Right to Repair Win - Apple åpner for Self Repair til bærbare Mac-er

Right to Repair Win - Apple åpner for Self Repair til bærbare Mac-er
Right to Repair Win - Apple åpner for Self Repair til bærbare Mac-er
Anonim

Tilbake i april åpnet huset som Steve Jobs bygde endelig opp dørene for å la vanlige forbrukere reparere iPhone-ene sine, og det ser ut til at det bare var begynnelsen.

Selskapet har nettopp annonsert at de utvider programmet for selvreparasjon til å inkludere MacBook-datamaskiner. Fra og med i morgen kan du kjøpe ekte Apple-reservedeler og -verktøy for å fikse et begrenset antall vanlige problemer som påvirker både MacBook Pro- og MacBook Air-datamaskiner.

Image
Image

Det er noen forbehold. For det første er de av oss som henger på eldre Intel-baserte MacBook-maskiner uheldige, siden dette programmet kun er for skinnende M1-utstyrte bærbare datamaskiner.

Tjenesten dekker 2020 M1 MacBook Air, 13-tommers M1 MacBook Pro, 14-tommers 2021 M1 MacBook Pro og 16-tommers 2021 M1 MacBook Pro, selv om Apple sier at "ytterligere Mac-modeller" vil bli kvalifisert senere i år.

Dette programmet er kun for et par problemer som påvirker moderne MacBook-er, foreløpig, inkludert defekte logiske kort og funksjonsfeil Touch ID-sensorer. Hvis du opplever et av disse problemene, kan du gå til Apples Self Repair Store og se på reservedeler. Disse delene varierer voldsomt i pris, fra $30 for en høyttaler til $580 for et helt logikkkort.

Programmet lar deg også kjøpe relevante reparasjonsverktøy, men de som ønsker å spare penger kan ganske enkelt leie disse verktøyene for $50, en tjeneste som allerede er på plass for iPhone-reparasjoner.

Selvfølgelig er dybdeveiledninger også en del av pakken, som helt sikkert vil komme godt med når du har å gjøre med elektroniske kretser og lignende.

Anbefalt: