HQX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Innholdsfortegnelse:

HQX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
HQX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
Anonim

What to Know

  • En HQX-fil er en BinHex 4-komprimert arkivfil som opprinnelig ble brukt i Mac OS.
  • Du kan åpne en med Apple Archive Utility, StuffIt eller WinZip.

Denne artikkelen beskriver hva en HQX-fil er og hvordan du åpner en eller konverterer filene som er inne i arkivet.

Hva er en HQX-fil?

En fil med filtypen HQX er en BinHex 4-komprimert arkivfil som opprinnelig ble brukt på klassiske Mac OS-datamaskiner som brukes til å lagre binære versjoner av bilder, dokumenter og multimediefiler. De pleide å bruke utvidelsen. HEX og. HCX.

BinHex står for "binær-til-heksadesimal." Formatet brukes til å lagre 8-bits binære data i et 7-bits tekstformat. Selv om filstørrelsen deres er større, sies det å være mindre sannsynlighet for korrupsjon med filer som er lagret på denne måten, og det er grunnen til at HQX-filer tidligere ble foretrukket ved overføring av data via e-post.

Image
Image

Filer som er kodet med BinHex kan ha et filnavn som file.jpg.hqx for å indikere at den inneholder en JPG-fil.

Hvordan åpner du en HQX-fil

HQX-filer vises vanligvis på Mac-datamaskiner – du kan bruke Incredible Bee Archiver eller Apples innebygde arkivverktøy for å åpne en.

Hvis du kjører Windows og trenger å dekomprimere en HQX-fil, prøv WinZip, StuffIt eller en annen populær filuttrekker som er kompatibel med Windows.

Altap Salamander og Web Utils online BinHex Encoder/Decoder Tool er to andre alternativer hvis ingen av de ovennevnte fungerer for deg.

Hvis du av en eller annen grunn ikke er sikker på om en fil faktisk er kodet med BinHex, kan du bruke et tekstredigeringsprogram for å sjekke at den første linjen lyder som følger:


(Denne filen må konverteres med BinHex 4.0)

Hvis du finner ut at et program på din Windows-PC prøver å åpne filen, men det er feil program, eller du heller vil at et annet installert program åpner det, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for et spesifikt program filtype.

Hvordan konvertere en HQX-fil

Siden HQX-filer er en type arkivformater som ZIP eller RAR, må du først åpne arkivet før du kan konvertere filer inne.

Hvis du for eksempel har en PNG-fil inne i en HQX-fil som du vil konvertere til JPG, i stedet for å prøve å konvertere HQX-arkivet til-j.webp

Det samme konseptet gjelder hvis du prøver å konvertere HQX til ICNS, ZIP, PDF, osv. - trekk ut innholdet i arkivet først, og bruk deretter en filkonvertering på de utpakkede filene.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Hvis du fortsatt ikke kan åpne filen, kan det hende at du leser filtypen feil. Noen filer deler vanlige bokstaver i filtypen selv om formatene ikke er relaterte.

QX (Quexal kildekode), HQM (Hardcore Questing Mode-data), QXP (QuarkXPress-prosjekt) og QXF (Quicken Essentials for Mac Exchange) er noen eksempler.

Anbefalt: