Slik bruker du Google Chrome Task Manager

Innholdsfortegnelse:

Slik bruker du Google Chrome Task Manager
Slik bruker du Google Chrome Task Manager
Anonim

What to Know

  • Velg menu icon > Flere verktøy > Oppgavebehandling. Se åpne faner, utvidelser og prosesser.
  • For å lukke en åpen prosess, velg den og velg Avslutt prosess.
  • I Windows, velg Stats for Nerds nederst i Task Manager for grundig statistikk.

Denne artikkelen forklarer hvordan du åpner Chrome Task Manager og bruker den til å evaluere åpne prosesser på en datamaskin, lukke en prosess eller se dybdestatistikk.

Hvordan starte Chrome Task Manager

En av funksjonene til Google Chrome er multiprosessarkitekturen, som lar faner kjøre som separate prosesser. Noen ganger henger Chrome etter eller oppfører seg merkelig eller en nettside fryser, men du vet ikke hvilken fane som er den skyldige. Det er her Chrome Task Manager kommer til nytte.

Chrome Task Manager viser ikke bare CPU, minne og nettverksbruk for hver åpne fane og plug-in, den lar deg også drepe individuelle prosesser med et museklikk, på samme måte som Windows Task Manager eller macOS Activity Monitor.

  1. Åpne Chrome-nettleseren.
  2. Velg menu (tre vertikale prikker).
  3. Når rullegardinmenyen vises, hold musepekeren over Flere verktøy.

    Image
    Image
  4. Når undermenyen vises, velg Oppgavebehandling for å åpne oppgavebehandlingen.

Alternative metoder for å åpne Oppgavebehandling

Det finnes andre, raskere måter å åpne Chrome Task Manager på. På en Mac-datamaskin velger du Window fra den øverste menylinjen, og deretter velger du Task Manager.

Det finnes også hurtigtaster for å åpne oppgavebehandlingen, avhengig av enheten du bruker:

  • Shift+ Esc for å åpne Chrome Task Manager på en Windows-datamaskin.
  • Search+ Esc åpne Chrome Task Manager på en Chrome OS-enhet (Chromebook).

Hvordan bruke oppgavebehandlingen

Med Chromes Oppgavebehandling åpen kan du se en liste over alle åpne faner, utvidelser og prosesser. Du kan også se nøkkelstatistikk om hvor mye av datamaskinens minne den bruker, CPU-bruk og nettverksaktivitet. Når nettlesingsaktiviteten din avtar betydelig, sjekk Oppgavebehandling for å identifisere om et nettsted har krasjet. For å avslutte en åpen prosess, velg navnet og velg deretter Avslutt prosess

Skjermen viser også minnefotavtrykket for hver prosess. Hvis du har lagt til mange utvidelser i Chrome, kan det hende du kjører flere samtidig. Vurder utvidelsene og - hvis du ikke bruker dem - fjern dem for å frigjøre minne.

Utvidelse av oppgavebehandling

For å få mer informasjon om hvordan Chrome påvirker systemytelsen din i Windows, høyreklikk på et element i Oppgavebehandling-skjermen og velg en kategori i hurtigmenyen. I tillegg til statistikken nevnt ovenfor, kan du velge å se informasjon om delt minne, privat minne, bildebuffer, skriptbuffer, CSS-cache, SQLite-minne og JavaScript-minne.

Image
Image

Også i Windows kan du velge Stats for Nerds-koblingen nederst i Oppgavebehandling for å sjekke all statistikken i større dybde.

Anbefalt: