Hvorfor hver datamaskin bør leveres med en dobbel USB-C-lader

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor hver datamaskin bør leveres med en dobbel USB-C-lader
Hvorfor hver datamaskin bør leveres med en dobbel USB-C-lader
Anonim

Key takeaways

  • M2 MacBook Air leveres med en to-ports USB-C-lader.
  • Alle bærbare datamaskiner bør ha en ekstra port på ladere.
  • GaN-teknologi betyr at ladere kan være mindre og kulere enn noen gang.
Image
Image

Apples nyeste M2 MacBook Air kommer med en hyggelig overraskelse i esken - en toports 35-Watt USB-C-lader som, så snart du tenker deg om, bør følge med alle bærbare datamaskiner.

Nå som USB-C er en de-facto ladestandard, er det fornuftig at Apple bør tilby en reservedel på sin nye MacBook Air-kraftkloss. Apple har også eksperimentert med å legge til andre porter til sine ladere de siste årene, som Ethernet-porten på iMac-laderen. Med EU-mandatet om at alle telefoner og telefonlignende dingser må bruke USB-C for strøm i nær fremtid, vil USB-C bare bli mer nyttig. Derfor bør alle ladere leveres med minst to porter.

Ja, absolutt alle ladere bør komme med en ekstra port. Selvfølgelig, i dette tilfellet er ideen slik at du kan lade din iPhone eller iPad også. Dette er geni alt, med tanke på at ingen andre har gjort dette til dags dato, så vidt jeg er klar over», fort alte markedsfører og USB-laderfan Ross Kernez til Lifewire via e-post.

Port Authority

Man kan hevde at en to-ports lader er mindre nyttig i dag enn den var tidligere. Tross alt kan en MacBook kjøre i minst en dag uten å komme i nærheten av en stikkontakt, så din gamle verdens én-ports lader er gratis til å lade telefoner, Nintendo Switches, kameraer, trommemaskiner eller noe annet som bruker den nå nesten -universell USB-C-standard. Det er ikke slik at du trenger den ekstra porten så ofte som du en gang gjorde.

På den annen side, med USB-Cs nært forestående allestedsnærvær som ladestandard, er flere porter definitivt bedre. Det er sannsynlig at du alltid har den bærbare laderen i det minste i nærheten, så nå fungerer den som en dobbelportslader for alle de andre dingsene dine. Og fordi disse er PD (Power Delivery)-klassifiserte porter, kan de sette ut nok juice til nesten hva som helst, selv om når de begge er i bruk, får du mindre juice fra den andre porten.

Image
Image

Legg til dette at Apple og andre produsenter har fjernet USB-laderne fra telefonpakkene sine – alt du får med en ny iPhone er en USB-C-til-Lightning-kabel – og det gir enda mer mening. Hvorfor sende to ladere når du kan sende en. Det er neppe noe som får folk til å bytte til en Mac på egen hånd, men Apple-brukere blir vant til alle disse små bekvemmelighetene, som får oss til å holde oss til. I tillegg, med bare to USB-C-porter på siden av MacBook Air, er det fornuftig å ha en ekstra for opplading.

Apple er nok en gang foran spillet deres på denne. Å ha en ekstra port ville være mer praktisk og mindre bryderi for brukerne. Hvis du trenger å lade den bærbare datamaskinen og telefonen samtidig, kan du gjøre det så uten å måtte finne en annen lader,» sa teknologiskribenten Joy Therese Gomez til Lifewire via e-post.

GaN Control

Hvorfor har ladere plutselig blitt så mye mindre? Det pleide å være at bittesmå ladeklosser hadde relativt lite kraft. Apples egen iPhone-lader, for eksempel, klarte bare fem watt gjennom USB-A-porten og var ikke mye mindre enn tredjeparts USB-C-ladere for bærbare datamaskiner er i dag.

Svaret er GaN, som har gjort ladere kule igjen. GaN-ladere bruker galliumnitrid i stedet for silisium for å lage kritiske komponenter, noe som gjør at de kan kjøre kjøligere, og derfor være mye mindre, og potensielt leve lenger på grunn av mangelen på varmetretthet. GaN-ladere er allerede et rimelig, lite alternativ til store silisiumbaserte klosser.

En annen fordel med GaNs krympende krefter er at produsenter nå kan passe to ladere i ett rom. Apple nevner ikke GaN på siden for selve laderen, og heller ikke på produktsiden for MacBook Air, men det er en sikker antagelse basert på det faktum at den inkluderer egenskapene nevnt ovenfor.

Image
Image

Tredjepart

Den nye kompakte strømadapteren med to USB-C-porter på 35 W, som Apple kaller den, kommer som standard med den høyere spesifiserte 10-kjerners GPU, 512 GB SSD MacBook Air ($1 499). Hvis du vil ha den med startnivået $1 199-modellen, er det et tillegg på $20.

Eller du kan bare glemme Apple-laderen og kjøpe en GaN-modell fra en tredjepart. Anker, for eksempel, har en rekke GaN-ladere med mer kraft, flere porter og til og med blandede porter for å drive gamle og nye dingser sammen.

Dette er en av de store fordelene med USB-C for bærbare datamaskiner. Du trenger ikke lenger en dyr, proprietær lader til datamaskinen din. Takket være USB-C vil alle PD-kompatible ladere klare seg, og de er både billigere og mer varierte enn førsteparts alternativene.

Så, selv om alle datamaskinladere sannsynligvis bør komme med to porter, er det også mulig at du ikke engang trenger en lader til MacBook-en din, siden du kanskje allerede har en kompatibel en liggende. Velkommen til USB-C-fremtiden.

Anbefalt: