer med autofokus fortsatt et dyrt alternativ. Så kom Canons EOS 1000 (kjent som Rebel i USA), som var det første rimelige AF-speilreflekskameraet, og den brukte Canons da overlegne ultrasoniske autofokusobjektiver. Senere gjorde EOS 300, også kjent som EOS Rebel 2000, det samme, og pakket en absurd mengde teknologi inn i et lite, rimelig karosseri.

Canon gjorde det samme for digitale speilreflekskameraer med EOS 300D, eller Digital Rebel, og nå er den tilbake med EOS R10, som burde gi et utmerket speilløst kamera i hendene på alle som vil ha det.

"Dette er et veldig viktig kamera for Canons fortsatte dytt inn i det speilløse rommet og med rimeligere objektiver som matcher. De vil garantert ha en vinner med det," sa filmprodusent Daniel Hess til Lifewire via e-post. "Selv i en verden av smarttelefonkameraer vil det alltid være et sted for det mer filmatiske utseendet som et kamera med utskiftbare linser vil kunne få. Også for vloggere og TikTok-skapere ser det ut til å bli en favoritt.«

Image
Image

Spesifikasjonsmessig gjør kameraet akkurat det du forventer. Den fotograferer helt fint med høy ISO. Den har en mindre sensor i APS-C-størrelse, i stedet for full-frame sensorer som etterligner størrelsen på 35 mm film og brukes i avanserte kropper. Og 24 megapiksler er nok for alt annet enn spesialistkrav for profesjonelle profesjonelle, som mote eller produktfotografering.

De første rapportene sier at R10 faktisk er utmerket. Den har noen kompromisser takket være prisen, men ingen av disse vil sannsynligvis gjøre en forskjell for de fleste kjøpere. Det kommer ned til antall bilder du kan spole av per sekund, ekstrem ytelse i lite lys og mindre kapabel autofokussporing, men igjen, bare under ekstreme forhold.

For de fleste er det bare å ta opp kameraet og peke på det. Den vet hva den skal fokusere på og hvordan den skal avsløres, og det er egentlig alt du trenger. Og selvfølgelig kan denne typen kamera med utskiftbare objektiver byttes til manuell modus eller tilpasses til å fungere akkurat slik du trenger.

Det er kort sagt et nesten perfekt kamera for de fleste, med akkurat nok knotter og skiver til å ikke føle at du bruker en datamaskin.

Anbefalt: